Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

MKB Veszprém-Pick Szeged 35-28

Könnyedén, végig több góllal vezetve a végén 35-28-ra győzött hazai pályán az MKB Veszprém csapata a Pick Szeged ellen a bajnoki döntő első mérkőzésén. Keddre lesz mit javítania a Tisza-partiaknak.

MKB Veszprém-Pick Szeged 35-28 (19-12)

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, döntő, első mérkőzés, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

Veszprém: Liszkai - Iváncsik T. 1, Vujin7 (3),Eklemovics 2, Vilovszki 4, Ilyés 4, Iváncsik G. 4. Csere: Andorka (kapus),Lapcsevics, Lusnyikov 2, Perez 6, Sesum, Gulyás 3. Edző: Mocsai Lajos.

Pick Szeged: Puljezevics - Ghionea8 (3), Laluska, Andjelkovics 5, Zubai 1,Oszmajics, Zvizej 3. Csere: Marjanac (kapus), Nenadics 1 Krivokapics 2, Katzirz4, Petrea 4, Stamate. Edző: Vladan Matics.

Kiállítások: 16 ill. 16 perc.

Hétméteresből: 4/3 ill. 5/3.

Az egyik fél 3 győzelméig tartó bajnoki döntő első mérkőzése után: Pick Szeged-MKB Veszprém 0-1.

2. félidő

60. perc:
Zvizej lódul meg, de Andora ismét véd, majd Lusnyikov állítja be a végeredményt, a bajnoki döntő első mérkőzését 7 góllal nyeri a Veszprém. 35-28.

59. perc: Másfél perc vissza, Mocsai Lajos kér időt. Perez ötödik gólját jegyzi. Az MKB kapujában Andora. 34-28.

58. perc: Andjelkovics ellépi, jöhet a Veszprém. Vilovszki még rátesz egy lapáttal. Vladan Matics kér időt. Ghionea  ismét. 33-28.

57. perc: Puljezevics véd, majd Laluska Eklemoviccsal párban hagyja el a pályát.

56. perc: Petrea adja le Zvizejnek a labdát, de a szélső hasba lövi a veszprémi kapust. Alig négy perc van vissza, és 5 a szegedi hátrány...

55. perc: Puljezevics véd, majd Petreát teperik le a hazai védők. Matics az idegösszeomlás szélén, bár ez nem csoda. Andjelkovics esik be a hatoson belülre, de a gól nem ér. Pedig de szép lett volna!

54. perc: Krivokapics próbálkozik, de Liszkainak gyerekjáték. Andjelkovics viszont túljár az eszén. 32-27.

53. perc: Eklemovics is fent a pályán, majd be is vágja a kezébe kerülő labdát. Oszmajics harmadik kétpercét gyűjti be, ő már nem jöhet vissza. A Szeged kapujában ismét Puljezevics. 32-26.

52. perc: Vilovszki újra, majd Ghionea hetedik gólját szerzi. 31-26.

51. perc: Perez gyorsan gyógyul. 30-25.

50. perc: Iváncsik Gergőt hagyják egyedül a védők, nem is ijedt meg egyedül. Zvizej harmadik gólját jegyzi. 29-25.

49. perc: Krivokapics talál egy gólt. Perezt kell ápolni, miután visszapattan a védőkről és beverte a fejét a padlóra. 28-24.

48. perc: Zvizej ismét labdát szerez, ziccerben a szegedi szélső, de Liszkai kivédi! Nem lehet, hogy kezdődik minden elölről! Gulyás igyekszik. 28-23.

47. perc: Vujin szokásához híven büntetőzik, ez is bent. Talán bízhatunk még a javításban. Petrea a bizonyíték. 27-23.

46. perc: Zvizej most elaludt, Iváncsik Gergő igykszik. Petrea még inkább.Laluska ülhet a padra. 26-22.

45. perc: Sesum lövését ismét hárítja Marjanac, Ghionea góljával 4 gólra az MKB! Van még remény?! 25-21. 

