Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Parázs csata kevés izgalommal: Szentesi VK-A-Híd Szeged VE 8-15

Szentes - A férfi vízilabda OB I Csongrád megyei rangadóján a vendéglátó Szentesi VK becsülettel küzdött, de érvényesült a papírforma: az A-Híd Szeged VE 15-8-ra nyert.

Szentesi VK - A-Híd Szeged VE 8-15 (1-4, 4-5, 1-2, 2-4)
Férfi vízilabda OB I, alapszakasz, 10. forduló. Szentes, Széchenyi ligeti uszoda. Vezette: Mucskai Péter, Németh András.

SZENTES: Horváth T. - Józsa, Tóth Z., Németh 1, Szabó L. 2, Szabó Z. 1, Bálint. Csere: Hegedűs 1, Pellei, Tóth P. 1, Nagy 1, Regős 1, Werner. Vezetőedző: Lukács Dénes.

SZEGED: Baksa - Kunac 1, Kiss 1, Hegedüs, Szivós 4, Juhász 1, Molnár 4. Csere: Márkus, Vincze 1, Younger 1, Somogyi 1, Török 1, Kayes. Vezetőedző: Vincze Balázs.

Emberelőny/gól: 13/5, ill. 17/6.

Ötméteres: 2/1, ill. 2/2.

Lukács Dénes: - Remek mérkőzés volt, a közönség biztosan jól szórakozott. Rengeteg akciót és emberelőnyt láthattunk, utóbbit viszont sokalltam. Büszkék lehetünk rá, hogy a Szegednek végig a legjobb összeállításával kellett küzdenie.

Vincze Balázs: - Parázs csatát láthattunk. Amikor középcsapat edzője voltam, olyan mentalitást vártam a tanítványaimtól, amilyet most a szentesiek mutattak. Végig észnél kellett lennünk.

4. negyed (2-4)

8. perc: Szabó Zoltán kozmetikázza az eredményt. 8-15

7. perc: Szivós Márton negyedszer villan. 7-15

6. perc: Regős Áron becsülettel küzd, de a szegedi védők keménységével nem tud mit kezdeni, blokkolják ígéretes lövését.

5. perc: Papesz nevét skandálja a szegedi keménymag. Joggal, a háromszoros olimpiai bajnok ezúttal centerből növeli az előnyt. 7-14

4. perc:  Molnár Tamás megúszás után eredményes. 7-13

3. perc: A Szentes szívósan küzd, labdákat szereznek, a bíró is kontrát fúj nekik, de a támadásokban már nem marad erő, reménytelen helyzetekből jönnek a lövések. Közben

2. perc: Regős Áron szépít. 7-12

1. perc: A leleményes Juhász Zsolt víz alatt megúszik, és így tisztán lőhet kapura. Nem véti el. 6-12

3. negyed (1-2)

8. perc: Németh Dániel szépítene, de Baksa óriási bravúrral hárítja életerős löketét.

7. perc: Mindkét fél sokáig járatja a labdát támadásban. Hiába.

6. perc: Láthatóan fárad a Szentes, egyszerű passzokat is elrontanak a hazaiak, de az emberelőny még fekszik nekik, második próbálkozásra Hegedűs Bence váltja gólra a fórt. 6-11

5. perc: Vincze Márk egymás után kétszer úszik meg, az első még halovány kísérlet, a második végén viszont szép ejtéssel csapja be Horváth Tamást. 5-11

4. perc: Eddig tart a hazai védelem sziporkázása, Molnár Tamás öt gólosra növeli a különbséget. 5-10

3. perc: Lukács Dénes nem bírja idegekkel, újra emberhátrányba kerül csapata, szóvá is teszi, ami a bírónál sárga lapot ér. A hazai mestert tanítványai remek védekezése vigasztalja.

2. perc: A hazai kispad reklamál a túl soknak vélt vendég emberelőny miatt. Végül kivédekezi hátrányát a Szentes.

