Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Lajtos Szandra korija a szemétben

Lajtos Szandra, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület válogatott versenyzője január 2-án súlyos bokasérülést szenvedett. Városunk eddigi egyetlen téli olimpikonjának eltört a bokája, ezért lemaradt a világbajnokságról.
Szandra azóta jobban van, igaz, egyelőre még kondiedzésekre jár, erősíti a lábát. A kiváló versenyző koritáborban dolgozik, edzőjének, Szabó Krisztiánnak segít. A műjégpályán beszélgettünk a gyorskorcsolyázóval.

– Milyen érzés a korábbi sikerek helyszínén nap mint nap dolgozni?
– Jó a gyerekek között lenni, újból „beleszagolni" a korcsolya miliőjébe. Mindennap itt vagyok: reggeltől egészen kora estig vezetjük a koritábort.

– Korcsolyát is húzott már?
– Azt azért még nem! Szépen gyógyul a bokám, kivették a lemezeket és csavarokat, de még gyenge, nem lehet vele edzeni. Sokat kondizok, erősítem a lábam.

– Lelkileg hogy van?
– Már jobban. Nagyon elkeseredtem a sérülésem után. Hihetetlen macerás volt az elmúlt időszak, rengeteg szenvedéssel. A gyógytorna remekül sikerült, ezért hálával tartozom az új klinikának, mert rengeteget foglalkoztak velem.

– Mikor térhet vissza?
– Talán az ősszel már korcsolyát is húzhatok. A régit biztos, hogy nem veszem fel, mondtam is anyukámnak, hogy dobjuk ki. Amúgy sem lenne már jó, hiszen a bokám most jóval vastagabb lett a műtét miatt, ezért egy teljesen új korcsolyát kell önteni.

Lajtos Szandra jelenleg gyerekeknek tart edzést. Fotó: Schmidt Andrea
Lajtos Szandra jelenleg gyerekeknek tart edzést.
Fotó: Schmidt Andrea

– Jó lesz a lába?
– Erre most még nem tudok válaszolni, mert ez csak akkor derül ki, amikor rendszeresen terhelem. Ekkor kapok választ, hogy bírja-e. Felkészültem már arra is: lehet, hogy vége, nem tudom tovább csinálni. Sajnos ez is benne van a pakliban.

– Fel lehet erre készülni ilyen fiatalon?
– Az elmúlt hónapokban volt időm ezen gondolkodni. De senki ne gondolja, hogy könnyen feladom. Szeretnék még jó gyorskorcsolyás lenni, elindulni a következő téli olimpián 2010-ben, a kanadai Vancouverben.

– Hogy telnek a napjai?
– Most elég pörgős, hogy Szabó Krisztiánnal csináljuk a tábort. Év közben sem unatkoztam, a JGYTF rekreációs szakán vagyok másodéves, így a tanulás most fontos szerepet játszott nálam, ott éltem ki magam, erre koncentráltam. Legtöbb délután pedig konditerembe járok, illetve otthon is sok gyakorlatot elvégzek, mert anyukám sok minden olyan kiegészítő eszközt beszerzett, amivel erősíthetem magam, a bokám. Csinálom, dolgozok, hogy ismét jó legyek, mert szeretnék a jégen újból bizonyítani.

Salt Lake City

Szandra nagy álma, a téli olimpiai részvétel 2002-ben valósult meg, rajthoz állhatott az Amerikai Egyesült Államokban, Salt Lake City-ben. Történelmet írt, hiszen Szeged első téli olimpikonja volt az akkor 16 éves versenyző. A Szeged Korcsolyázó Egyesület sportolója két számban: 1000 és 500 méteren vette fel a küzdelmet, a selejtezőből azonban nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vladan Matics a Plock után nyomoz

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájának sorsolásakor két ismert (Zagreb és Löwen),… Tovább olvasom