Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Mestersége címere: pólóedző

A szentesi Kis Balázs a LEN-kupa csoportkörének apropóján, angol csapatával, a West London Penguin női vízilabdásaival tért vissza szülővárosába, illetve a mérkőzések helyszínére, Hódmezővásárhelyre. Utolsó meccsüket követően szüleinél halászlét ebédeltek.
Az angoloknál, briteknél magyar vízilabdaedzők fejlesztik a sportágat: a válogatottat Fekete Szilveszter dirigálja, az egyik élcsapat, a West London Penguin szakmai munkáját két és fél éve a szentesi Kis Balázs (28) irányítja. Az európai elittől még messze vannak, a LEN-kupa vásárhelyi csoportkörében a Hungerit-MetalCom Szentestől, a Khanty- Mansitól és a Leindentől is kiadós vereséget szenvedtek.

– Nekünk már az is óriási siker, hogy az előző csoportkörből a Bordeaux-t legyőzve továbbjutottunk – mondta Kis Balázs. – Együttesünk teljesen amatőr, a lányok nemhogy fizetést nem kapnak, havonta 40 font tagdíjat fizetnek. A magyarországi „kirándulás" költségeit, az utazást és a szállást mindenki maga állta, ez fejenként 250–300 eurót jelentett, négy játékos a szüleimnél lakott. A sportág szeretete, a közösség motiválja a lányokat, akik között van informatikus, orvos, banki alkalmazott.

A szentesi Kis Balázs angol csapatával tért vissza szülővárosába. Fotó: Frank Yvette
A szentesi Kis Balázs angol csapatával tért vissza szülővárosába.
Fotó: Frank Yvette

Kis Balázs Szentesen ismerkedett meg a sportág alapjaival, és 18 éves koráig a Kurca- parti ifjúsági csapatban pólózott. Szerepelt az OB I/B-s Bertókban, az OB II-es öregfiúkgárdában, valamint egyetemi ösztöndíjasként 1-1 évet Németországban és Ausztriában. Angliába barátnőjét, Nagygyörgy Anitát – a szegedi egyetemen ismerkedtek meg, ahol Balázs történelem–kommunikáció szakon végzett – követve utazott 3 éve, az volt az elképzelés, hogy 6 hónapig marad, és javít az angolján. Még nem jött haza.

– Úszást kezdtem oktatni, majd mivel távozott a klubtól a női vízilabdacsapat trénere, felkértek, folytassam a munkát. Igazi nemzetközi alakulat a miénk, az angolon kívül található a keretben új-zélandi, holland, olasz, kanadai, spanyol, dél-afrikai, ausztrál és magyar is. Tavaly ezüstérmesek lettünk a bajnokságban, jelenleg a 3. helyen állunk, de az arany a cél. Élvezem a munkát, de majd szeretnénk Anitával hazajönni, erre valószínűleg két-három év múlva kerülhet sor.

A LEN-kupa vásárhelyi csoportköre után, a hazautazás előtt Szentesen, Balázs szüleinél igazi bográcsos halászlére volt hivatalos az egész csapat. Ez sem különlegesség, előfordult már Londonban, hogy a spanyol vagy az ausztrál csapattag főzött specialitást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapósak a HFC labdarúgói

Tizenhat napja tart a labdarúgó NB III Alföld csoport őszi szezon nyolcadikjának, a Hódmezővásárhelyi FC-nek a felkészülése. Tovább olvasom