1. perc: Mindkét oldalon egy-egy gyange akció. A parányi szegedi drukkercsapat közben hangversenyt kezdeményez a hazai szurkolókkal.

2. negyed (4-5)

8. perc: A hazaiak lelkesedét Szabó Zoltán rossz lövése, és Aaron Younger találata lohasztja le. 5-9

7. perc: Felszívta magát a Szentes, láthatóan úgy érzi, most meglepetést okozhat.

6. perc: Szivós Márton újra eredményes, ezúttal ötméteresből. 4-8 A vendégek jól védekeznek, egy labdaszerzés után már úsznak is vissza, csakhogy Szabó Levente harciasan visszaszerzi a játékszert és bombagóllal keseríti Baksát. 5-8

5. perc: Hegedüs korán érkezik vissza a kiállításból, így egy szabálytalan körülmények között esett szentesi gólt visszavonnak, és ötéteres jön. Nagy Márton középra tartó, rossz lövését Baksa hárítja, de Tóth Péter akcióból eredményes. 3-6 Szivós Márton gyorsan válaszol. 3-7 Ez a perc a gólparádé jegyében telt, gyönyörű centerezés után Szabó Levente zúdítja be a labdát. 4-7

4. perc: Labdaszerzés után megúszik Molnár Tamás, egyedül tart a kapura. Sokáig játszik Horváth ideigeivel, de gólra váltja a ziccert. 2-6

3. perc: Ezúttal Tóth Zoltán kísérletezik ejtéssel, de újra csak a felső léc bánja.

2. perc: Óriási a kapkodás a szentesi támadó alakzatban, de látszik, nagyon akarnak bizonyítani. Kétszer is majdnem elveszítik a labdát, de végül lövéshez jutnak. Kapufa.

1. perc: Nagy Márton nyeri a ráúszást Kiss Csabával szemben, majd egy ötméterest értékesít hidegvérrel, Baksa tehetetlen a pattintott lövéssel szemben. 2-4 A vendégek öröme nem tart sokáig, mire lejön a kiállított játékosok Török Béla kapásból a jobb alsóba zúdítja a játékszert. 2-5 

1. negyed (1-4)

8. perc: Szivós Márton egy emberelőnyös góllal ál bosszút a hazai portáson. A kapu bal oldalán üresen maradó olimpikonnak ujjgyakorlat a ziccer értékesítése. 1-4

7. perc: Szivós megúszna, de Horváth Tamás ragyogó ütemben jön ki a kapuból, és elcseni a labdát.

6. perc: Nem ez a pólótörténelem legizgalmasabb perce.

5. perc: Lukács Dénes rendet tett a szentesi fejekben, Németh Dániel szépít, hiába vigyázott rá Kiss Csaba és Aaron Younger egyszerre. 1-3

4. perc: Gyors kontra a Szegedtől, a kapu torkában üresen maradó Kunac bevágja. 0-2. A hazai támadások lövésig is ritkán jutnak el, közben Somogyi Balázs ötméteresével húz el a vendég csapat. 0-3

3. perc: A vendégek újra előnybe kerülnek, de Horváth Tamás bravúrral védi Kunac lövését. A fordulás után Tóth Zoltán ejtéssel próbálkozik, de csak a felső lécet találja el.

2. perc: Az első emberelőnyt Kiss Csaba máris gólra váltja. 0-1

1. perc: A ráúszást Szivós nyeri, de gyorsan kontrát fújnak a bírók.

18.05: Természetesen a szentesi származású Juhász Zsolt és Somogyi Balázs különösen nagy tapsot kap a hazai drukkerektől, de a hazaiak bemutatásánál veszi kezdetét az igazi hangorkán. A szpíker külön köszönti a Miskolczi Kitti, Gémes Anett párost, amely az ausztráliai junior világbajnokságról ezüstéremmel térte haza. A szentesi hölgyeknek gratulálunk a nagyszerű sikerhez!