43. perc: Petrea kezd feléledni. Jó lenne ha társai is példát vennének. Ilyés nem hagyja. Zvizej ziccerben, Vilovszki borítja fel. Kétperc, és Ghionea-büntető. 25-20.

41. perc: Andjelkovics kiszorított helyzetből, ez esélytelen volt. Zvizej szerez labdát, majd bevágja a 18. szegedi gólt. Ilyés ismét a pályán, majd góllal távozik onnan. 24-18.

40. perc: Katzirz próbálkozik háttal a kapunak, de keményen préselték a veszprémi falban.

39. perc: Perez villan ismét, nem tud kiöregedni ebből a lövöldözésből? Katzirzra ma ismét nem lehet panasz. 23-17.

38. perc: Petrea is megtalálta a lövőkezét. De miért csak most? 22-16.

37. perc: Ghionea most javít, ez már bent van. 22-15.

36. perc: Gulyás ziccerét rúgja ki Marjanac, Ghionea oldalról, de Liskai üti ki.

35. perc: Lusnyikovnak is pihenőt szabnak a bírók, talán még lehet itt varázsolni valamit. Bár fáj kimondani, ez a meccs kezd elúszni. Ghionea büntető, ez kipipálva. 22-14.

34. perc: Petrea lövését sáncolják le a veszprémi égimeszelők, majd Vujin ismét. 22-13.

33. perc: Vujin a vonalnál, kapufát lő a veszprémi, de nem éri el a kipattanót a Szeged! Katzirz kap két percet, bár igazából nem tudni, mire is kapta.

32. perc: Andjelkovics-Gulyás gólváltás, Laluska lövését védi Liszkai. 21-13.

31. perc: Gulyás alig áll be a pályára, lerohanásból hatalmas gól lő. A Veszprémet úgy látszik nem zökkentette ki a szünet. 20-12.

Hullámzó a Pick Szeged teljesítménye, a 25. percben Zvizej ismét játékba hozta csapatát, közel 20 perc után volt újra "csak" három gól a hazaiak előnye. Kérdés, fel tud-e állni még egyszer a Pick Szeged.

1. félidő

30. perc: Zubai jókor zárt, Katzirz a legjobbkor lőtte el a labdát. Így kell ezt csinálni. Sesum mellélövi, nincs több gól a félidőben. 19-12.

29. perc: Nenadics próbálkozik távolról, de védi Liszkai, Perez viszont nem hibázik. 19-11.

28. perc: Kellemes meglepetés, Nenadics a pályán, gyorsan egy hatalmas góllal köszön be. Iváncsik Gergő válaszol. 18-11.

27. perc: Iváncsik lódul meg, hirtelen 3 gólról 6-ra nő az MKB előnye. Lusnyikov tesz még rá egy lapáttal. El kellene venni az MKB kedvét, nem összeomlani. 17-10.

26. perc: Vilovszki csapja be Katzirzot, utóbbi kétpercet is kap. Perez-bomba, majd Oszmajics kétperc. 15-10.

25. perc: Zvizej javít, ismét játékba hozza csapatát. Már csak 3 a hazai előny. 13-10.

24. perc: Vzizej kap fantasztikus labdát, de ez se megy be. Sesum lövését védi Marjanac.

23. perc: Szegedi labdaszerzés, Oszmajics indul, de Liszkai megint véd. Miért? Zvizej újra ellopja a játékszert, de most szebben kellene befejezni a támadást. Vujin mehet ki pihenni.

22. perc: Andjelkovicsot kell ápolni, jól sikerült, gyorsan góllal mond köszönetet. 13-9.

21. perc: Vilovszki gólja most nem ér, még szerencse, indulhat a szegedi roham.

20. perc: Vilovszki nem hagyja annyiban a dolgot. 13-8.

19. perc: Perez is villan, nem tud közelebb férkőzni a Szeged. Talán mégis? Adjelkovics oktat. 12-8.

18. perc: Marjanac védi Eklemovics lövését, Zubai indul, gól, de támadószabálytalanság miatt nem ér a gól. Ugyanez veszprémi oldalon is, majd Oszmajics kapkodja el a támadást.

