Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Mérkőzésekkel ünnepeltek Vásárhelyen

100 éves a vásárhelyi labdarúgás. Ezt két napon keresztül sok mérkőzéssel ünnepelték meg a városban. Az óvodásoktól az öregfiúkig mindenki pályára lépett, ebből az alkalomból emléktáblát is avattak a stadionban.
Centenáriumát, 100 éves születésnapját ünnepelte a hétvégén a vásárhelyi labdarúgás. A városi stadion füves és műfüves pályáin egymást követték a mérkőzések, amelyeken a helyi csapatok bizonyították: nemcsak mennyiség (400 fő) van a kék-sárgák utánpótlásában, minőség is; általában jobbnak bizonyultak makói és szegedi riválisaiknál.

Az ifjak, a jövő mellett a felnőttek és az öregfiúk is pályára léptek (utóbbiakra egy félidő, 35 perc várt a trópusi hőségben, de már így is a felénél a pörkölt és a sör felé kacsingattak), valamint az edzők és a szülők is tanúságot tehettek arról: lábbal is jól művelik a játékot, nemcsak szájjal. A gyerekek élvezték, „beszóltak" a mestereknek, akik azért egymást is kritizálták: „Esküszöm, olyan ez a srác, mint a jó kereskedő, minden labdát elad".

A legtöbben az öregfiúk, az egykori kedvencek meccseit várták. A vásárhelyieken (ízelítőül pár név: Antal, Tóth Cs., Kovács T., Dobsa, Vinnai) kívül szegedi (pár név a teljesség igénye nélkül: Kozma, Orosházi, Deák, Takács, Polyvás, Szabó, Lehota) és orosházi veteránok mutatták meg: legfeljebb a gyorsaságuk kopott meg, és ugyanazokat a hibákat vétik, mint fiatalon. – A SZEOL AK öregfiúk nem alkalmi csapat, régóta együtt vagyunk, és szívesen megyünk meccsekre – közölte a gárda edzője, menedzsere, Szalai István.

100 éves a vásárhelyi foci. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Még ma is örömmel játszunk mérkőzéseket bárhol, főként, ha a barátaink invitálnak ilyen rangos, szép ünnepségre, amelyen megtiszteltetés, hogy részt vehetünk. Aktív koromból őrzök egy kellemetlen emléket Vásárhelyről: 3–1-re kikaptunk itt, és nem jutottunk fel az NB I-be. De az idő mindent megszépít, kellemes történetté alakít – mondta Oros, vagyis Orosházi László. Lehota István azt elevenítette fel, hogy a Fradi megfigyelői Vásárhelyen lesték meg – emlékei szerint a Mezőtúrral vendégszerepelt –, 3–0-ra nyertek, mindhárom gólt ő rúgta, az FTC mégsem vitte.

– Szeretek az öregekkel focizni – árulta el a Mindszent 38 éves játékos-edzője, Tóth Csaba –, és kellenek is az ilyen meccsek, amelyek nem „vérre", pontokra mennek, hanem a játék szépsége, öröme a fő. Külön megtiszteltetés, hogy a centenáriumi mérkőzésen szerepelhetek az öregfiúk között.

100 éves a vásárhelyi foci

– Több éles partit vívtunk az éppen aktuális szegedi riválisainkkal – mondta a 61 éves Antal Ferenc, a HFC öregfiúk korelnöke. – Azt azonban soha nem felejtem el, amikor a SZEOL-pályán játszottunk a Szegedi Dózsával, mert a 10 ezer néző nem fért be az ő létesítményükbe. A végeredmény 3–3 lett, a góljainkat Bálint, Antal és Kovács szerezte. Örülök, hogy méltón megemlékezett a klub a centenáriumról.

A felnőtt felkészülési tornán nem kellett izgulni, aggódni a hazai sikerért, a két elődöntőből ugyanis a HFC első és második csapata került a fináléba. A centenárium alkalmából emléktáblát avattak a korszerűsödött stadionban, a ceremónián a szövetség képviseletében Dunai II. Antalvett részt, és jelen volt még az MLSZ egykori elnöke, a vásárhelyi kötődésű Benkő László is.

Olvasóink írták

  • 1. lisa01 2012. augusztus 06. 14:33
    „A mai vásárhelyi fociban csak az évfordulót lehet ünnepelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Péter startra kész!

A Szegedi Lelkesedés súlyemelője, Nagy Péter holnap mutatkozik be a +105 kilogrammban az olimpián.… Tovább olvasom