Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Új sportcsarnok Forráskúton

Új sportcsarnokkal gazdagodott Forráskút községe, amit a szombati falunapon adtak át. A létesítmény egy év alatt készült el. A falunapon megmérkőzött a helyi öregfiúk labdarúgócsapata és szegedi médiaválogatott: a tollforgatók 9–3-ra nyertek.
1979-ben csodájára jártak a környékbeliek: 31 éve adták át Forráskúton azt a sportcsarnokot, ami egyedülálló volt, hiszen ekkor a falvakban csak elvétve találtunk tornatermet. Szép volt, azonban napjainkban már elavultnak, kicsinek számított.

2010. augusztus 28-án ismét középpontba került a 2400 főt számláló település. A szombati falunapon adták át azt a sportcsarnokot, ami a Homokhátság egyik legszebb, legkorszerűbb sportlétesítménye.

Új sportcsarnokot adtak át Forráskúton, a falunapon. Fotó: Veréb Simon
Új sportcsarnokot adtak át Forráskúton, a falunapon.
Fotó: Veréb Simon

– Egy éve kezdtünk munkához, ennyi idő alatt készült el 480 négyzetméteres csarnok – kezdte beszámolóját Forráskút polgármestere, Fodor Imre. – 235 millió forintba került az építkezés, ezzel befejeződött az általános iskola felújítása. Pályázati forrásból sikerült megvalósítanunk azt a beruházást, amit már a falbeliek nagyon vártak, hiszen így a sportolók és a tanulók is európai körülmények között mozoghatnak.

Az ünnepélyes átadó után a helyi öregfiúk labdarúgócsapata és a szegedi média válogatott a remekül előkészített forráskúti futballpályára tette át a székhelyét. Immár hagyomány, hogy a két együttes a falunapon összecsap.

Gólgazdag meccset vívott a forráskúti öregfiúkcsapata (kékben) és a szegedi médiaválogatott (sárga). Fotó: Veréb Simon
Gólgazdag meccset vívott a forráskúti öregfiúkcsapata (kékben) és a szegedi médiaválogatott (sárga).
Fotó: Veréb Simon

Egy éve a hazaiak 5–2-re verték meg a tollforgatókat. Idén esélyük sem volt a szervezetten, taktikailag éretten futballozó médiaválogatott ellen, amely szebbnél szebb gólokkal fölényes győzelmet aratott Forráskút ellen, 9–3 – a győztesnek járó serleget a közös ebéden Fodor Imre polgármester nyújtotta át. Különösen rovatunk két tagja, Mádi – volt egy „panyenkás" 11-ese – és Gyúrós volt elemében, de Bigiboy két remek gólja is említést érdemel. A forráskútiak mestere – sérülése miatt nem játszott –, Vass János hiába próbált meg mindent, és küldte harcba a második félidőben a 2009-es meccs hősét, Repkó Zoltánt – egy éve három gólt szerzett – ő sem tudta megakadályozni a médiások sikerét.
A községi játékosok viszont nem tértek haza üres kézzel, a Délmagyarország Nagy süteményeskönyvét kapták ajándékba, így legalább a feleségek nem bosszankodtak a nagy ruha miatt, megbocsátották, hogy a meccs után későn értek haza, mert a harmadik félidő sokáig tartott. Folytatás, visszavágó a Kék Mókus-kupán decemberben.

Forráskút–Médiaválogatott 3–9 (2–5)
Forráskút, 50 néző. Vezette: Cser.

Forráskút: Balogh – Dudás, Veres, Goda, Csúcs – Harmath, Nagypál, Nagy, Kovács, Boros – Gyuris Zs. Csere: Repkó, Gyuris T., Kálmán, Tapodi, Tari, Ádám. Edző: Vass János.

Média: Dobó – Kovács, Papp, R. Tóth, Vincze – Horváth, Bittmann – Vozár, Mádi, Gyúrós – Süli R. Csere: Teleki (kapus), Fekets, Garai, Bigiboy, Tamás, Héger. Játékos-edző: Mádi József.
Jók: mindenki, ill. mindenki.

Gólszerzők: Gyuris Zs., Boros, Ádám, ill. Mádi (3 – kettőt 11-esből), Gyúrós (2), Bigiboy (2), Süli R., Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Debrecen az élre állt

A labdarúgó Soproni Liga 5. fordulójának rangadóján a Debrecen fordulatos meccsen nyert a rangadón a… Tovább olvasom