17. perc: Vujin kapufát lő, végre, Zubai révén közeledik a Szeged. Csak ne törjön meg a lendület. Mocsai Lajos kér időt. 11-7.

16. perc: Katzirz Dávid villan, de jókor jött. Talán ismét ő fogja a vállán vinni a csapatot? 11-6.

15. perc: Lapcsevicset dönti le Krivokapics, de így se tud gólt lőni a szegedi. Marjanac a szegedi kapuban. Ismét böntetőhöz jut a Pick, Ghionea végre megtöri a jeget. 11-5.

14. perc: Kettős emberelőnyben eladja a labdát a Pick, Iváncsik Tamás lódul meg. Vladan Matics kér időt. Lesz mit mondania. 10-4.

13. perc: Vujin ismét büntetőt dobhat, neki nincs gondja Puljezeviccsel. Perez idő előtt jött be, úgyhogy 2 percig még várnia kell a visszatérésre. 9-4.

12. perc: Katzirz töri át a falat, Vilovszki nem is tudta szabályosan megfékezni. Mehet is a padra, közben Zvizej készül a büntetőre. Ez valami vicc? Zvizej is telibe lövi Liszkait.

11. perc: Anjelkovics szerez labdát, majd visszaszerzik a hazaiak. Andjelkovics mehet pihenni, Vujin vágja be a hetest.  8-4.

10.perc: Krivokapics nézte ki magának az alsó sarkot, jól ki is lőtte. Marko Vujinnal lassan kellene valamit kezdeni. 7-3.

9. perc: Iváncsik Gergő repül be oldalról, majd átejti Puljezevicset. Kezd veszélyes lenni a helyzet. 6-2.

8. perc: Ilyést is kizavarják, most már nem vagyunk emberhátrányban. Andjelkovics ismét hetest harcol ki, Nenadics a vonalnál, de telibe lövi Liszkait. Ilyen nincs.

7. perc: Oszmajicsot küldik ki a bírók, Eklemovics repül be. Jó lenne feltámadni most már. 5-2.

6. perc: Kettő a három ellen támadott a Pick, Andjelkovicsot rúgja fel Iváncsik Gergő, jöhet a büntető. Hihetetlen, Liszkai kivédi Krivokapics lövését.

5. perc: Lapcsevics megy pihenni, de Nenadics ellen támadót fújnak a bírók. Pedig de kellett volna most egy gól.

4. perc: Nenadics próbálkozik egy alsó lövéssel, de jócskán mellé. Eklemovics megy Puljezevics idegeire. 4-2.

3. perc: Emberelőnyben az MKB, Vujin ugrik fel 10 méternél, hatalmas gólt lő. Andjelkovics egyenlít, majd ismét Vujin. 3-2.

2. perc: Ghinoea gyorsan válaszol, pillanatok alatt egyenlítenek a szegediek. 1-1.

1. perc: A hazaiak kezdik a mérkőzést, Ilyés Ferenc csapja be Ghioneát, és szerzi meg a vezetést az MKB-nak. 1-0.

A csapatok egyelőre várakoznak, mivel a Sport tv miatt a mérkőzés negyed órát késik, így 20.30-kor kerülhet sor az ütközetre. A hangulat ennek ellenére fergeteges, a délután folyamán már próbára tették a kézilabda szeretőket a veszprémiek, hiszen a Győri ETO-Viborg BL döntő összecsapását izguhatták végig a drukkerek, ahol a győri lányok 26-23-as vereséget szenvedtek, így a dánoké lett a kupa.

Korábban

Kézilabdalázban ég a királynék városa. Ma két nem mindennapi meccset – Győr–Viborg női Bajnokok Ligája-döntő, MKB-Pick férfi bajnoki döntő – rendeznek a Balatonhoz közeli településen. Apropó, Balaton. Éledezik a magyar tenger, egyre több árus pakol ki, nyitva a strandok, a panziókat takarítják, készülnek a nyári szezonra. A tudósító egy rövid sétát tett Balatonfüreden, a Tagore sétányon, ahol természetesen nem az MKB Veszprém–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntő volt a téma, hanem az a népes hattyúcsapat, amely a magyar tenger vizét szelte. Etette mindenki őket, ők meg nyelték a kenyérhéjat, mint kacsa a nokedlit.

