Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Nikola Karabatic, a nisi zseni

Nem vitás, Nikola Karabatic (27) a világ egyik legjobb kézilabdázója. A szerbiai Nisben született, 4 éves kora óta Franciaországban él. A gall válogatottal olimpiai bajnok, kétszeres világ- és Európa-bajnok. A Montpellier kiválóságával tegnap kora délután a Novotel Hotelben beszélgettünk.
– Szülőföldéjétől néhány kilométerre van, jelent valamit még önnek Szerbia?
– Szép emlékekkel gondolok a gyerekkoromra, tényleg elég közel vagyunk hozzá, és sohasem feledem, hogy honnan származom. Francia állampolgár vagyok. Fiatalon kerültem új hazámba, apukám – aki egykoron jugoszláv válogatott kapus volt – külföldre szerződött, ezért váltottam hazát.

– Élnek még rokonai Szerbiában?
– Nisben, ahol születtem, és Belgrádban is. Éppen ezért jó, hogy a Pick Szegeddel játszunk a Bajnokok Ligájában, mert ilyenkor el tudnak jönni a meccsemre, megnézhetnek. Az az igazság, hogy nagyon ritkán találkozom velük, csak ilyen alkalommal sikerül. Szerencsére jövő januárban Szerbiában lesz az Európa-bajnokság, akkor még több lehetőségem lesz velük beszélgetni.

Karabatic szívesen pózol ifjú szegedi rajongóival.   Fotó: Schmidt Andrea
Karabatic szívesen pózol ifjú szegedi rajongóival.
Fotó: Schmidt Andrea

– Milyen csapatnak tartja a Picket?
– Nem udvariasságból mondom, de remek együttessel kell ma megmérkőznünk. Sok rutinos, nagy csatát megélt játékosa van, és azt is tudom, sok fiatal magyar tehetség erősíti a sorait. Nyerni jöttünk, de biztos vagyok benne, hogy keményen meg kell harcolnunk ezért.

Névjegy

Név:
Nikola Karabatic.
Született: Nis, 1984. április 11.
Magasság: 196 cm.
Poszt: balátlövő.
Válogatottsága száma: 141/602 gól.
Legjobb eredményei: olimpiai bajnok (2008), világbajnok (2009, 2011), Európa-bajnok (2006, 2010). Német bajnok (2006, 2007, 2008), francia bajnok (2003, 2004, 2005, 2006, 2009, 2011).

– Szegeden nagyon kedvelik. Az ellenfelek közül Nagy László, a Pick saját nevelésű játékosa kapott akkora tapsot, mint Nikola Karabatic az előző meccsen. Milyen érzés ezt megtapasztalni?
– Emlékszem rá, amikor bemutattak a BL-meccsen, akkor hatalmas tapssal üdvözöltek. Ez mindenképpen elismerés, fontos a szurkolók szeretete. Nem tagadom, most is vártam, hogy Szegedre jöjjünk, mert ott jó játszani, ahol szeretik az embert.

– A meccs után pedig türelmesen osztogatta az autogramokat, készíttetett közös fotót a gyerekekkel. Jól bírja az ismertséget?
– Nem mindig. Néha kényszer. De itt, Szegeden ez fel sem merült bennem. Éppen azért, mert olyan fogadtatásban volt részem, kötelességemnek tartottam valamit visszaadni a felém áradó szimpátiából.

– A Pick egyszer már borsot tört a Montpellier orra alá: nem fél, hogy most így lesz?
– A sportban minden lehetséges. A csapatommal szeretnénk az első helyen továbbjutni a BL-csoportból. Ebben a mondatban pedig benne van, hogy a mai meccsen nem tudunk mást elképzelni, mint a Montpellier győzelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszgólos sikerrel mutatkozott be a Hungerit

A női vízilabda LEN-kupa 2. csoportkörének nyitónapján 25–5-ös győzelemmel kezdett a Szentesi VK. Tovább olvasom