Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Sulic, az új Mike Tyson

Forrnak az indulatok a Veszprém–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntő után. A bajnoki címvédő simán nyerte az első meccset (33–26), azonban Renato Sulic brutalitása minden szegedi kézilabdabarátot és játékost felháborított.

Emlékeznek Mike Tysonra? Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú ökölvívó-világbajnokára? Akkorát tudott ütni fénykorában, hogy az ellenfelek legtöbbször csillagokat láttak. 56 profi meccset játszott, ebből 50-et megnyert, 44-et kiütéssel. Félelmetes statisztika.

Miért foglalkozunk a nem éppen példaértékű életet élő Tysonnal? Ez nem véletlen. A kedd esti férfi kézilabda bajnoki döntő után nagy a felháborodás a Pick drukkerei és játékosai körében. Szomorúak a vereség miatt, érvényesült a papírforma, a tartalékos – Perez és Vujin sem játszott sérülés miatt – bajnoki címvédő kétséget sem hagyott afelől, hogy három éve tartó veretlensége idén sem lesz veszélyben. Robogott a Mocsai-csapat. Egy félidő alatt lemosta a pályáról a kétszeres magyar bajnokot.

És itt jön a képbe a már emlegetett ökölvívó, Tyson. A hazai csapat horvát légiósa, Renato Sulic nem először engedhetett meg magának olyan dolgokat büntetlenül a pályán, amelyek nemcsak a szurkolók körében csapták ki a biztosítékot, hanem a szegedi játékosok között is. Zubai, Butenko, Lékai, Baláz, Sulc is kapott a veszprémi légióstól. Ütött ököllel, tarolt könyökkel, rúgott lábbal, méghozzá földön fekvő játékosba.
Büntetlenül, szabadon. Néhány „öklöse" Tysont idézte.

Sulic (Zubai mellett balról a második) megmutatta, hogy több sportágban is jártas – sajnos. Fotó: Schmidt Andrea
Sulic (Zubai mellett balról a második) megmutatta, hogy több sportágban is jártas – sajnos.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nehezen bírtam fekve nézni a meccset – kezdte a beszélgetést Katzirz Dávid, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának sérült kapitánya –, bosszantott, hogy az első félidőben hihetetlen mennyiségű technikai hibát követtünk el, nagyon gyengén játszottunk. Erre nincs magyarázat, így nem szabad kézilabdázni egy bajnoki döntőben. De itt következik a hazai csapat játékosa, Renato Sulic. Megdöbbentő, hogy mit megengedhet magának. Magyar válogatott játékosokat üt meg brutálisan – büntetlenül. Ezután pedig a közönség a magyar kézilabdásokat veszi célba, őket szapulja. Nehezen tudtam visszafogni magam, rossz volt, hogy nem lehettem ott a barátaim, a csapattársaim között. Rossz volt, hogy nem segíthettem. Régen voltam ennyire dühös, ideges, mert ez a játék, amit Renato Sulic képvisel, számomra elfogadhatatlan. De az is, hogy ezt megengedik, szemet hunynak felette.

A drukkerek közé is visszatért a régi hangulat. Megy az üzengetés rendesen mindkét oldalon. A Pick szimpatizánsai nem hagyják magukat, a 18-szoros magyar bajnok veszprémiek pedig védik a kedvenceiket.

Egy dolog bátran kijelenthető, vasárnap a második meccsen (kezdés: 11.35) forró hangulat várható mind a pályán, mind a nézőtéren.

Jegyárusítás az A Cappellában

Ma délután négy órától Szegeden, a Kárász utcai A Cappella cukrászdában árulják a vasárnapi MKB Veszprém elleni mérkőzésre a belépőket. A klub 2200 forintért kínálja a jegyet. Ma délután 16 és 17 óra között a Pick két válogatott játékosa, Lékai Máté és Mikler Roland lesz a vendég, a szurkolók közös fotót készíthetnek a játékosokkal. 17 óra után Vadkerti Attila érkezik a cukrászda teraszára.