Szóval kézilabda. Miközben Veszprém felé tartottunk, a helyi rádió már bőszen harangozta a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjét. A hazai oldal magabiztos, bár többen is emlegetik a két évvel ezelőtti csatát, amikor mindenki sima veszprémi győzelmet jósolt, a végén mégis a Pick örülhetett, bajnok lett.

Egy biztos: a helyi szurkolókkal Marian Cozma halála után még nagyobb barátságot kötött a Tisza-parti publikum, ennek ellenére egyetlen Pick-játékos sem számíthat arra, hogy puszival köszönti majd a Veszprém Aréna közönsége. A játékosok nagy része továbbra sem kedvenc, és a mostani bajnoki finálé időpont-mizériáját is a Pick nyakába varrják. Az pedig különösen felbőszítette a veszprémi „szurkereket", hogy a szegedi közönség nyilvánosságra hozta – a Pick Szeged csapatának honlapján – azt a levelet, amelyet a Red Bullnak írtak. Volt ennek előzménye is, állítólag az energiaital-gyártó cégnél a nagy rivális szurkolói reklamáltak, mi az, hogy kötelezik a Tisza-partiakat, hogy vasárnap részt vegyenek a Szeged-napi eseményen... A szurkolók között tehát továbbra is tart a szócsata, de ez már csak ilyen, és velejárója egy bajnoki döntőnek.

Katzirz ma is megtalálhatja a rést a veszprémi pajzson. Fotó: Schmidt Andrea
Katzirz ma is megtalálhatja a rést a veszprémi pajzson.
Fotó: Schmidt Andrea

A hazaiakat Cozma elvesztése mellett Perics és Gál súlyos sérülése is gyengítette, de a Veszprém még így is erős, kiváló játékosok alkotják a keretét. A fiatal Liszkai kapus élete fellépésére készülhet, Mocsai Lajost ismerve az elmúlt hetekben biztosan pszichésen is felkészítette a válogatott hálóőrt. Az is biztos, hogy az amúgy sem gyenge veszprémi védelem – Lusnyikov, Lapcsevics, Ilyés tengely – még nagyobb elszántsággal küzd a fináléban.

Szerencsére az elmúlt két meccsen a Picknél sem volt gond az akarattal. A játékosok egymást hergelték, biztatták meccs közben, küzdöttek, hajtottak. A sokat bántott Puljezevics bravúrok sokaságát mutatta be, és a közönséggel is kibékült, újra volt Puki-intés, mosoly. Milorad Krivokapics is kapott hideget, meleget, a Dunaferr elleni kettős meccs után azonban csak hátba veregetést. Krivo az újvárosi meccsen klasszis teljesítményt nyújtott, tízszer zörgette meg a hálót. Pedig a meccs előtt a Rádió 88 sportriporterének, Süli Andrásnak a laptopja a kanyarodás után a sípcsontjára esett a buszon.

Szerencsére nem lett nagyobb baj, csak egy kisebb ütés érte. Lehet, hogy ma délelőtt is nagyot kell, hogy kanyarodjon a busz? Inkább ne, bár lehet, hogy jó kabala lesz ezután a laptop.

