Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Oda a veretlenség: UTC Futsal Team-Haladás 3-4

Gólnélküli első félidő után parázs csata a második húsz percben - az UTC elveszítette a bajnoki veretlenségét.

UTC Futsal Team-Haladás 3-4 (0-0)
Férfi futsal NB I, 12. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Farkas, Janitz.
UTC: Tombácz – Trucz, Koncz, Tóth A., Hernády. Csere: Béry (kapus), Fülöp, Puskás, Hegyesi, Dürgő, Takács, Bullás. Edző: Brinszky Adrián.
Haladás: Németh K. - Kottán, Bagó, Jáger, Németh P. Csere: Jurak (kapus), Halmos, Horváth P., Bánfalvi, Joó, Czeglédi, Koronczai. Edző: Pálmay Tamás.
Gólszerzők: Tóth A. (31., 34.), Koncz Zs. (40.), ill. Jáger (26., 36.), Bagó (33.), Kottán (37.).

Brinszky Adrián: - Bár elveszítettük veretlenségünket, bízom benne, hogy ez erőt ad a szezon sikeres befejezéséhez.

40. perc: Tóth elesik, nincs ítélet. Hegyesi nem találja el a labdát jó helyzetben. Tóth Attila emel, Koncz bevágja, 17 mp van hátra 3-4. Egy lehetősége volt a Szegednek, de kimaradt, ez a vége. Elúszik a veretlenség, nyer a Haladás.

39. perc: üres a szegedi kapu, 80 másodperc van hátra. Hegyesi előtt megy el egy beadás.

38. perc: Koncz jobb felsőba tartó lövését Németh a kapufára üti. Tombácz jön ki mezőnyjátékosnak.

37. perc: Hegyesi eladta, Halmos 5 centiméterrel pörgetett mellé. Baj van... Nem figyelünk, Horváth beadására csak Kottán érkezik, már 2-4. Komoly veszélyben a veretlenség.

36. perc: nem igaz: Czeglédi lövi keresztbe a labdát, a hosszún Jáger érkezik, aki ismét a vendégeknek szerez vezetést 2-3.

35. perc: Tóth nagy helyzete marad ki.

34. perc: időkérés, közben egy csúnya esés után Joó maradt lent. Gyors válasz: Koncz a félpályáról szúrja ki Tóth Attilát, aki a megszokott helyéről, jobb oldalról, jobbal, estében lövi ki a jobb alsót 2-2.

33. perc: felpörgött a meccs, a csapatok is érzik, hogy jön a hajrá. Megint hátrányban: nem jut védő Bagóra, aki jobbal, tíz méterről kilövi a jobb alsót, Tombácz csak beleérni tud 1-2. A közönség hevesen reklamál egy gól előtti szituációt, hiszen Bagó kezét is érintette a labda.

32. perc: Bullás nagy helyzete után majdnem megvan a vezetés is.

31. perc: ott az egyenlítés! Trucz lő, elakad a labda, Tóth Attila elé került, aki remekül használta ki  a lehetőséget 1-1.

30. perc: jön vissza Tóth Attila és Trucz, keverednek a sorok. Koncz Némethbe lövi a szabadrúgást.

29. perc: Takács és Bullás indul egy védővel szemben, de nem tudják lövéssel befejezni.

28. perc: Dürgő lövését Németh paskolja ki. Bullás is a pályán.

27. perc: Halmos ziccerben lép ki, de Tombáczot nem tudta becsapni. Dürgőnek csúsznak oda feleslegesen. Joó kap sárgát.

26. perc: Fülöp lövése vágódik le. Vezetnek a vendégek! Kottán beadására Jáger érkezett jól, és a kapu közepébe passzolt 0-1. Ez nem volt benne a meccsben.

25. perc: Puskás lövése a blokkról megy fölé. 0-0 lesz? Ilyen még nem volt az idei bajnokságban, egygólos meccset viszont már rendeztek.

24. perc: Koncz szabadrúgását Tóth Attila emeli rá, egy szombathelyiről megy ki. Egy hajszálon múlott: Trucz lövése túljut Némethen, de a kapus a gólvonalról még ki tudja kotorni a labdát.

23. perc: Németh Péter lövése csemege Tombácznak. Ő csúszik be hátulról Trucznak, jár a sárga és a szabadrúgás.

22. perc: Németh Péter lövésére bravúrral ér le Tombácz, a jobb alsóba tartott a labda. Tóth Ákos, a nagypályás Mórahalom edzője is itt van, játékosait figyelheti a meccsen. Igaz, ő a múlt héten lemondott posztjáról, de ezt még nem fogadták el a vezetők.

21. perc: gyenge szombathelyi lövéssel kezdődik a félidő.

Félidő.

20. perc: Halmos lövése is Tombáczé. Puskás lövése nem volt nehéz feladat Némethnek. Ez a félidő vége: helyzetek voltak, gól nem.

19. perc: Puskásnak érlkezik a labda, de nem tud odaérni a játékos. Ez sem sokon múlott. Törölni kell. Hernády egyszemélyes sorfalként is remekül végzi a dolgát. Egy szombathelyi lövésénél Tombácz mutat be bravúrt.

18. perc: mostmár van: Fülöp lövése majdnem becsúszik, Németh sípcsontjáról megy mellé. Szegedi időkérés.

