Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Mestersége címere: amerikaifutball-edző

Szeged - 81 évesen költözött hazánkba, mint mondja, csak azért, hogy edző lehessen. John Lowry, a Békéscsaba Raptors amerikaifutball-csapatának amerikai trénere csütörtökönként Szegeden tart edzést, és magyaráz 57 éves pályafutása minden rutinjával.
Amerikából jött, mestersége címere: amerikaifutball-edző. Ez a megállapítás igaz John Lowryra, a Békéscsaba Raptors élvonalbeli amerikaifutball-csapatának trénerére is. A 81 éves szakember hetente egyszer Szegedre vonatozik, ahol a csabai együttes itt élő játékosai mellett a Szeged Bats sportolóinak is edzést tart az Etelka soron. De vajon mi motiválta túl a nyolcvanon arra, hogy Európába költözzön?

Kanadai edző segíti a Szeged Bats amerikaifocicsapatot. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Ehhez a koromnak semmi köze. Én csak edző szeretnék lenni, mivel egész életemben ezt csináltam, és most itt van rá lehetőségem. 1955 óta foglalkozom különböző csapatokkal, kétszer már visszavonultam, de mindig visszatértem a pálya mellé – mondta a szakember, akit kétszer választottak meg hazájában az év középiskolai edzőjének.

Lowry egyik kollégáján, a világ második legerősebb bajnokságának számító kanadai ligában legendás Adam Ritán keresztül került hazánkba, február óta él itt.

Kanadai edző segíti a Szeged Bats amerikaifocicsapatot. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Hosszú pályafutásom volt, így egy-egy sikert nem tudnék kiemelni – mondta, amikor a legszebb emlékéről kérdeztük.

– Nyilván remek érzés, ha egy döntőben a te csapatod a legjobb, és azért nyersz, mert kiváló játékosaid vannak. De az is hasonló öröm, ha nincs annyira jó keret a kezeid között, ám ők mindent megtesznek azért, hogy kihozzák magukból a maximumot. Ez a helyzet a Raptorsszal is – mondta.

Kanadai edző segíti a Szeged Bats amerikaifocicsapatot. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Lowry kétéves szerződést kötött Békéscsabán, célja pedig az, hogy egyre jobban megismertesse az alapokat a játékosokkal.

– Magyarországon még mindig nem ismerik elegen az amerikai futballt. A mostani játékosok lehetnek a legjobb toborzók ahhoz, hogy egyre nagyobb tábora legyen a sportágnak, ami elengedhetetlen a fejlődéshez – tette hozzá John Lowry.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön Szedeák-médiaválogatott meccs

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata úgy döntött, a pólósokhoz hasonlóan kihívja egy kispályás futballmeccsre a Csongrád megyei médiaválogatottat. Tovább olvasom