Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

NB III: munkába állt a Makó és a HFC

Makó, Hódmezővásárhely - Az immár négy Csongrád megyei NB III-as csapat közül a Makó és a Hódmezővásárhely tegnap elkezdte a felkészülést. A két edző, Bány Tamás és Szűcs Róbert beszélt a bajnokság előtti öthetes munkáról.
Hat hét áll a megyei NB III-as együttesek rendelkezésére a 2011–2012-es bajnoki rajtig. A Makó tegnap megkezdte a munkát, igaz, többen – így például Magyar György és Puskás Csaba – hiányoztak az első összejövetelről.

– Hathetes lesz a felkészülésünk, amelyben heti négy edzés és két felkészülési találkozó szerepelhet. Két edzőmeccs már biztos: július 18-án 18 órától Makón a Bordánnyal játszunk, majd 25-én 18 órától az NB II-es Békéscsaba jön hozzánk. Ezenkívül tervezünk még mérkőzéseket a Szarvas, a Csanádpalota, a Mezőhegyes, az FK 1899 Szeged ellen, de itt van a mi megyei II. osztályú együttesünk, azaz van bőven választék. Szakács Gábor nagy valószínűséggel visszatér Szolnokra, hiszen szerződéssel rendelkezik. Viszont Csepelről a kiszombori Sarnyai Róbert velünk készül, illetve jönnek még próbajátékosok máshonnan is – nyilatkozta Bány Tamás, a Makó szakvezetője.

NB III: munkába állt a Makó. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A Mórahalom ma kezd

Tóth Ákos edző vezetésével ma 18 órától kezdi meg a felkészülését az NB III-ra az újonc Mórahalom, amelynek első edzésén több próbajátékos mellett valószínűleg már ott lesz Tombácz Róbert, az Algyőről szerződtetett kapus is. A negyedik megyei együttes, a szegedi Tisza Volán SC holnap tréningezik először.

A Hódmezővásárhely hathetes edzőmeccsprogramja már teljes, és néhány távozó (például Nikola Kavarics, Domonkos Ferenc) neve is biztos.

– Már szombaton 17.30 órától edzőmeccset játszunk a Kondorossal idegenben, azaz nem sok időt hagyunk a belerázódásra. A kapusokkal együtt huszonnégy fős kerettel szeretnék dolgozni. Minden hétköznap edzünk, emellett hétvégente felkészülési mérkőzéseket játszunk. Öt hét van hátra a bajnoki rajtig, addig össze kell rakni a csapatot, így aztán van feladat bőven. Fiatal, motivált csapatot szeretnék látni a következő szezonban, de az, hogy kik alkotják majd ezt az együttest, a távozók és az érkezők függvényében dől el, mint ahogy a végső cél is – mondta Szűcs Róbert, a Hódmezővásárhelyi FC trénere.

Szűcs Róbertnek szinte új HFC-t kell építenie. Fotó: Schmidt Andrea
Szűcs Róbertnek szinte új HFC-t kell építenie. Fotó: Schmidt Andrea

A HFC további felkészülési programja, július 18., 17 óra: Orosháza FC–HFC; júl. 21., 18 óra: Szeged 2011–HFC; júl. 25., 18 óra: HFC–Nagyszénás; júl. 28., 11 óra: Mindszent–HFC; augusztus 1., 18 óra: Orosházi Rákóczi–HFC; aug. 8., 18 óra: HFC–Tápé; aug. 11., 10 óra: Algyő–HFC.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Kertész Ferenc atlétaedző

90 éves korában, a közelmúltban elhunyt Kertész Ferenc egykori kiváló atléta és edző. Sikerei… Tovább olvasom