Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Molnár Tamás: Óriási lehetőség van a csapatban

Újabb szezonnak vágott neki az A-Híd Szeged VE színeiben Molnár Tamás. A 38 esztendős, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szerint a csapat jobb, mint a tavalyi, és az új játékosok érkezésével hatalmas tartalékok vannak a keretben.
– Alaposan átalakult az A-Híd Szeged kerete. Jobb lett a csapat?
– Rosszabb semmiképpen sem. Nem állt össze még minden, sem a csapat, sem a vezetőség részéről, az út elején járunk. Szerkezetileg az új játékosokkal erősödtünk, ha pedig azt nézzük, hogy milyen személyiségű pólósok érkeztek, akkor azt mondom, óriási potenciál, óriási lehetőség van a csapatban.

– A centerposztról távozott az új-zálandi Joseph Kayes, a helyén a szlovák Lukas Seman és Sántha Dániel szerepel ön mellett. Milyen változással jár ez?
– Az elmúlt két évben mutatott viselkedése alapján egyáltalán nem sajnálom Kayes távozását, sőt a csapategység szempontjából üdvözítő, hogy elment. Különösen úgy, hogy egy olyan játékossal tudtuk pótolni, mint Lukas. Ő jelenleg jobb játékos, mint Kayes – 130 kilogramm tiszta izom, ilyen erőről én soha nem is álmodhattam. Kayesszel az volt a legtöbb gond, hogy bár rengeteget fejlődött, azt elfelejtette, hogy a vízilabda nemcsak centerezésből, hanem védekezésből, fel- és leúszásból is áll – ezekben nagy hiányosságai voltak, ami befolyásolta az eredményességünket is. A távozásának stílusa, az, hogy az élő szerződése ellenére állt tovább, minden kritikát alátámaszt. Sántha Dani fiatal, tudásra szomjas játékos, sokat fejlődhet Szegeden.

Molnár Tamás: Szerkezetileg az új játékosokkal erősödtünk. Fotó: Karnok Csaba
Molnár Tamás: Szerkezetileg az új játékosokkal erősödtünk.
Fotó: Karnok Csaba

– Korábban a vezetők a dobogóra kerülést nevezték meg célként, ám azóta minőségi pólósok érkeztek, hogy csak Nagy Viktort vagy Tóth Mártont említsem. Így is elégedettek lennének a dobogóval?
– A csapat jobb, mint tavaly, de például a Szolnok is erősödött, bár az közel sem biztos, hogy egységesebb is lett. Ennek ellenére óvatosan kell fogalmaznunk, hiszen kétszer is volt esélyünk döntőt játszani, mégsem sikerült. Ha idén összejönne, az nem lenne meglepetés, de maradjunk a dobogós céloknál.

Tét a Final Four

A magyar kupa negyeddöntőjében ma 17 órakor Egerben, holnap szintén 17 órakor Szegeden csap össze az A-Híd Szeged és a ZF-Eger.

A párharc győztese bejut a Final Fourba. A delmagyar.hu mindkét találkozót online tudósítja.

– 2008-ban, harmadik olimpiai aranya után azt nyilatkozta, hogy még négy évig játszik klubszinten. Ennek öt éve, és most egy újabb szezont kezdett el. Meddig tervez?
– Mindig egy szezonban gondolkodom – Szegeden idén is megvan a támogatás a csapat mögött, még ha a feltételek kicsit meg is változtak. Az évad végén 39 éves leszek, nem sokan tudtak ennyi idős korukig játszani. Elkerültek a sérülések, és ebben nem csak a szerencsének van szerepe: sokat tettem azért, hogy a mai napig ilyen formában, ilyen szinten tudjak játszani. Ez nagyban köszönhető a tudatos életvitelemnek is.

– A játék mellett sok mindennel foglalkozik. Továbbra is dolgozik játékvezetőként, benne van a sportág szövetségének elnökségében, valamint a nemzetközi sportdiplomácia felé is kacsingat. Melyik irány lehet majd az első számú?
– Egyelőre a játék van fókuszban, ez nem kérdés. Tavaly az OB I-ben nem tudtam vezetni, sűrű volt a program, ám alsóbb osztályban és az utánpótlásban bíráskodtam. Három év múlva az Európai Úszószövetségnél, négy év múlva pedig a FINA-nál, azaz a nemzetközi szervezetnél lesz tisztújítás. Meglátjuk.

– A hétvégén az Eger ellen a Final Four a tét a kupában. Címvédőként kötelező a továbbjutás?
– Hiába vagyunk címvédők, egy átalakult csapattal semmiképp sem gondolom, hogy kötelező lehet a siker a bajnok Egerrel szemben. Természetesen szeretnénk megnyerni a párharcot, de ha nem ez történik, akkor sincs nagy probléma. Nekünk nem a kupára, hanem a bajnokságra kell fókuszálnunk, ehhez van felépítve a felkészülésünk is. Ha ennek a kupa az ára, akkor ezt az áldozatot be tudjuk vállalni.

