Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

MOL-Pick Szeged: újból lementek a büfébe

Döntetlennel (23–23) zárult a MOL-Pick Szeged–Aalborg férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés. A szegedi B közép a meccs első 10 percében elhagyta a lelátót, lementek a büfébe, így tüntettek a schaffhauseni és a csurgói vereség miatt. A meccs után nem pacsiztak a játékosokkal.
A bemutatásnál szóltak a dobok, zúgott a „Pick Szeged!", majd a kezdő sípszó után a B közép nagy része levette a kék mezét, letette a lelátó székeire, és fehér pólóban lement a büfébe. Már javában zajlott a meccs, a dán Aalborg vezetett a MOL-Pick Szeged ellen, amikor a 10. percben visszatértek a szurkolók.

– Sokáig gondolkodtunk azon, hogy miként tudnánk kifejezni nemtetszésünket az elmúlt időszak játéka és vereségei miatt. Nem akartunk drapérián üzenni, mert ebből akadt már nézeteltérés, így azt a megoldást választottuk, hogy levetjük a mezünket és lemegyünk a büfébe. Ez jelzés volt, hogy a játékosok ne csak a mezüket küldjék fel a pályára, hanem harcoljanak, küzdjenek, hajtsanak a MOL- Pick Szegedért. Leginkább ezt hiányolta mindenki közülünk az elmúlt meccseken, ezt nem láttuk a csapaton – kezdte a beszélgetést Csapó Attila, a B közép egyik vezérszurkolója.

Pihent a dob, a sapka, a mez. A szegedi szurkolók így fejezték ki nemtetszésüket. Fotó: Schmidt Andrea
Pihent a dob, a sapka, a mez. A szegedi szurkolók így fejezték ki nemtetszésüket. Fotó: Schmidt Andrea

Azt nem lehet mondani, hogy ezután félelmetes volt a hangulat a meccsen, ez főként a hullámzó játéknak, a dán vezetésnek is betudható volt. A végén Balogh hetesével pontot mentett a hazai csapat. A játékosok szokásukhoz híven körbementek pacsizni, így a B közép elé is elmentek. Ekkor a drukkerek közül többen trágár szavakkal illették őket, bemutattak nekik, akik értetlenül álltak a viselkedés előtt.

– Ezt mélyen elítélem, ezzel én sem tudok azonosulni, ez olyan magatartás volt, ami nem sportpályára való. Ez a döntetlen számunkra egy vereséggel ért fel, így mindenki csalódottan távozott a csarnokból. Azt azért el kell mondanom, hogy amikor lementünk a büfébe, akkor ott lent teljes hangerőből szurkoltunk. Szerintünk a mostani meccsen is csak hárman, Wyszomirski, Prodanovics és Hegedüs harcolt és játszott úgy, ahogy egy Pick-játékosnak kell, többen bizony nagyon gyengén muzsikáltak. Nagyon bízunk benne, hogy összekapják magukat a fiúk, mert többször már nem lehet büntetlenül hibázni – fejezte be a beszélgetést Csapó Attila.

BL-sorsolás

Ma 12.30-kor sorsolnak Bécsben, a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Kiderül, hogy a MOL-Pick Szeged ki ellen csatázik a legjobb 16 között. A német Löwen, a horvát Zágráb és a lengyel Plock közül kaphat riválist Juan Carlos Pastor csapata. A szegedi együttes második lett a csoportjában, így az első meccset idegenben kezdi, a visszavágó lesz Szegeden.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállítható-e a HFC? - bemutatjuk a megyeegy csapatait (1. rész)

Tizenhat csapat részvételével folytatódik szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Tovább olvasom