17. perc: Tombácz húzza a lábát egy védés után. Rohanás mindkét oldalon, helyzet most nincs.

16. perc: Kottán lövését Tombácz rúgja ki. Jó kis meccs, csak a gól hiányzik. Természetsen a szegedi gól. Koncz Zsolt szabálytalan, szombathelyi szabadrúgás jö. Figyelmeztetni is kell a szegedi játékost. Joó Bálint lövése a kapufát is érintve megy mellé.

15. perc: Halmos kevergetett szépen az alapvonalnál, ám középre lőtt labdája szegedihez került. Hegyesi indult, egyedül vezette a kapusra, de Németh védett. Sőt még egy bravúrt bemutatott a vendégkapus, estében rúgta ki a labdát a gólvonalról.

14. perc: Tomábcz véd, skandálják is a nevét a szurkolók.

13. perc: Puskás lövése a blokkról megy ki. Sorcsere mindkét oldalon, a Szegednél jönnek Hegyesiék. A játékos egyébként remek formában van, a hétvégén két gólt lőtt nagypályás csapatában, az SZVSE-ben.

12. perc: Puskás eladja, Haladás-ziccer lehetne, de Fülöp remekül zár vissza. A vendégek elöl nem nagyon találják fel magukat, általában rossz passzokkal végződnek a próbálkozások.

11. perc: időt kér a Haladás. A gólra még várni kell. Tóth Attila csúszk be, szombathelyi szabadrúgás.

10. perc: az első ajtó-ablak helyzet: Hernády Márk marad 5 méterre a kapussal szemben, lapos lövését azonban védte Németh. Fogja is a fejét az UTC játékosa.

9. perc: kivárnak, méregetik egymást a csapatok, feleslegesen egyik fél sem kockáztat. Végülis van még idő.

8. perc: Takács Renátó lövése Némethben hal el. Szöglet után Trucz lőhet, bőven fölé. Sok gólra egyébként nem kell számítani, a két csapat első fordulóbeli meccsén "csak" 2-1-re nyert idegenben a Szeged.

7. perc: Jáger lövése a blokkról megy mellé. Magára talált a Haladás, most ők a veszélyesebbek. Szegedi kézhez ér a labda, veszélyes helyről jön a szabadrúgás. Gyengén oldják meg szerencsére.

6. perc: nagy Haladás-helyzet: Kottán cselezgetett, már Tombácz mellett is elhúzta, amikor a szegedi kapus visszanyúlt a labdáért. Nagy védés volt.

5. perc: Kottán gyenge lövése megy mellé. Dürgőt lökik el, szabadrúgás. Labdaejtés után megint Dürgő előtt a labda, jobbal lő kiszorított helyzetből, Németh kiüti.

4. perc: Tóth feje előtt suhan el a labda. Szegedi sorcsere.

3. perc: alig van a vendégeknél a labda. Az UTC jól támad, de az utolsó passzokba hiba csúszik.

2. perc: Koncz Zsolt lőtt, megint Németh védett, a bal alsóba tartott.

1. perc: a vendégek kezdtek. Tóth Attiláé az első helyzet, Németh véd.  Nagy iramban kezdődik a találkozó.

18.57: köszöntünk mindenkit az újszegedi sportcsarnokból, hamarosan kezdődik a bajnoki.

Korábban
Mivel az UTC Futsal Team két bajnokesélyes, a Győr és a Berettyóújfalu elleni mérkőzése elmaradt, így a szegediek még összesen tizenkét alkalommal szerezhetnek pontot a futsal NB I alapszakaszában. És ha Brinszky Adrián tanítványai ma 19 órától az újszegedi sportcsarnokban legyőzik a hatodik Haladást, szinte garantálható, hogy a vasiak és a hetedik Csömör sem előzi meg őket a hátralévő játéknapokon, azaz az UTC már most biztosíthatja helyét a legjobb hat között. Onnantól kezdve a lényeg a minél több pont megszerzése, hiszen az alapszakasz „gyűjteményét" a csapatok magukkal viszik a play offba.

Ne szaladjunk még ennyire előre, hiszen ma az a szombathelyi Haladás érkezik Szegedre, amelyik nem olyan gyenge, mint amit a helyezése mutat.

– Hasonló csapat, mint mi: játékban és közönségben is szinte egyforma a két együttes. Talán a letámadásunkkal nem tudtak mit kezdeni a bajnokság első fordulójában. A győzelemhez kellenek az extra teljesítmények azoktól, akik képesek rá, illetve hogy az egész csapat egységes legyen, és mindenki hozzátegye a saját formáját. Magasra tettük a lécet, és hogy a pozíciónkat megőrizzük, feltétlenül kellenek az extrák – nyilatkozta Tóth Attila, a szegediek eddigi legeredményesebb játékosa, aki 10 találattal a gólszerzőlista holtversenyes negyedik helyén áll.

Az UTC a következő hazai mérkőzését nem hétfőn, hanem december 8-án, szombaton 18.30-tól játssza a Veszprém ellen.

Már lejátszott meccsek a fordulóból: Győr–Üllő FC Cső-Montage 7–4, Berettyóújfalu–Veszprém 4–1, Csömör–Gödöllő 4–5.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pribanic, Blazevic: ma meccs a honfitársak ellen

Tegnap délben a Pick két horvát légiósával, Antonio Pribaniccal és Alen Blazeviccsel beszélgettünk. Tovább olvasom