Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Szeged Beton-Vasas 4-4

Hihetetlen küzdelemben 4-4-es döntetlent játszott a Szeged Beton vízilabdacsapata a Vasas ellen. A hazaiak a remekül védő Baksa László teljesítményének is köszönhetően 24 percig nem kaptak gólt a bajnoki címvédő ellen.
Vodafone férfi vízilabda OB I. 6. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Marjay Zsolt, Madarasi Attila.

Szeged Beton - Vasas 4-4 (3-0, 0-0, 0-0, 1-4)

BETON: BAKSA - Juhász, VINDISCH 2, Komlósi, MOLNÁR 1, Somogyi, Lehmann. Csere: Varga, Ágner 1, Busila, Kuncz, Kayes. Edző: Kásás Zoltán.

VASAS: NAGY V. - Kovács, HOSNYÁNSZKY 3, Decker, Kis, Varga Dániel, Varga Dénes 1. Csere: Fülöp, Katonás, Vörös, Létay, Takács, Hőna. Edző: Földi László.

Emberelőny: 7/2 ill. 9/1.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Kipontozódott: Varga Dániel (23. perc)

Kásás Zoltán: Gratulálok a csapatnak, de megérdemeltük volna a győzelmet. A végén voltak fura ítéletek, amivel nem értek egyet.

Baksa László: A végére elfáradt a csapat, ennek az okait meg kell keresnünk, vissza kell nézni a mérkőzést. Csalódott vagyok, hogy nem győztünk ma, de legalább 1 pontot szereztünk.

Vindisch Ferencet Varga Dénes ütötte meg a medencében, hosszú percekig kezelte az orvos, hiszen - ahogy fogalmazott - ki tudja dugni a nyelvét oldalt.  A kiváló játékos elmondta, nem tud haragudni játékosra, hiszen ha a bíró nem veszi észre, nem szankcionálja a helyzeteket, akkor neki van igaza. Számukra nyert meccsből álltak fel, így a játék képe és  a hozzáállás alapján csalódott, hiszen győzelmet érdemeltek volna. Hogy a meccs előtt aláírta-e volna az x-et, nem tud válaszolni, hiszen egy sportember soha nem elégszik meg a döntetlennel, attól függetlenül, hogy a Vasas az egyik legjobb csapat.

Vindisch Ferencnek duplán fájdalmas volt a mai találkozó. Pedig nem rajta múlt. Fotó: Schmidt Andrea
Vindisch Ferencnek duplán fájdalmas volt a mai találkozó. Pedig nem rajta múlt.
Fotó: Schmidt Andrea

4. negyed

8. perc:
Nem jutott túl a félpályán a szegedi támadás, a pesti el sem indul. Szól a taps a szegedieknek, megérdemelték! Maradt a 4-4.

8. perc: Fórban a Vasas, de nem sokáig, Kovácstól veszik el a labdát. Kásás Zoltán kér időt. Még 25 másodperc vissza. Ez idegölő fél perc lesz!

7. perc: Egy pillanatra halotti csend támadt Létay lövését követően, de csak oldalról érte a hálót. Egy árva gól kell a Szegednek, és nyer. Vindisch lövi rá, de elszáll a kapu mellett. Hosnyánszky tesz róla, hogy legyen izgulnivalónk. És van is: kiegyenlít a Vasas. 4-4.

5. perc: Kezdhetünk aggódni, ismét egy gól nélküli szegedi támadás. Majd kicsit később aggódunk, Molnár és Komlósi szerez labdát. Ismét feltámadt a közönség, harsog a Szeged, Szeged!

A Vasas részéről sokszor nem sportszerű csata végére elfáradtak a szegediek. Fotó: Schmidt Andrea
A Vasas részéről sokszor nem sportszerű csata végére elfáradtak a szegediek.
Fotó: Schmidt Andrea

4. perc: Komlósi-Vindisch szerez labdát, de nem ér vele sokat a Beton. Varga Dénes szívta fel magát, ebben minden mérge benne volt. Vindisch-sel kezd el veszekedni, de ezt a bírók nem veszik észre. Miért is tennék?! 4-3.

3. perc: Ágner szerez labdát, indulhat a szegedi roham. Kell a gól, ez már biztos. Fórban a Beton, Ágner is beköszön Nagy Viktornak. 4-2.

Szentesi eremények

Férfi OB I.
Szentesi VK - Szolnok 3-5

Női OB I.
Szentesi VK - ZF Eger 14-11

2. perc:
Most jött el a mélypont, és Hosnyánszky nagyon fellelkesült ezen. Előnyből hozza fel egyre a Vasast. 3-2.