A Picknél Herbert Gábor térde nem tökéletes, de a komlói születésű „nehézlegény" elszánt, biztosan pályára lép a bajnoki döntőben. A többiek rendben vannak, a Pick délelőtt kel útra.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Turofánk 2009. május 17. 22:06
  „Kedves Vezetők és játékosok!Több évtized munkáját,tradícióját,hírnevét teszitek tönkre módszeresen.Miért nem számoltok el magatokkal,és miért nem ismeritek be,amit éreztek ,tudtok,hogy erre a feladatra ALKALMATLANOK vagytok.Itt nincs vezetés ,nincs menedzsment,és nincs csapat.Edző nélkül is megvan a második hely,rosszak az igazolások,fizikálisan a csapat fele egy félidős,stb.Erre a szintre alkalmatlan játékosokon röhögnek az ellenfél szurkolói pl:Oszmaics,Krivokapics,Laluska.Ezekkel az emberekkel jövőre is megvan az ezüst,de nélkülük az aranyért lehetnénk harcba, mi lenne ,ha lennének minőségi igazolások,hogy újra megteljen a csarnok és élmény legyen Pick meccsre járni.”
 • 32. gacsi 2009. május 17. 21:37
  „A "csapat" már jól összeszopott! Nem elírás...”
 • 31. kuhnagnes 2009. május 17. 16:18
  „Sok hozzá szólónak írnám ha úgy gondolja,hogy a vezetéssel van baj miért a játékosokat szidja ezek a játékosok szerintem itt is és más csapatban is még sokat fognak tenni a kézilabda érdekében.
  Most nem megy ezt az évet hagyni kellene és majd jövőre meglátjuk nem kell olyan magasra rakni a mércét amit nem lehet teljesíteni.Hajrá Pick Szeged”
 • 30. zehn 2009. május 17. 14:09
  „A csúfos kupakudarc és lélektelen játék után elvitték jutalmul a csapatot ausztriába összetartás címén bulizni.
  Meg is lett a fényes eredmény! Ha én sz.r munkát végzek, nem külföldi utazást kapok, hanem kirugnak rövid úton. Nos, itt is ezt a példát kellene követni!”
 • 29. pinkfloyd60 2009. május 17. 13:22
  „Szerintem,nagyon nagy válltozásra van szükség,játékos,és vezetöi szinten is. Legalább,egy nagyon jo kapust, egy jobb,egy ball lövőt,és egy beállot kellene igazolni,edzöről,szakmai vezetöről nem is beszélve!!! AKI NEM IDE VALO TELJESEN MINDEGY,HOGY ELŐTTE MIT TETT A KLUBÉRT SZIVFÁJDALOM NÉLKÜL MEGKELL VÁLLNI!!!”
 • 28. pinkfloyd60 2009. május 17. 13:10
  „Veszprémbe valamit nagyon tudnak,mert mindig elő tudnak venni a varázskalapbol valamit, valakit( Liszkai, Vilovszki). Sajnos jelen állás szerint nagyon nagy külömbség van a két csapat között! A JÖVŐRÖL NE IS BESZÉLJÜNK,HALVA A VESZPRÉM ERŐSITÉSI TERVEIT!!! Ott dolgoznak,és tesznek a sikerért,nem pedig mellé beszélnek,ámitják,hülyitik a szurkolokat!!! Az nem probléma,hogy beismerik,a második helyre van lehetőség.Akkor tudomásul vesszük,és akit igy is érdekel az kijár meccsekre ezután is,és nem érzi becsapotnak magát." 5 POSZTON JOBBAK VAGYUNK MINT A VESZPRÉM"..." NAGY TAVASZI HADJÁRAT"....”
 • 27. 620829 2009. május 17. 12:20
  „bocsi mindenkitől...én bár szegeden lakom...de nem nekik szurkolok............nagyon nem tetszik a háttér!”
 • 26. Eagleeye 2009. május 17. 10:44
  „25.
  Bingóó!
  Talált süllyedt!”
 • 25. Figyelő 2009. május 17. 10:25
  „Nem kézilabda csapat ez, ez egy nagy pénzmosoda!”
 • 24. hazaipalya 2009. május 17. 05:32
