Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

MAFC–Bodrogi Bau: Budapest, te csodás?

Két fordulóval a bajnokság vége előtt egyetlen győzelem választja el a férfi kosárlabda NB I két sereghajtóját, a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársulit és a MAFC együttesét. Jelenleg még a fővárosiak állnak jobban, ám egy ma esti győzelemmel – az egymás elleni eredmények kedvező alakulása miatt – a Kosársuli megelőzné riválisát. Vereség esetén a matematikai remény is elszáll.
A pozitív gondolkodás jegyében ez utóbbi variációt zárjuk a fiók mélyére. Nincs mese: a Vásárhelynek ma nyernie kell, és akkor az élvonalbeli tagság meghosszabbításához az utolsó játéknapon már „csak" a ZTE-t kellene legyűrni hazai pályán.

Az év legfontosabb mérkőzése előtt kíváncsiak voltunk, hogyan vélekedik az esélyekről egy független szakértő. Peresztegi Nagy Ákost, a Szeviép-Szeged női csapatának korábbi, az Albacomp férfi gárdájának jelenlegi vezetőedzőjét arra kértük, posztonként hasonlítsa össze, és pontozza a két riválist.

Anthony Harris–Drahos Gábor 1–0
Peresztegi Nagy Ákos: – Ez a pont a hazaiaké, mivel Harris a MAFC első számú pontgyárosa. A Vásárhely idegenbeli győzelméhez Drahos triplái nélkülözhetetlenek lesznek.

Fodor Kristóf–David Brooks 0–1 (az összesített állás: 1–1)
P. N. Á.: – Egyértelműen az amerikai hátvéd a jobb, bár volt tanítványomnak, Fodor Kristófnak minden egyes mérkőzésen nagyon szurkolok. Kérdés, hogy Kristóf fiatalságával és vagányságával tud-e borsot törni Brooks orra alá.

Wehner Zoltán–Eric Freeman 0,5–0,5 (1,5–1,5)
P. N. Á.: – Döntetlen. Freeman kiszámíthatatlansága – amely egyben az erénye is – ütközik Wehner ízig-vérig harcos, precíz csapatjátékával. Tűz és víz. Kettejük produkciója az egész meccsre nézve döntő hatással lehet.

Vavra András–Kováts Róbert 0,5–0,5 (2–2)
P. N. Á.: – Hasonló stílusú kosarasokról van szó. Egyformán dobnak mezőnyből, gyakran keresik az egy-egy elleni szituációkat, mindketten jól lepattanóznak. Abban az esetben lehet egyenlő a csata, ha Kováts idegenben is ponterősen tud játszani.

Fülöp Gábor–Gémes Levente 0–1 (2–3)
P. N. Á.: – Gémes kamatoztathatja a fizikai erejét Fülöppel szemben. A MAFC centere alapvetően csak a palánk alatt mozog otthonosan, Gémes viszont távolról is veszélyes.

MAFC-cseresor–Bodrogi Bau-cseresor 0,5–0,5 (a végeredmény: 2,5–3,5)
P. N. Á.: – Nagy meglepetés lenne, ha a kiesési rangadót a cserejátékosok döntenék el. Az összevetésben tehát a Vásárhely bizonyult jobbnak, ám úgy gondolom, az fog nyerni, aki hatékonyabb csapatjátékkal rukkol elő, és előfordulhat, hogy ebben a MAFC ellensúlyozni tudja posztonkénti hátrányát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fantasztikus női négyes készül a Maty-éren

Nyugalomban, minden külső körülményt figyelmen kívül hagyva készül a szegedi Maty-éren négy női kajakos. Tovább olvasom