Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Mutogatja oroszlánkörmeit a Csongrádi Városi Vízilabda SE

Megyei utánpótlás-egyesületeket bemutató sorozatunkban ezúttal a 2001-ben alakult Csongrádi Városi Vízilabda SE-vel foglalkozunk.
Csongrád megyét a vízilabda fellegvárának is hívhatnák. Szeged, Szentes és Hódmezővásárhely mellett immár több éve Csongrádon is egyre magasabb szinten űzik a gyerekek a legeredményesebb olimpiai csapatsportágat. A CSVVSE-t 2001-ben a jelenlegi ügyvezető, Versegi Zoltán alapította. Az igazi fellendülés 2006-tól indult el, az addigi 15-ös gyereklétszám fokozatosan emelkedett.

– Most már 80 gyerek tartozik hozzánk, ebből 65 a fiú, 15 a lány – mondta a Szentes női pólószakosztályának egykori edzője, Kozák László, aki 2005-ben a Kurca-partiak felnőttcsapatával bajnoki ezüstérmet szerzett, az általa irányított gyerekcsapat aranyérmes lett, az ifi pedig másodikként végzett. – Rajtuk kívül az előkészítőbe jár még 40 gyerek, ők egyelőre még úszni tanulnak.

A Csongrádi VVSE öt korosztályt – a legidősebbek 1995-ben születtek, a legfiatalabbak 2003-ban – működtet. A vidékbajnokságban három együttessel vesznek részt, az országos kiemelt pontvadászatban pedig a gyermek- és a serdülőkorúak vesznek részt.

Pólóspalánták: Csongrádon is nagy népszerűségnek örvend a vízilabda.    Fotó: DM/DV
Pólóspalánták: Csongrádon is nagy népszerűségnek örvend a vízilabda.
Fotó: DM/DV

– A költségvetésünk éves szinten hétmillió forint, de ezt csak úgy tudjuk beosztani, hogy az edzők társadalmi munkában dolgoznak – árulta el Kozák László. – Rajtam kívül a szakmai stábot Versegi Zoltán, Kertes Zsolt, Huszka Károly, Brezovai Dorottya, valamint az előkészítősöket úszásra tanító Radvánszki Márta, valamint Sztankovics Gábor alkotja. A várostól az elmúlt évben egymillió nyolcszázezer forintot kaptunk, ezenkívül néhány támogatóval is dicsekedhetünk, bevételi forrás még a tagdíj, és persze ott van még a szülői segítség. Az edzéseink és a meccseink helyszíne a városi gyógyfürdő, a létesítmény használatáért fix havidíjat fizetünk.

Az áldozatos munkának már most vannak eredményei, a legutóbbi gyerekbajnokságban 8. lett a Csongrád, a jelenlegi serdülőcsapat pedig az alsóház élmezőnyének egyik legjobbja. Arra is büszkék, hogy a serdülőválogatott keretének tagja Szabó Zoltán, a gyermekben pedig Bodor Csanád és Boros Krisztián szerepel, Konkoly Gergő pedig már a Vasasban játszik.

– Több célt tűztünk ki magunk elé, szeretnénk a felmenő rendszerünket az ifi korosztállyal kiegészíteni, majd ezt követően egy olyan felnőtt férficsapatot kialakítani, amely eljuthat az OB I/B-be – zárta a beszélgetést Kozák László.

Olvasóink írták

  • 1. csucsu2 2011. február 25. 08:06
    „További sok sikert! Szép eredményeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét egy gól döntött a megyei vízilabda rangadón

A házigazda Szentes a női vízilabda OB I rangadóját a megyei rivális Szeged ellen. Tovább olvasom