17.55: Már csak néhány üres szék van a sátor alatt, a szentesi dobos és a vendég keménymag is gondoskodik a jó hangulatról, közben szól a rock a hangfalakból, hamarosan a csapatok is a húrok közé csapnak.

17.45: Ígéretük szerint a csapatok nem spórolnak az energiával, de ha nem lesz szoros a végjáték, a szegedi fiatalok is lehetőséget kaphatnak, hiszen Márkus Martin és Vincze Márk is helyet kapott a keretben.

17.30: Üdvözöljük olvasóinkat a szentesi Széchenyi ligeti uszodából. A sátor alatt már gyülekeznek a szurkolók a Csongrád megyei rangadóra, telt házra számíthatunk. A vendég B-közép is képviselteti magát, néhányan a csapatbusszal érkeztek, öt társuk pedig autóval. A szentesi utánpótlás pár perce még a medencében edzett, de a gyerekek helyét már elfoglalták a bemelegítő játékosok.

Korábban:

A férfi vízilabda OB I előző fordulójában két kilencpontos csapat közötti ki-ki meccset bukott el a Szentesi VK a BVSC otthonában, így azt gondolhatnánk, a megyei rangadóra nem a legjobb hangulatban készülnek a hazaiak. Az ellenfél korábbi játékosa, Bálint Gergő szerint közel sem ez a helyzet.

– A szombati ütközetet az utolsó dudaszó pillanatában lezártuk, az öltözőben semmi nyoma a vereségnek. Hiba is lenne az orrunkat lógatni, hiszen fontos hét előtt állunk. Nem mi vagyunk az esélyesek, a kupagyőztesnek sokkal több vesztenivalója van ellenünk, ezért neki is esünk a Szegednek. Az OSC vár ránk hétvégén, ellenük remekül felpöröghetünk ezen a derbin. Ha javítunk az eddigi helyzetkihasználásunkon, szorossá tudjuk tenni a csatát – tekintett előre a 27 éves pólós.

Juhász Zsolt szentesi születésű játékosként készül a Szentesi VK ellen. Fotó: Schmidt Andrea
Juhász Zsolt szentesi születésű játékosként készül a Szentesi VK ellen. Fotó: Schmidt Andrea

A bajnokságban veretlenül második helyezett A-Híd Szeged VE játékosainak fejében szintén a következő bajnoki motoszkál, hiszen pénteken már az Eger elleni hazai rangadó következik. Ez persze nem jelenti azt, hogy lebecsülnék a mai ellenfelet, Decker Ádám jól tudja, milyen izzasztó a Széchenyi ligeti uszodában játszani. – Márciusban még a Vasas színeiben szerepeltem a Kurca-parton, az alapszakasz utolsó fordulójában. A közönség fantasztikus volt, mi kínkeservesen nyertünk, a vendéglátók kerete pedig azóta csak erősödött. Tanultam az esetből, de a társaim is tudják, az első két negyedben ki kell jönnie a két csapat közötti különbségnek, csak így tudunk bizonyos taktikai elemeket gyakorolni a pénteki derbire. Félreértés ne essék, ezzel nem azt akarom mondani, hogy spórolni akarunk az energiánkkal – szögezte le a kétszeres magyar bajnok, aki két szentesi születésű játékossal, Somogyi Balázssal és Juhász Zsolttal veszi fel a harcot a három pontért.

Olvasóink írták

  • 2. Zotya100 2012. december 12. 18:27
    „1. -- Ez nem is lehet kérdéses!!!!
    Aki még nem nézett utána: a pénteki Szeged-Egert (17,50-kor) és a keddi vásárhelyi meccsünket (18,15-kor) is adja a Digisport 1.”
  • 1. Együgyű 2012. december 12. 12:24
    „Hajrá Híd Szeged VE! Remélem minden vízilabdát szerető szegedi nektek szurkol majd.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naturtex: megtört a jég, győzelem Debrecenben!

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata 80-66-ra nyert Debrecenben, ezzel megszerezte… Tovább olvasom