Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Novoszáth Melinda Egerszegi Krisztina nyomában

Szeged - A Toyota T-Max SZUE tehetsége, Novoszáth Melinda serdülőkorúként háromszoros junior bajnok, idén pedig Risztov Éva 13 éves rekordját adta át a múltnak. Már Rióban is példaképe, Egerszegi Krisztina nyomába szegődhet.
Robbanékony, extrém gyors, technikás, a testsúlyához képest nagyon erős, negyedóra alatt pedig két döntőt is képes nyerni – sorolta a dicséreteket Gellért Gábor edző, akit tehetséges tanítványa, Novoszáth Melinda jellemzésére kértünk fel.

A Toyota T-Max SZUE 13 esztendős úszója előtt nagy jövő áll. Egyéves volt, amikor a hódmezővásárhelyi származású olimpiai bajnok, Risztov Éva sokáig megdönthetetlennek hitt korosztályos csúcsot repesztett 100 méter gyorson, idén nyáron ezt a rekordot adta át a múltnak a szegedi lány, aki a serdülők országos ranglistáját 10 számban is vezeti, de a juniorok között is háromszoros bajnoknak mondhatja magát.

Novoszáth Melinda Egerszegi Krisztina nyomában. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Édesanyám nagyon jól evezett, szerette volna, hogy én is űzzem a sportágat, de ahhoz biztos úszástudás kell. Lejöttem az uszodába, majd itt ragadtam – mesélt a kezdetekről a tavaly serdülő Európa-bajnoki bronzérmet szerző Novoszáth Melinda. – Egerszegi Krisztina versenyeit felvételről láttam, ahogy egy róla készült dokumentumfilmet is, ami miatt a példaképem lett. A sikerei után sem szállt el, alázatosan dolgozott, én is így szeretnék haladni a céljaim felé.

A legfontosabb nem lehet más, mint az ötkarikás játékok. Trénerei – másik edzője Máté Zsolt – szerint Riót már megcélozhatja, de ehhez most kell igazán bizonyítania. – A következő években dől el, hogy van-e olyan munkabírása, amivel kvalifikálhatja magát. Az első lépést a novemberi Közép-Európai junior úszóbajnokságon teheti meg, ahol szintidőt kell teljesítenie ahhoz, hogy a jövő nyári Eb-n szerepelhessen. A szövetségi kapitány tíz számban is nevezné, de ezt szeretném hétre csökkenteni. Melinda több távon és úszásnemben is remekel, így kellemes gondot jelent a lista szűkítése – árulta el Gellért Gábor.

Olvasóink írták

  • 1. maroskakaroly 2012. október 26. 18:09
    „Érdemes lenne az ilyen jó edzőket ajánlani erre a díjra: http://fon.gs/tehetseggondozo/”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Passzív vásárhelyi szélsők

Rengeteg kihagyott helyzet, indiszponált szélsők, megfizette a tanulópénzt a Hódmezővásárhelyi LKC. Tovább olvasom