1. perc: Varga Dénes simán hozza el Varga elől a labdát. Lehmann ellen fújnak a bírók, ötméterest kap a Vasas. Baksa jó érezte az oldalt, de Hosnyánszky győzött. Megvan az első vendég találat. 3-1. Nagy lehetőség úszott el, Varga fórban lövi el a labdát. Kásás Zoltán idegi állapotáért lassan kezdhetünk aggódni.

3. negyed

8. perc:
Molnár hagyja ki a ziccert, Juhász telibe dobja Nagy Viktort. Baksa ismét ziccert véd, ezt már nem is kommenteljük. 24 perc alatt nem kapott gólt a szegedi kapus!

7. perc: Hosnyánszky előnyből, de ezt is a kapufára tolja Baksa! Erre lassan már nem fogunk szavakat találni. Kásás Zoltán kér időt. 

6. perc: Vindisch-Varga Dániel párharc, a szegedi győzött. 22 perce nem dobott gólt a Vasas!

4. perc: Megállás nélkül szólnak a dobok, dudák, a Hajrá Szeged! A hangulatra és a játékra sem lehet panasz, de azért egy gólnak még jobban örülnénk. Baksa védései azért feledtetik ezt a hiányérzetet.

Szeged Beton - Vasas 4-4 KÉPGALÉRIA

3. perc: Kimarad a fór, Molnár lövésébe ér bele a pesti védelem. Jön a szokásos Baksa-védés.

2. perc: A Varga-testvérek lassan összeomolnak, Baksa mindent fog. Molnárt rántják vissza, de ezért sem jár büntető. Vindisch sérelmezi is.

1. perc: Vindischnek jót tett a kis pihenő, elhozza a labdát. Kovácsnak most nem volt szerencséje. Vindisch reklamálásáért elveszik a bírók a labdát. Baksa védi ki Vargáék szemét, a szegedi kapus indítja Vindischt, aki a kapu fölé dobja. Két emberrel a karján nehéz is dobni, a bírók azonban nem fújnak.

Nem is akarhattunk volna ennél szebb kezdést! A szegedi védelem áttörhetetlen, Baksának ma nincs lehetetlen. A támadások lehetnének összeszedettebbek, de háromgólos vezetésnél most elnézzük ezt is.

2. negyed (0-0)

8. perc:
Komlósi szerez labdát megint. Sokan nem lennénk most a Vasas helyében. 16 perc alatt nem dobott gólt a bajnok. A félidőben marad a 3-0. Szól a taps a szegedieknek, megérdemelten.

7. perc: Varga lövése után Komlósi szerzi vissza a labdát, de a passz Molnárnak elég rossz ütemben érkezett.

6. perc: Takács unta meg a dobálgatást, szélről lőtte rá, Baksának elég volt csak belerakni a kezét. Kisnek próbálják beadni, de Baksa jól jött ki, a labda a Szegedé.

5. perc: Katonás is megpróbálkozik a lehetetlennel, hogy Baksának gólt dobjon. Nem is jött össze.

Baksa elképesztő bravúrokat halmozott, a végén mégsem volt boldog a fiatal hálóőr. Fotó: Schmidt Andrea
Baksa elképesztő bravúrokat halmozott, a végén mégsem volt boldog a fiatal hálóőr.
Fotó: Schmidt Andrea

4. perc: Kásás Zoltán tanácstalanul áll a parton, pár másodperc telik el a fórból, és Lehmann rávágja. Ezért kár volt. Utána azért javít a helyzeten, hatalmasat ment Busilával karőltve.

3. perc: Somogyi-Baksa összjáték, továbbra sincs gólközelben a Vasas. Ágner engedi el távolról, de elmegy a kapu mellett. Nem volt rossz elgondolás. Kuncz blokkol és szerez labdát.

2. perc: Másodszorra veszik el Molnártól a labdát, de nem sokra jut vele a pesti alakulat, Baksa megbabonázta a piros-kékeket.

1. perc: Kis tanácstalanság, hogy ki ússzon a labdáért, hiszen Vindisch kisebb ápolásra szorul. Varga nem vehette fel a versenyt Kováccsal. Előnyben a Vasas, de Varga Dani a kapufára vágja. 5-ből semmi. Ez eddig jól indul.

1. negyed (3-0)

8. perc:
Létay is igyekszik, de Baksa hatalmas formában. Álom kezdés! Az utolsó másodperceket még emberhátrányban kell kihúzni. Időt kér a Vasas. Létay az utolsó pillanatokban, de Busila jól blokkol. Marad a 3-0.

