Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Otthonra lelt, nem hazára - Szabics Imre az évtized legjobb megyei labdarúgója

A lapunk sportrovata által az elmúlt tíz év legjobb megyei labdarúgójának megválasztott Szabics Imre otthonra lelt Grazban, de szereti Magyarországot és Szegedet is. Bajnok szeretne lenni a Sturmmal, saját bevallása szerint pedig a magyar válogatottban helye lenne.

Lapunk sportrovata megválasztotta a 2000 és 2010 közötti időszak legjobb Csongrád megyei labdarúgóját. A dobogón csupa válogatott játékos végzett, közülük az első helyet Hrepka Ádámot és Laczkó Zsoltot megelőzve Szabics Imre (30) szerezte meg.

– Az interneten láttam a listát, illetve az első helyemet, és bár meglepett, de örültem az elismerésnek – mondta tegnap kora délután Szabics Imre. – Örülök, hogy Szegeden még emlékeznek rám.

A Tisza Volán nevelésű játékos a Stuttgartban eltöltött időszakának lezárása, 2005 után szinte eltűnt a szemünk elől. Szerepelt Kölnben, Mainzban és Augsburgban, míg végül nyáron az osztrák Sturm Grazba igazolt. Oda, ahol 18-tól 22 éves koráig egyszer már megfordult.

– Túl vagyok a nehéz időszakon, ezen a hat éven. Ismerős közegbe kerültem, az edző, Franco Foda csapattársam volt annak idején, és az utánpótlásban is dolgoznak olyanok, akikkel szintén együtt játszhattam. Grazban lettem nemzetközileg ismert labdarúgó, sokat kaptam a klubtól, és most azon vagyok, hogy visszaadjak valamennyit abból a sok jóból. A környezet nem idegen, ismernek, a nehézségek után pedig arra volt szükségem, hogy érezzem a bizalmat, a pozitív hozzáállást. A nyári átigazolásnál ez rendkívül fontos volt. Az edző részéről ezt megkaptam, a felkészülés alatt lehetőségem volt a formába lendülésre, és mivel az első bajnoki jól sikerült, hiszen két gólt szereztem, tökéletesnek volt mondható a visszatérés – vélte a támadó.

A Volán-nevelés Szabics Imre Grazban ismét lendületbe jött. Fotó: DM/DV
A Volán-nevelés Szabics Imre Grazban ismét lendületbe jött.
Fotó: DM/DV

Szabics tehát otthonra lelt, kérdés, vajon végleg letelepedne-e a stájer városban.

– El tudom képzelni, hogy itt élem le az életem, de nekem a hazám Magyarország és Szeged. Nem fordultam el tőlük, mindkettőt szeretem, ám számomra, illetve később a családom, a gyermekeim számára jobb lenne, ha Ausztriában élnénk. Hangsúlyozom, őket is magyarnak nevelem majd. Nem tudom, mit hoz, hova sodor a sors, az élet, milyen munkalehetőségem lesz. Graz meghatározó az életemben, éltem már itt négy évet, és ha kitöltöm a szerződésem, megint négy évig lehetek a városban. Nem a hazám, de az otthonom Graz – jegyezte meg Szabics, aki azt is elárulta, kétéves kislánya a Lilian Zoe nevet viseli.

A Sturm jelenleg második az osztrák Bundesligában.

– Kiegyenlített a bajnokság, és nem sűrűn adódik alkalom, amikor az ember bajnok lehet, ezért a Grazhoz igazolásomban szerepet játszott ez a lehetőség is. A Sturm nagy múltú csapat kiváló játékosállománnyal, ahol többnyire az elsőség a cél. Ha nem dőlnek ki meghatározó játékosok, akkor így lesz jó pár évig, a bajnoki cím pedig már most is összejöhet – prognosztizált Szabics.

Szalai Ádám sérülésével csatárhiány volt a válogatottnál, ám a 21-szeres válogatott Szabics nem került vissza a nemzeti csapatba.

– Meg kell nézni a statisztikákat, és az alapján eldönteni, kinek hol a helye. Objektíven nézve a helyzetet talán benne lehetnék a keretben – vélte végül Szabics.

Olvasóink írták

 • 4. W666W 2011. április 07. 18:02
  „Gratula Iminek de nézzük reálisan a dolgokat mit is mutatott fel az elmúlt 6 évben??????
  Sajnos gyakorlatilag semmit..Sem klubszinten sem a válogatottban..habár a válogatott az más tészta mert egy elég gyér közegben kelett volna megmutatni hogy mit is tud de klubszinten viszont sajna a sérülések miatt is eddig nem futotta be azt a pályát amit a tehetsége alapján be tudott volna eddig futni....Én nem hiszem el hogy pl az agyonsztárolt Torghelle sanyinknál nem jobb csatár !!! DE JOBB csak ezt sajna sosem tudta eddig bebizonyítani....
  most meg itt vannak a fiatalabbak akikben jobban bizik a mostani szöv kapitány..Talán ha tudja a formáját állandósítani és végre elkerülik a sérülések akkor ujra válogatott lehet ÉN szurkolok neki nagyon csak az a baj hogy a realitása a dolognak igen igen kevés Föleg ha a sérültek felépülnek”
 • 3. MD2009 2011. április 07. 13:09
  „Reméljük a válogatottban még láthatjuk.”
 • 2. gavallér 2011. április 07. 11:35
  „Egy napon két Szabics is az újságban ez aztán pr .No de megérdemlik. Az Öreg is meg Imi is. Jó egészséget kicsinek meg az anyukájának.”
 • 1. theseus 2011. április 07. 11:13
  „Hajrá Imi!
  Szerintem is sokkal jobb csatár vagy, mint Tököli, inkább neked lenne a válogatottban a helyed.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berta Róbert squashsikere a Relaxo2-ben

Már a második fordulót rendezték meg a szegedi Relaxo2 Sport- és Szabadidőközpont amatőr… Tovább olvasom