Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Szegedi TE: gyász és elsőség

Két mérkőzéssel a szuperliga vége előtt megszerezte története 11. csapatbajnoki címét a Szegedi TE férfi tekecsapata. A legnagyobb rivális Zalaegerszeg otthonában aratott 7:1-es sikert beárnyékolta a szegedi Szél Tibor családi tragédiája.
Jegyzőkönyv
Férfi tekecsapat szuperliga, rájátszás az 1–3. helyért, 4. játéknap: Zalaegerszeg–Szegedi TE 1:7 (3505:3650). A párok: Fehér Z.–Kakuk L. 0:1 (0:4, 567:603), Farkas S.–Ernyesi R. 1:0 (2:2, 626:574), Pákai Zs.–Zapletán Zs. 0:1 (0:4, 567:637), Nemes A.–Fehér B. 0:1 (2:2, 573:591), Pintér K.–Karsai L. 0:1 (2:2, 576:601), Kozma K.–Kiss N. 0:1 (0:4, 596:644).

Szomorú szegediek gyülekeztek a Zalaegerszegre indulás előtt: a mérkőzés miatt, amely a 11. bajnoki címről döntött, talán még örülhettek is volna, ám a start előtti éjszaka csapattársuk, Szél Tibor édesanyja kórházba került, majd el is hunyt. Természetesen a szerbekkel világbajnoki aranyat szerzett játékos nem is utazott el a zalaegerszegi rangadóra.

A szegedieknek így mindössze egyetlen variációs lehetőségük maradt: a sérült, a bokájával még igencsak szenvedő Ernyesi Róbert, valamint Márton János közül előbbi kezdett. Végül Ernyesi a sérülése ellenére kitartóan üldözte ellenfelét, Farkas Sándort, aki kettejük párharcát az utolsó szettben, annak is a telijében döntötte el.

A 11. aranyérem. Szegedi örömtánc Zalaegerszegen. Fotó: DM
A 11. aranyérem. Szegedi örömtánc Zalaegerszegen. Fotó: DM

– Teljesült a szövetségi kapitány, egyben zalai játékos-edző, Fehér László kívánsága: érdekes, szoros meccseket játszottunk több párban. A tizenegyedik bajnoki címet még nem ünnepeltük meg, arra majd ráérünk a bajnokság végén, de azért egy örömtáncot ellejtettünk Zalában – nyilatkozta a mezőny legjobbja, a szegedi Kiss Norbert.

A Tisza-parti alakulat tehát története tizenegyedik csapatbajnoki címét szerezte meg, sorrendben a másodikat, miközben a győztes mérkőzések számát tekintve már 44 sikernél jár – lassan két éve nem kapott ki itthon.
A Szegedi TE számára még két bajnoki van hátra, mindkettő hazai pályán: szombaton a Répcelak, jövő szombaton pedig a Zalaegerszeg érkezik az újszegedi teke- és bowlingcentrumba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét együtt a Kozma-trió

Ritka, amikor a legendás Kozma család három tagja egy helyen megfordul. Tovább olvasom