Olvasóink írták

 • 13. ageza4 2011. május 05. 21:45
  „Ahogy nézem ide csak a "fikázó",ráérős divatszurkolók járnak(favágó kivétel!!!).
  A csapat összerakás kizárólag az anyagiakon múlt,ami nem volt túl rózsás tavaly.+ az edző volt az utolsó igazolás,ebből a keretből kellett dolgoznia!!!!!!!

  CSAK A PICK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. Tengri77 2011. május 05. 19:58
  „Borzasztóan alul motivált az egész egyesület. Szakvezetőstől, játékostól, gyúróstól, takarító nénistől... Borzasztóan alul motivált... Kár... :((”
 • 11. W666W 2011. május 05. 17:57
  „Az egészhez még annyit füznék hozzá MÍG a PICK nek kb 8 hadrafogható MINÖSÉGI szerű játékosa lesz évröl évre lassan 10 éve ez a helyzet hogy nincs egy KOMOLY második sorunk akikre lehetne számítani a bajban vagy sérülések alkalmával addig nehogy már egy SULIC egy VESZPRÉM, mega bírók meg mittudomén kik legyenek a hibásak azért hogy a csapat mentálisan a végére mindig széthullik..Mitöl legyen mindentéren ERÖS egy olyan csapat ahol 6 játékos viszi az egész idény terhét abból kettö KAPUS ?????

  Ha kidöl pl Tomas Stranovsky NINCS helyettese !!!!!
  ha kidöl Katzirtz akkor EGY Átlövö van azon a poszton aki ráadásul nem is odavaló..NINCS BALKEZES ÁTLÖVÖNK !!!!!!!MINÖSÉGI
  akkor iröl beszélünk olyan hülyeségeket hogy kemény az ellenfél meg durva ??????

  Arról kell írni hogy milyen a vezetöség hogy megint csak egy harmadfél csapatot tudott összerakni ami összedöl mint a kártyavár az idény végére ....Persze hogy egy jobb érzésü szurkoló is keményen beleszarik a sorozatos sikertelenségbe mert csak azt látja hogy az idény végére az amúgy sem acélos csapata egy rakás szerencsétlenség lett..”
 • 10. W666W 2011. május 05. 17:35
  „ageza4

  Szerinted MINDEN INDULÓ BAJNOKSÁGBAN mi lehet a cél?? Egy iylen bajnokságban ?? Gondolkozz már egy kicsit..MINDEN ÉVBEN MINIMUM CÉL KELL hogy legyen a bajnoki DÖNTŐ......

  A Bajnoki Döntöbe kerülés a PICK SZEGEDNEK kb olyan mint a GYör nöi csapatának a veretlenül teljesített alapszakasz..ne röhögtessd már ki Magadat......

  Ha IGAZI CÉLT akarnának kitűzni a CSAPATNAK akkor az lenne hogy minimum célok BAJNOKI DÖNTÖ- KUPAGYŐZLEM, BL legjobb 8..Ha ezek teljesülenk akkor lesz PRÉMIUM ha nem akkor alapfizetés.....

  A Vezetöség CSAK AKKOR VEHETI FEL A PRÉMIUMOT HA EZEKNEK A FELTÉTELEKNEK MEGFELELŐ CSAPATOT Rak össze..SKALÓ szabad kezet kap igazolások terén a körülményekhez képest "szabad" pénzkerettel......

  Akkor lenne értelme arról beszélni, hoyg milyen ez a csapat de így annak örülni hogy bajnoki döntöt játszanak szerintem döreség plusz úgy hogy a kupában még a legjobb 4 közés sem került ez a csapat

  ebben az idényben a BL szereplés amia várakozásokon felül történt a többi csak "langyosbvíz"”
 • 9. ageza4 2011. május 05. 17:22
  „Kedves, a csapatot "fikázó" hozzászólók(nem szurkolók!!!).Egy szurkoló a csapat mellett áll ha kikapnak, nem csak ha nyernek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Egyébként erre a szezonra kitűzött cél a bajnoki döntőbe jutás volt!!!!!Mindenki tudta már az év elején, hogy minimális az esély a Veszprém megszorítására is (ősszel sikerült).
  Melléjük kell állni és szurkolni nekik vasárnap!!!!!!!”
 • 8. W666W 2011. május 05. 17:18
  „Savanyú a szölö ha már nincs egy rendes csapatunk szidjuk az ellenfelet de ettöl ez a PICK SZEGED még egy gyenge csapat aki képtelen felvenni a versenyt a legjobbakkal tisztlet SÜLI ÚR !!!!!!

