Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Menő „Manók" Szegeden - a Manhercz testvérek

A férfi vízilabda OB I-ben szereplő Tiszavirág Szeged Diapolo vezéregyéniségeinek számítanak a Manhercz testvérek. Az Universiade-válogatott Ádám és a felnőtt nemzeti csapatban szereplő Krisztián játékát többször láttuk és dicsértük, de milyenek a fivérek, ha vége az edzésnek? Erről beszélgettünk velük a csütörtöki tréning után.
– Szereted a Manót? – kérdezte Kiss Csaba.

– Igen – válaszolta apukájának Írisz a Tiszavirág Szeged Diapolo játékosainak közös ebédjén, akitől egy puszit és egy ölelést is kapott a Manó becenevű vízilabdázó. De melyik? Esetünkben Krisztián, akit már fiatalsága miatt is így hívnak a felnőttválogatottban és az OB I-es csapatában, a média is így könyvelte el. Pedig ez nem az ő megszólítása.

A Tiszavirág Szeged Diapolo vezéregyéniségei a Manhercz testvérek. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Eredetileg az enyém volt, de aztán az edzőnk, Varga Péter a testvéremet kezdte így hívni – árulta el Ádám.

Így esett, hogy két Manóval sétáltunk, ebédeltünk és beszélgettünk a csütörtök reggeli edzés után, hogy ne csak a pályán mutatott teljesítményéről ismerjük az Universiade-válogatott Ádámot és a felnőtt nemzeti csapatban szereplő Krisztiánt. Mindketten tavaly nyáron igazoltak a Vasastól a napfény városába.

A nagy „Manó
A nagy „Manó" lenyomja a kicsit. Fotók: Schmidt Andrea.

– Szegednél ideálisabb helyet nem is találhattunk volna. Mindketten igényeljük a nyugalmat, hiszen pilisvörösváriak vagyunk, ott ezt megszoktuk. Emellett viszont fiatalok is, így a pörgős közegre is szükségünk van. Itt mindkettőt megkapjuk – dicsérte új lakhelyüket Ádám.

A fivérek egy albérletben élnek, így minden napot együtt indítanak. Ahogy közelítünk a szezon vége felé, a reggelek egyre álmosabbak és rohanósabbak, hiszen többet alszanak, ezért sokszor fél órával az edzés előtt kelnek. És ebbe bele kell sűríteni egy gyors reggelit is. Hogy ez minőségi étkezés legyen, – a konyhában egyébként is otthonosabban mozgó – Ádám tárgyalásokba kezdett egy lehetséges támogatóval. Nem is csoda: az SZTE közgazdasági karára jár, gazdálkodást és menedzsmentet tanul, belemerült a szakmába. Az ő céljai egyértelműek, de mihez kezd Krisztián?

A Tiszavirág Szeged Diapolo vezéregyéniségei a Manhercz testvérek. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Idén érettségizem, esti iskolába járok, emellett keresztanyám ad nekem Skype-on különórákat. A továbbtanulási jelentkezésnél első helyen a szegedi kommunikáció szakot jelöltem meg – mondta a jövendőbeli kolléga, aki sportújságíróként is el tudja magát képzelni.

A városban beszélgetve észrevettük, hogy Krisztián a poénkodós testvér – ő kezdeményezte, hogy az egyetemi épület előtt a pipázó Szent-Györgyi Albert szobrát utánozzák –, a négy évvel idősebb Ádám pedig a komolyabb. Így volt ez akkor is, amikor a csajozásra kérdeztünk.

– Nekem két éve van egy pilisszentiváni barátnőm, akivel remekül megvagyunk. Csak hétvégente tudunk találkozni, de ez már akkor is így volt, amikor Budapesten játszottam, nincs ebből gond – mondta Ádám, majd kérdő tekintetünket Krisztiánra szegeztük. – Nekem nincs párom, de egy remek kapcsolati tanácsadóm igen – mondta Krisztián, majd nevetve testvérére mutatott.

A Tiszavirág Szeged Diapolo vezéregyéniségei a Manhercz testvérek. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Bizalmas a kapcsolatuk, mindent megbeszélnek egymással, közös programokat is szerveznek. Beszélgetésünk után például moziba mentek, de a belvárosban is nagyon szeretnek sétálni. Kedvenc helyük nincs, mert szerintük túl sok jó van ahhoz, hogy egyet kiemeljenek.
Manhercz Krisztián miatt nem kerülhettük ki azt sem, hogy a sportról is beszéljünk, hiszen 17 évesen tagja lett a felnőttválogatottnak.

– Horkai Györggyel megfogtam az Isten lábát, hiszen egyetlen meccsen látott, így hívott a korosztályos válogatottba, majd mindig az idősebbekkel játszatott, így rövid idő alatt rengeteget fejlődtem. Fél évig egy dicséretet sem kaptam tőle, aztán a korosztályos világbajnokságon lőttem egy félpályás, elnézős gólt, akkor megtört a jég. Persze kellett a szigorúság, motivált, és odáig juttatott, hogy még esélyem is lehet jövőre az olimpiai szereplésre. Ehhez keményen kell dolgoznom, és felelősséggel kell kezelnem, hogy ilyen idősen felnőttválogatott lehetek – zárta a beszélgetést Krisztián.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 fővel készülnek a búvárúszók a Vízmű-kupára

A csütörtök délután edzésen meglátogattuk a szegedi versenyzőket és videóinterjút készítettünk Kanyó… Tovább olvasom