Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Nagyszabású sportközvetítési tervek a közmédiában

Több labdajáték válogatott mérkőzéseinek, sikersportágak Európa- és világbajnokságainak, valamint további kiemelt hazai eseményeknek a televíziós és rádiós közvetítése szerepel a közmédia legújabb sportkínálatában.
"A közmédia egyik legfontosabb területe a sport. Hónapok óta azon dolgozunk, hogy olyan eseményeket közvetíthessünk, melyeken magyar sikerek várhatók - mondta Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója a brit nagykövetségen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Képernyőre kerül a női kézilabda-válogatott két világbajnoki, valamint a magyar labdarúgó-válogatott San Marinó-i Eb-selejtezője, a kajakosok-kenusok belgrádi Eb-je és szegedi vb-je, továbbá a hagyományos budapesti vízilabdatorna, a sanghaji vizes vb, a Gyulai István atlétikai emlékverseny. Július 17-től minden bizonnyal ismét láthatóak lesznek a Magyar Televízióban a Monicomp Liga labdarúgó-mérkőzései, miközben a Magyar Rádió mindezeken túlmenően az ankarai ökölvívó Eb-ről és a sheffieldi vívó Eb-ről is jelentkezik.

A részletes "műsorismertetés" mellett Szabó László többek között a közmédiában bekövetkezett fordulópontról beszélt, illetve arról, hogy elsőként a sport területén jött létre az egységes sportfőszerkesztőség.

"A különálló sportszerkesztőségek korábban is jól teljesítettek, az értékeket ezután is szeretnénk megőrizni" - mondta, megemlítve még, hogy a kereskedelmi televíziókat az eurovíziós dalfesztivál mellett a magyar-holland és a holland-magyar labdarúgó Eb-selejtező közvetítésével sikerült legyőzni nézettségben a közelmúltban.

Továbbra is jelentős az érdeklődés a hazai futballbajnokság összecsapásai iránt, ezzel kapcsolatban a kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: még nem száz százalék, de már be lehet jelenteni, hogy a Monicomp Liga visszatér a Magyar Televízió képernyőjére.

A szerdai sajtóeseményen az MTVA új sportfőszerkesztőjét, Riskó Gézát bemutatva Szabó László azt mondta, az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy kinevezésével "helyes, jó és előremutató döntést hoztunk".

Riskó Géza a tradíció fontosságát emelte ki. Megemlítette, hogy ő a Magyar Televízió sportadásain nőtt fel, már csak ezért is örül közszolgálati feladatának és annak is, hogy a londoni játékok közeledtével az olimpiai eszmét képviselheti.

"Koncentrálunk, integrálunk, összesítjük erőinket. Mindent megvalósíthatunk, ami megvalósítható" - jelentette ki, hozzátéve, hogy nehezen indult be a gépezet, időnként kemény küzdelem árán lehetett egy-egy részcélt megvalósítani, de most már működik a rendszer, s a londoni olimpia előkészítésén, majdani közvetítésén már most mintegy száz ember dolgozik.

A jövő évi játékok felvezetéseként magazinokat is készít az integrált sportfőszerkesztőség. Az MTV egyes csatornáján már április óta látható az Út Londonba című műsor, amely Kovács István vezetésével idén kéthetente, jövőre hetente jelentkezik. A Kossuth Rádióban július 28-tól az Irány London című műsort hallgathatják hetente az érdeklődők a Pásztory Dóra-Lantos Gábor és a Fábián László-Bera Emese páros vezetésével. A három olimpiai bajnok a sajtótájékoztatón egyformán azt ígérte, hogy a sportolói szemléletet fogja képviselni, és a játékokra történő felkészülés emberi oldalát igyekszik majd megragadni.

A sajtóeseményen a képernyőre kerülő sportágak képviseletében Cseh László, Boczkó Gábor, Tóth Tímea, Rudolf Gergely, Kósz Zoltán és Storcz Botond volt jelen.

Greg Dorey budapesti brit nagykövet magyarul elmondott köszöntőjében annak a reményének adott hangot, hogy a pekingi játékok után a londonira is több mint négymilliárdnyian lesznek majd kíváncsiak világszerte. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy a harmadszor házigazda London olimpiáját a magyarországi közmédia ilyen alaposan készíti elő, a versenyekről pedig nagy terjedelemben számol majd be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a baksi futball

Megszűnés fenyegeti a baksi labdarúgást, mivel a település önkormányzata a 2011-es évben nem tudja támogatni az együttest. Tovább olvasom