Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Sík Márton álma: start, érem

Tizenkét olyan felnőtt versenyzője van a Démász-Szegedi VE-nek, aki eséllyel pályázik arra, hogy az augusztusi Maty-éri síkvízi vb-n induljon, sőt ott első legyen. Világbajnokokat Szegednek! – ez a neve annak a kezdeményezésnek, amelyet a szegedi klub és a Délmagyarország, a Rádió 88 és a Szeged Városi Tv indított. Sorozatunkban a versenyzőket mutatjuk be.
Fotó: Karnok Csaba
A két női kajakos, Janics Natasa és Keresztesi Alexandra után egy újabb démászos, Sík Márton a harmadik, akit a Világbajnokokat Szegednek! programban bemutatunk. Fiatal sportolóról van szó, aki tavaly mutatkozott be világversenyen a felnőtt válogatottban. Az Eb-n és a vb-n sem sikerült dobogóra állnia – a kontinensviadalon ez majdnem sikerült neki –, ám nem kell kapkodnia, hiszen még csak 22 éves múlt.

– Mint eddig mindig, ezúttal is együtt készülök szegedi társammal, Csamangó Attilával. A szárazföldi edzéseket befejeztük, és Dél-Afrikában folytatjuk a melegvízi munkával – nyilatkozta Sík. – Egyelőre még nem kell a topon lennünk, majd csak a válogatókra kell kihegyezni a formát. Jelen pillanatban kiegyensúlyozott fizikai állapotban vagyok, és majd ezt kell átvinni a vízi edzésekbe.

A tehetségtől tehát megtudtuk, hogy Dél-Afrikában tréningeznek. Méghozzá nem is akármeddig: a tábor múlt szerdán kezdődött, és egészen április 1-jéig tartózkodnak ott. A szegediek közül ők maradnak a legtovább: Janicsék San Diegóból március 23-án, a Vécsi Vikor vezette kenus Joób Márton, Vajda Attila duó Portugáliából március 15-én, míg Boldizsár Gáspár irányításával Fürdök Gábor, Hüttner Csaba és Makai Tibor Brazíliából március 22-én érkezik haza.

– Dél-Afrikában a cél a minél több evezés, a kilométergyűjtés, erre lesz lehetőség bőven a következő hetekben. Ezenkívül pedig kóstolgatjuk a lehetőségeket, ki milyen egységben képzeli el a jövőjét. Egyértelmű olimpiai számban gondolkodom: K2 500 méteren K4 1000 méteren lenne jó a válogatottba kerülni – vélekedett az esélyeiről Sík.

Persze ehhez lesz szava az ellenfeleknek is, így például a Kucsera, Kammerer, vagy a Beé, Kadler duónak. Viszont az ösztönző erő igen nagy: augusztus, felnőtt síkvízi vb, helyszín: Maty-ér.

– Még szép, hogy van álmom: a szegedi világbajnokságon szegediként indulni. Az álmok azért vannak, hogy megvalósítsuk őket, de azért sok minden mellett a realitásokat is figyelembe kell venni. Ha a start összejön, miért ne lehetne akár érem is a produkcióból? – tette fel az egyelőre költői kérdést a fiatal kajakos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszai Rebeka nem fél a párharctól

Szegedről indult és jelenleg a Vasas vízipólósa Tiszai Rebeka, aki már két éve tagja a Héraklész… Tovább olvasom