7. perc: Somogyi szerez labdát, ismét indulhat a szegedi támadás. Juhász ejt távolról, de egy centivel fölé. Pedig szép elgondolás volt, Nagy Viktor kint volt a kapujából.

6. perc: Takács engedi el az első komolyabb lövést, Baksa véd hatalmasat. Zúg a Hajrá Szeged!

Molnár továbbra is csúcsformában. Fotó: Schmidt Andrea
Molnár továbbra is csúcsformában.
Fotó: Schmidt Andrea

5. perc: HIhetetlen, mi van a medencében! A Vasast néha zavarja a labda, a hazaiak védelmén nem tudnak áthatolni.

4. perc: Varga Dénes sokáig gondolkodott, Molnár szerez labdát. Vindisch egyedül, hárommal vezet a Beton. 3-0.

3. perc: Zúg uszoda, Molnár pazar gólt lő. Ezt tanítani kellene. 2-0. Somogyi szerez labdát, eddig a védekez jól szuperál. Lehmann adja el a labdát, Varga Dénes indulhat.

2. perc: Varga Dániel adja be Deckernek, de Komlósi szedi le a labdát. Az első emberhátrány kipipálva.

1. perc: Kovács hozza el a labdát, pedig Vindischnek se kellett sok hozzá. Kis próbált centerből beköszönni, de Komlósi és Molnár jól őrizték. LEhmann lövi rá, a kipattanóért küzdő Molnár harcol ki egy ötméterest. Vindisch nem sokat gondolkodik rajta. Vezete a Beton. 1-0.

Korábban

Jön a magyar bajnok. Ez minden sportágban különleges eseménynek számít. A vízilabdában, hazánk legeredményesebb labdajátékában pedig különösen az. A Szeged Beton férfi együttese a címvédő TEVA-Vasas-Plaket csapatát fogadja ma 18.30-kor az újszegedi sportuszodában.
A LEN-kupa-győztes Tisza- parti együttes jelenleg a harmadik (3 győzelem, 1 döntetlen a mérlege), míg a Vasas az ötödik (2 győzelem, 1 vereség). Remek csapat a piros-kék gárda, Varga Dániel, Varga Dénes és az egykori szegedi, Hosnyánszky Norbert is a csapatot erősíti. Az angyalföldiek sem túl jó passzban érkeznek Szegedre, hétfőn Egerben hatalmas csatában vereséget szenvedtek, a Heves megyeiek 7–6-ra győzték le Földi László tanítványait.

Baksának (balról) és társainak a védekezésre nagyon figyelniük kell. Fotó: Schmidt Andrea
Baksának (balról) és társainak a védekezésre nagyon figyelniük kell.
Fotó: Schmidt Andrea

A nagy kérdés, hogy a Beton melyik arcát mutatja. A LEN-kupában remeklőt vagy a Szolnok ellen betlizőt. Egy hete az Európában is jegyzett olasz Posillipót olyan játékkal verték a Kásás-fiúk, ami a szakma elismerését is kiváltotta. Ha ezt a produkciót ismétlik meg a Vasas ellen – érdekes, hogy a fővárosiak ellen általában jól megy a Szegednek –, akkor meglehet a győzelem.

A szegedi együttes célja pedig nem más, mint a négy közé jutás. Egy esetleges sikerrel hatalmas lépést tennének ennek megvalósítása érdekében. Egy biztos: a hétvége legizgalmasabb rangadóját izgulhatják majd végig a drukkerek.

Olvasóink írták

 • 3. Yucca 2009. november 17. 22:44
  „Óriási meccs volt, élveztem minden percét! Lám-lám, a nagy Vasas 3 negyeden át nem tudott nekünk gólt lőni! Baksa Laci zseniálisan védett!!!! A győzelem nagyonis jogos lett volna, dehát a végén a bírók finom kis módszerekkel besegítettek a pestieknek. Remélem szombaton is ilyen jól játszunk majd a Vasas ellen. Aki nem tudná, a Sport Klub élőben adja a meccset, déli 1 órakor.
  Hajrá Szeged!!!!!”
 • 2. tomix 2009. november 14. 19:53
  „valóban remek
  és még jól is kerestek a héten két döntetlen a tippmixen
  gratula”
 • 1. polgár 2009. november 14. 19:47
  „ejj de kár azért az utolsó negyedért, de így is remek eredmény értek el a fiúk!

  Hajrá Szeged!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszó ob: Risztov bronz

Két hazai férfi klasszis úszó vitte a prímet a százhalombattai rövidpályás ob második napján: Cseh… Tovább olvasom