  Látom maga maradt aki volt egy ingyenélö bértollnok..

  remélem a PICK meccseire INGYEN kapta a bérletet és még véletlenül sem fizet érte, mert az túl snassz lenne igaz ??????”
 • 7. jónapotkivánok 2011. május 05. 15:38
  „Ez a süli nem unja még a Veszprém fikázását???Már szeged szurkerként is kezd egyre unalmasabb lenni!Vmit mindig ki kell találnia,most ez volt durva az ellenfélnél,most az nézett csúnyán szegény ártatalan zubaira,most kikezdték a szurkolók a butenkót...k.rva unalmas már hétről hétre ezt olvasni!Miért nem lehet nyiltan és őszintén leirni,igen ebben az évben közünk nincs a veszprémhez,mint az utóbbi 3évben,szarok vagyunk,ennyit tudunk!”
 • 6. Boribona 2011. május 05. 12:03
  „moderálva> nem elég kemény és harcos a mi védelmünk.
  A kettőnek semmi köze egymáshoz.”
 • 5. Sandman 2011. május 05. 11:50
  „Szerintem a hangulatot egyedül Süli Róbert úr cikke kelti, illetve próbálja elmérgesíteni. Kemény sport a kézilabda és ezt mi is megmutattuk a Fradinak az elődöntő első, szegedi mérkőzésén! Emlékezzünk csak, az első tizenkét percben három kiállításunk volt. Az igaz, hogy mintha kissé többet engednének meg a veszprémi játékosoknak keménységből, de ezzel nem a Veszprémet segítik, hanem a magyar kézilabdázásnak ártanak, mert nemzetközi meccsen durva játékért lezavarják a pályáról a veszprémieket is. Ha hagyják, ő csak él a testi adottságaiból kínálkozó lehetőségekkel. A vereség valódi okait kéne boncolgatni, nem pedig vérnyákolni. Egyébként jó fotót választottak a cikkhez, mert éppen Sulicról tépi a mezt Zubai, csak úgy látszik a háromcsíkos mez tartósabb, mint a Szabin feszülő "e-rinya"(jövőre már nem ez lesz).
  Szóval várunk egy tényfeltáró, minden aspektusra kiterjedő cikket a szegedi kézilabdázás valódi rákfenéjéről, tisztelt DM!!!”
 • 4. sarapapa 2011. május 05. 09:49
  „még annyit , igaza van mustangnak”
 • 3. sarapapa 2011. május 05. 09:47
  „uncsi már , hogy mindig találunk valakit , akit szidni kell az ellenféltől . hol perez , hol lusnyikov volt "kemény" velünk most meg sulic . nem nyavajogni kell , hanem keményebben védekezni , amit kedd este láttunk = 00 ettől még a veszp. női csapata is jobb . mindig csak a nyavajgás , jövőre az nb II-be kell nevezni , ott talán jók leszünk”
 • 2. favágó 2011. május 05. 08:36
  „Kedves Mustang! Ha csak az "elfogulatlan" közvetítőt hallgattad volna, már tudnád, hogy igaz amit leírtak erről a hentesről! Még neki is feltünt miket művel!:-(
  A meccs meg így sikerült. Nem egy súlycsoportú a két csapat, ezért sem volt szükség arra amit a horvát csinált!:-(”
 • 1. Mustang 2011. május 05. 07:12
  „sajna a Pickről nincs mit mondani, így nincs más, a Sulicot fikázzuk...
  bár úgy védekezne néhány szegedi játékos mint ő”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólparádé Manchesterben: ManU-Schalke 4-1

Hatalmas fölényben játszva nyert és jutott be a BL-döntőbe a Manchester United, ahol a Barcelona… Tovább olvasom