Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

MOL-Pick Szeged: Balogh Zsolt hajnalig nem tudott aludni a Vardar elleni vereség után

MOL-Pick Szeged: Balogh Zsolt hajnalig nem tudott aludni a Vardar elleni vereség utánNéha ketten is kevesen voltak ellene. Balogh Zsolt ellenállhatatlanul kézilabdázott. fotó: mti
Csapata legeredményesebb játékosa volt Balogh Zsolt, aki kilenc gólt lőtt a MOL-Pick Szegedben a Vardar Szkopje elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-meccsen. A jobbátlövővel a macedón fővárosban beszélgettünk.
– Tudott aludni a Vardar elleni találkozó után?

– Soha nem alszom el meccs után hajnali két óra előtt, de most fél ötkor hunytam le a szemem. Csak forgolódtam. Ilyenkor dolgozik az adrenalin, illetve folyamatosan azon gondolkozom, hogyan lehetett volna jobban játszani. Egy győzelem után is megvan ez, a vereséget követően sokkal keserűbb.

– Mire jutott?

– Végig szoros volt, ami egy kiváló Vardar ellen, Szkopjéban nem rossz eredmény. De megint az történt, ami a Kielce ellen, azaz amikor ott volt a lehetőség, nem tudtunk élni vele. A végjátékban olyan hibáink voltak, amelyek nem férnek bele.

– Kilenc gólt szerzett, csapata legeredményesebb játékosa volt. Ezzel elégedett?

– Szerettem volna jól teljesíteni, mert tavaly ugyanitt nem ment a játék, görcsös voltam. Most megfogadtam, hogy lazán játszom, élvezem a kézilabdát – másképp nem megy. Ez összességében sikerült is. A kilenc góllal természetesen elégedett vagyok, de ez nem minden.

– Ezúttal bementek a hetesek, hatból hatot értékesített.

– Igen, végre. Az utóbbi hetekben rengeteg kritikát kaptunk, kaptam, teljesen jogosan. Nem hiszem, hogy bárki mérgesebb volt nálam emiatt. A Kielce ellen nem is vállaltam az elsőt, de most azt mondtam, hogy ha tényleg élvezni akarom a kézilabdát, akkor ezen sem szabad görcsölnöm. Szerencsére bementek, ami önbizalmat adott, ez kellett ahhoz, hogy a végjátékban akcióból is betaláljak. Talán most már nem lesz ezzel gond, mert az elmúlt hetekben sokat marcangoltam magam.

– Mit lehet csinálni, amikor a hetesek rendre kimaradnak?

– Bombac eligazolásával biztos heteslövőnk távozott, meg kellett oldanunk a pótlását. Ez óriási pluszfelelősség. Mondtam, hogy természetesen vállalom, de utólag úgy látom, túlgondolkodtam a helyzetet. A Tatabánya ellen például négyből négy volt a mérlegem, ráadásul négy különböző helyre lőttem. Aztán amikor a Löwen elleni meccs előtt mondták, hogy ezt a bajnokit elemzik a németek videóról, azon kezdtem agyalni, hogy máshova kell lőnöm, mit találjak ki. Felesleges volt: oda kell állni, és az utolsó ezredmásodpercben dönteni.

– Négy meccsen szereztek három pontot a BL-ben úgy, hogy a Zagrebet leszámítva a csoport favoritjai ellen játszottak. Ha ezt a kezdés előtt ajánlják fel, elfogadja?

– Két találkozó után is három ponttal álltunk, azzal elégedett lehetett mindenki. Öt pontra mondanám azt, hogy rendben van, hiszen mindkét vereség alkalmával ott voltunk a pontszerzés kapujában. Most jönnek a kötelezőnek mondott meccsek, főleg hazai pályán, amelyek persze legalább olyan nehezek lesznek.

– A heti kettőről átállnak a heti egy meccsre. Könnyebb így?

– Mindenképpen, a hétközi bajnokik mindig felborították a felkészülésünket, főleg ha utazni kellett. Ma regenerációs edzésünk lesz, szerdától viszont napi két edzéssel hangolunk a fehérorosz Breszt ellen. Ahogy mondtam, ez a meccs a kötelező győzelem kategóriába tartozik, így is állunk hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Crkvenjakov Dalibor a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Tovább olvasom