Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Tegnap a városházán köszöntöttek tíz Démász-versenyzőt

Tíz kiváló kajakost és kenust köszöntött tegnap a szegedi városházán Botka László polgármester. Vannak, akik passzív, mások aktív pihenéssel töltik el a versenyidőszak után következő heteiket.
A szegedi városházán tegnap tíz kajakost és kenust köszöntöttek. Fotó: Karnok Csaba
Csamangó Attila, Fürdök Gábor, Hüttner Csaba, Janics Natasa, Joób Márton, Juhász Norbert, Keresztesi Alexandra, Makai Tibor, Petrovics Máté, Vajda Attila. Tíz kiválóság, aki az idén az ifjúsági, az U23-as, valamint a felnőtt Európa- és világbajnokságon a Démász- Szegedi VE színeiben a klubját és a várost képviselte.

Eredményes események

Méghozzá nem is akárhogy! Eb- és vb-elsőségek, érmek sorjáznak a nevük mögött: összesen tizenegy medál, közte hét arany-, egy ezüst- és három bronzérem.

Tegnap a megyeszékhelyi városházán Botka László köszöntötte a felsoroltakat. Szeged első embere hangsúlyozta, kiemelten fontosnak érzi, hogy megfelelő körülményeket, kiszámítható és biztos hátteret adjanak a továbbiakban is az egyesületnek illetve a versenyzőknek. A Démász-Szeged igazgatója, Petrovics Kálmán pedig a népszerű szertáros, Minarik Ede szavait módosította a következőképpen: – Van egy csapat! – majd így folytatta: – Ez a csapat egységes, és sok örömet szerzett idén is nekünk, de jövőre Szegeden újra nagyszerűt szeretnénk alkotni.

Ketten hiányoztak

A sportolók közül Hüttner a fővárosban él, és ő nem vett részt az összejövetelen. A jelenlévők hiába várták Janics Natasát is: a kétszeres olimpiai, háromszoros Európa- és négyszeres világbajnok kajakos az ígérete ellenére nem jelent meg. Szeged büszkesége hétfő óta a szlovén tengerparton piheni ki az egész esztendő fáradalmait, így telefonon sem sikerült többszöri próbálkozásra elérni.

Vajda maratonija

Vannak, akik szintén passzív pihenéssel töltik a versenyidőszak lezárta utáni napokat, heteket, mivel számukra befejeződött 2005-re a tréningek sora. Joób Márton – aki mindhárom idei világeseménye, az U23-as és a felnőtt Eb-n, valamint a felnőtt vb-n is részt vett – igazán rászolgált a lazításra, ő például kislányával és feleségével külföldi nyaralásra készül. Vajda pedig szintén nem akar lapátot a kezébe venni, ám a főiskola miatt marad Szegeden. Októberben viszont másodszor indul el a Bécs–Budapest maratonin Hüttner mellett.

– Sokat kell futni! – viccelődött Vajda, amikor azt kérdeztük, hogyan készül a számára különös, ám már nem idegen erőpróbára. Keresztesinek lassan letelik a pihenője, amely két hetet jelentett. A jövő héten tehát elkezdi az edzéseket, igaz egyelőre csak olyan vízi munkát végez, amely még jólesik majd neki.

Akadnak olyanok is, akik egyáltalán nem álltak le: a hétvégi felnőtt és ifi maratoni vb-válogatón komoly esélyekkel indul Sík a paksi Boros Gergővel párban, Fürdök és Hüttner pedig kenu kettesben igyekszik szintén eljutni az ausztráliai vb-re. Rajtuk kívül Börcsök Balázs, Petrovics Máté, Gyökös Lajos, Makai és a Pajkó, Seller duó is ott lesz a győri erőpróbán.


Tizenegy érem

A Démász-Szegedi versenyzőinek idei érmes eredményei. Plovdiv, utánpótlás Eb. U23, K2 500 m: 1. Sík Márton, Csamangó Attila, K4 1000 m: 2. Sík, Csamangó. Ifjúságiak, C4 1000 m: 3. Makai Tibor, C1 500 m: 3. Joób Márton, K4 1000 m: 3. Petrovics Kálmán.
Felnőtt Eb, Poznan, K2 1000, 500 és 200 m: 1. Janics Natasa. Vb, Zágráb, K2 1000, 500 és 200 m: 1. Janics. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi két tréninggel készül a Szeviép-Szeged

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata négy hete kezdte meg felkészülését. Zseljko… Tovább olvasom