Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Tokióig tervezhetnek: szerződést hosszabbított az EDF DÉMÁSZ és a város

Kedden kora délután az Agórában tartotta évzáró összejövetelét az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesület. Az eseményen Eric Mansuy, az EDF DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója és Szentgyörgyi Pál alpolgármester bejelentette: 2020-ig meghosszabbítják a támogatói szerződést a város legsikeresebb egyesületével.
Jó érzés volt helyet foglalni kedden kora délután az Agóra nagytermében, amely csordultig telt fiatalokkal és felnőttekkel. Immár hagyomány, hogy az EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesület minden tagja meghívást kap az évzáró eseményre. A klub legjobbjai, Kárász Anna, Birkás Balázs, Nádas Bence, és még sorolhatnánk a jobbnál jobb versenyzőket, együtt ünnepelték a 2016-os évet.

Dervarics Attila, a szegedi egyesület elnöke kiemelte, mindenki nagyon büszke a 2016-os eredményekre. A sportvezető szomorúságának is hangot adott, mert a tervekben az szerepelt, hogy legalább két versenyzőjük ott lesz a riói olimpián. Ez nem jött össze: volt, akiknél jobban voltak, illetve akadt olyan is, amikor igazságtalan döntés született. Kiemelte, hogy ebből is sokat lehet tanulni, hiszen céljuk, hogy azok a tehetségek, akik idén még nem lehettek ott az ötkarikás játékokon, 2020-ban, Tokióban képviseljék az ország harmadik legeredményesebb evezős és kajak-kenus egyesületét.

Eric Mansuy, az EDF DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója bejelentette: 2020-ig meghosszabbítják a klubbal a szerződést, így továbbra is névadó támogatói lesznek az egyesületnek. 2001 óta tart a sikertörténet, a cégvezető örömmel állapította meg, hogy milyen sok fiatal sportol a klubban, és él egészségesen. Tudja, hogy olyan szakmai háttérrel rendelkezik az egyesület, ami garancia arra, hogy még jobb és sikeresebb legyen.
Szerződést hosszabbított az EDF DÉMÁSZ és a város. Fotó: Kuklis István

Szentgyörgyi Pál alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket, aki egykor még elnökségi tagként is segítette az egyesületet. Azt a klubot, amelyre minden szegedi büszke, nem vitás, hogy a kajak-kenu fővárosa Szeged. Az önkormányzati képviselő is kézfogással szentesítette, hogy a város 2020-ig meghosszabbítja az együttműködési megállapodást.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára kiemelte: Szeged fontos szerepet játszik az evezős és kajak-kenu sportágban. Mindenkit megnyugtatott, hogy ha Budapest 2024-ben olimpiát rendez, akkor a kajak-kenus versenyt a Maty-éren rendezik. Már most felhívta a figyelmet, hogy 2017 első jelentős viadalát is a Szeged melletti sportközpontban tartják, májusban a világkupafutamon csatáznak a nemzetközi klasszisok a riói olimpia után. Ezután az elnökségi tagokat, a támogatókat, a média képviselőit, köztünk lapunk sportrovatát, majd a versenyzőket jutalmazták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dóra János a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Tovább olvasom