Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tari János: több lépcsőben Rióért

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged evezőse, Tari János (28) az olimpiai kvalifikáció megszerzésében bízó normálsúlyú négyes tagjaként két hetet edzőtáborozott Dunavarsányban, a héten pedig már Szegeden, a Tiszán készül.
– Már tavaly is összeült ez az egység a speciális négyes és a normál válogatóra, illetve a szegedi nemzetközi versenyre. A célunk a kvótaszerzés Rióra. Addig azonban még vannak állomások, amelyek alapján kiderül, a csapat életképes-e az olimpiai szereplésre. Annyit még nem eveztünk együtt, hogy az erősségünk az összeszokottság lehetne. Minden egyes verseny külön lépcső lesz, hogy a következőn indulhassunk. Az első ilyen próba az Európa-bajnokság, aztán jöhet a világkupa, majd a szezon végén a világbajnokság. Rövid távon kell gondolkodnunk, hogy később hosszú távon építkezhessünk – mesélt Tari.

Tanul, dolgozik, válogatottként evez – e háromszögben él a szegedi evezős.

– Az egyesületnél napi négy órában hajókat, motorcsónakokat javítunk, mellette az SZTE SZÉF mérnöki karán levelezőn a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szakra járok. Még két fél év van hátra, így ha minden jól megy, év végén végzem. Összeegyeztetés? Elég nehezen megy, de a vizsgaidőszakban az egyesület segít – jegyezte meg Szierer János tanítványa.

Vízre szállás. Ha Szegeden van, Tari János a Tiszán gyűjti a kilométereket. Fotó: Karnok Csaba
Vízre szállás. Ha Szegeden van, Tari János a Tiszán gyűjti a kilométereket. Fotó: Karnok Csaba

100,3 kilogramm. A szegedi evezős közösségi oldalára feltett képen ezt a súlyt mutatta egy mérleg.

– Elég magas vagyok, így az ideális súlyom 100 és 105 kilogramm között lenne. Egyre többször felmegyek a határ fölé, lásd a fotót, de ha az edzőtábor után hazajövök, sajnos nem tudom tartani azt a fajta étrendet, amelyet ott. Naponta tíz-tizenkét szelet húst ettem, ez itthon nem megvalósítható. Nagyon fontos egy sportolónál, hogy milyen minőséget és mennyiséget eszik. Magamon is érzem, ha nem úgy alakul a napom, és nem úgy eszem, akkor a délutáni edzésre már másképp reagál a szervezetem. Szerencsére ebben történhet változás, hiszen jártunk például már dietetikusnál is. Külföldi edzőtáborunk nem lesz, a jövő hét végén a tavaszi hosszú távú viadalon a négyesből Széll Domonkossal indulok együtt normálsúlyú párosban éppen a kvartett további két tagja, Simon Béla és Juhász Adrián ellen, míg a négyessel egyelőre az óra és az idő marad meg ellenfélnek – mondta végül a szegedi evezős, Tari János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Major Endre vb-esélye

Major Endre, az ATSK Szeged parasportolója a magyar válogatott tagjaként vett részt Egerben a Hungarian Opent nemzetközi asztalitenisz- versenyen. Tovább olvasom