Olvasóink írták

 • 16. egyszurkoló 2013. szeptember 17. 19:46
  „Bár sportolók, de emberek. Dohányoznak, szórakoznak, élik a mi hétköznapjainkat. Elvárnák sokan, hogy példát mutassanak, de az orvosoktól is, a tanároktól is. Van, akinek sikerül, van akinek nem. Kayes a munkájában tényleg ügyes volt. Amire Zotya írt, az lehet ebben a témában fontos, hangsúlyos. Ez viszont nem tartozik a közvéleményre. Kár érte. Szerettük. Sok sikert Neki! A vasárnapi meccset látva, az "új fiúk" is szerethetők és ügyesek lesznek! :)”
 • 15. iammallory 2013. szeptember 16. 11:40
  „Attól függetlenül, hogy sportoló Kayes, vagy bármelyik másik csaparttársáról beszélhetünk... ugyan olyan huszon éves, mint bármelyik egyetemista Szegeden. Ezek a játékosok nem gépek, hanem emberek, akiknek szükségük van a lazításra. Ráadásul egy-két ilyen összejövetel elengedhetetlen a csapategység, a hangulat fenntartása szempontjából. Véleményem szerint nem érdemlik meg, hogy a szórakozási szokásaik miatt bárki a szájára vegye őket. Nem befolyásolta a teljesítményüket. A klub és az edző dolga, hogy mit engednek meg a játékosoknak. Papesz pedig jobban tenné, ha nem fényezné ennyire magát. Ugyan letett egy-két dolgot az asztalra, ami valóban elismerendő. De emberileg nem egy etalon...sőt! A korából adódóan pedig inkább a visszavonuláson gondolkodjon, mert lassan csak hátráltatni fogja a csapat menetelését. Fiatalítani kell, ezt a válogatottnál is láttuk...”
 • 14. Tys 2013. szeptember 15. 21:21
  „Vicces amikor Molnár Tamás az Áfonyában láncdohányzik a többiekkel. :-)”
 • 13. theseus 2013. szeptember 15. 11:42
  „9. sikan 2013.09.14. 19:25

  Molnár Papesz továbbra is a csapat egyik legjobbja, a rutinja és a tekintélye rengeteget jelent a csapatnak. Remélem, még sokáig játszik majd.
  Egyébként a cikkből világosan kiderül, hogy még két új center is érkezett a csapathoz. Van kitől tanulniuk, ahogy Józsi is sokat fejlődött Papesz mellett.
  A cikk nem tér ki arra, hogy a csapat sajnos nem indul a BL-ben. Igaz, hogy ez már korábban eldőlt, de én továbbra is nagyon sajnálom. Kár, hogy nem sikerült erre pénzt szerezni, további szponzorokat bevonni, mert a legjobb nyolcig megint simán eljuthatna a csapat. Sok sokkal gyengébb csapatnak nem okoz gondot a BL-indulás.”
 • 12. szbarat 2013. szeptember 15. 08:15
  „Hát, ez durva... Pedig jó kapus volt, valami akkor itt nem stimmel, ha már erre vetemedett.”
 • 11. bambulla 2013. szeptember 14. 22:31
  „10. szbarat 2013.09.14. 20:52
  Baksa capcara Lacit?
  szarka volt, aminek az okát nem is értem”
 • 10. szbarat 2013. szeptember 14. 20:52
  „Baksa Lacit miért kellett elküldeni?
  Jó lesz ez a csapat, év végére nem szabad, hogy elfáradjanak.”
 • 9. sikan 2013. szeptember 14. 19:25
  „Sajnos Molnár már nem a régi, azért a pénzért, amit kap (vagy akár kevesebbért is!), már hozhattak volna helyette egy fiatal tehetséget! A csúcson kellett volna abbahagyni, már a leszálló ágban van jó ideje!”
 • 8. szbarat 2013. szeptember 14. 18:25
  „Eltiltás miatt nem játszhat Európában? Vagy más miatt?”
 • 7. Zotya100 2013. szeptember 14. 16:37
  „Nem tudom, hol játszik, talán otthon? Hogy Európába nem jön /jöhet/, az biztos!”
 • 6. szbarat 2013. szeptember 14. 15:56
  „Persze, egyértelmű. Nem volt benne semmi rossz szándék Tamás visszaúszásával kapcsolatban. Kayes hol játszik? Lehet tudni?”
 • 5. Zotya100 2013. szeptember 14. 15:31
  „Bocs, urak, de többet nem írnék erről, miután a csapat sem hozta nyilvánosságra a tényleges okot, én ezt tiszteletben tartom. Egy konkrét ügyről tudok - véletlenül -, ami miatt olyan gyorsan elment, a bambulla által írtak viszont megdöbbentettek, dehát a jelek szerint a dolgai összefüggenek.
  4. - Azért Tamásnak inkább "megbocsájtható" a gyengébb visszaúszás, mint egy 21-22 évesnek, nem? És centerként még mindig csúcsformában van! Kayes sokat tanult tőle, amit mostmár máshol kamatoztat. Hajrá Szeged!!!!”
 • 4. szbarat 2013. szeptember 14. 14:52
  „Ez engem is érdekelne kedves Zotya, hogy mit csinált Kayes.
  Szerintem Molnár Tamásnak is már max.1 éve van, 39 évesen még mindig becsülendő, hogy az élvonalban játszik, de azért már neki sem az erőssége a visszaúszás. Ebben az évben most már kell a döntő.”
 • 3. bambulla 2013. szeptember 14. 13:52
  „2. Zotya100 2013.09.14. 13:14
  no
  miket csinált?”
 • 2. Zotya100 2013. szeptember 14. 13:14
  „2. - Kayes nem tehetett mást, mint hogy lelép, különben bíróság, esetleg börtön elé nézett volna. Volt egy ügye....
  A játékát én is szerettem, de amik kiderültek róla, -- azt mondom, jobb, hogy elment.”
 • 1. bambulla 2013. szeptember 14. 11:26
  „hát igen
  Kayes Józsi játékát, erejét és gólerősségét szerettem
  párszor láttam az éjszakában hulla részegen
  a Kárász utcán falnál állva h.gyozni
  az sem volt elegáns ahogy lelépett
  Török Bélát meg egy pulton fekve láttam kiütve
  az sem volt szép látvány”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabdatorna Makón

Váll-Ker Contitech-kupa néven szombaton nemzetközi férfi kézilabdatornának ad otthont a makói Erdei János Sportcsarnok. Tovább olvasom