  „mondjuk ki:a romanok nem ojan jók mint pl a szerbek! ennyi . söt ,magyar fiataljaink jobbak mint a románok. ez a fö gond. tehát hiba volt ide hozni ennyi romant.”
 • 23. zehn 2009. május 16. 23:07
  „Béna, tehetetlen társaság! Új csapat kell, elég ezekből a szenvtelen zsoldosokból!”
 • 22. szabi-ka 2009. május 16. 23:05
  „21. Laluskát -8 nál rakta be! Krivó addig -1 hetes, három eladott labda, négy 0 átlövés(22 perc alatt)! Én már eleget rágtam a pofám a +20kg-ja, a látható pökhendisége miatt, Őt kell játszatni! És ne ledődjön meg senki, ha Lalának tele lesz a töke és visszamegy spanyolba!(Nagyon hívják) Ide hazajött........! Kapott 8-10 perc/meccs támadóidőt, védekezése kimagasló! Laikus vgyok, de Matke nem tud bánni pár "sztárral"l, ide egy SKALA, és megkockáztatom BUDAI FERI kell!
  Ja! 6 kimaradt ziccer, 3 kimaradt hetes, kapus ott 47%, nálunk 22% !!!”
 • 21. pick75 2009. május 16. 22:30
  „Szánalmas ahogy ez a csapat ma játszot!Nenadic,Laluska,Puki,Krivó,Oszmajic nem valók ide!Új szakmai stáb! Remélem Pitsuri úr takarítani fog a nyáron!Teljessen egy új csapatot kell épiteni ha versenyben akarunk maradni a Dunaferrel,a Veszprémröl már nem is beszélve.Lehet hogy már el is dölt a bajnoki cím!”
 • 20. meszi1985 2009. május 16. 22:09
  „Igazándiból ez már az első 15 percben eldőlt! Szerencs h az MKB nem adott ki magából mindent!!”
 • 19. Ebgondolat 2009. május 16. 22:08
  „Legközelebb egy 8 éves kapust is beállíthatnak, az is kivédi a szemünket....”
 • 18. angelamelony 2009. május 16. 22:02
  „sajnos ez már elúszott...:(”
 • 17. Ebgondolat 2009. május 16. 21:45
  „xene-vel vitatkoznék egy kicsit: Andjelka és Ghionea valóban maradjon én viszont még mindenképp ide venném ZVIZEJt (sztem messze ő a legjobb és odaadób pick-es) és talán Nenadic is meg tud újúlni egy új edző alatt! Viszont kapusunk már régóta nincs. Ez a fiatal veszprémi kapus többet véd mint Marjanac és Puki együttvéve!”
 • 16. hazaipalya 2009. május 16. 21:44
  „4 gol nem elöny kezilabdaban.hajra Pick!”
 • 15. xene@freemail.hu 2009. május 16. 21:35
  „Az a szégyenteljes ebben, hogy tavaly, mikor mindenki sérült volt, jobb eredményt ért el a Szeged. Most meg mindenki sétál a pályán...semmi futás. Gyakorlatilag Marjanac, Katzirz és Andjelkovic, meg Ghionea a húzóemberek. A többi játékos egy kalap szart ér. Pedig most meglenne az esély...és hőst csinálunk Vilovskiból meg Liszkaiból. Ebből minimum 10 lesz...”
 • 14. janika87 2009. május 16. 21:32
  „Ott kezdődik a baj, hogy előre ígérgetnek mindent. Aztán, hogy hol készülnek fel, mit csinálnak a felkészülés ideje alatt. Az úszókról sem mondogatják, hogy hogyan veszik fel a ruhájukat segítség nélkül.
  Ez a Szeged már nem lesz ugyanaz, ami volt. Ide lehet hozni a világ legjobb edzőjét is, akkor sem fognak semmit nyerni, mert nem bíznak magukban, nem küzdenek semmiért. Sajnálom ezt a csapatot. Vannak kimagasló tehetségek, óriási játékosok, de tudásuknak maximum a 60%-át nyújtják. Srácok, tanuljatok meg újra játszani, ne munkának nézzétek a meccset, hanem játéknak, akkor talán van esély.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó FC: jó az egy pont Békéscsabáról

A labdarúgó NB II Keleti csoportjában a Makó Békécsabán 1-1-es döntetlent játszott. Tovább olvasom