Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Együttműködés a Magyar és az Azeri Paralimpiai Bizottság között

Történelminek nevezte a Magyar és az Azeri Paralimpiai Bizottság elnöke azt az együttműködési megállapodást, amelyet a két szervezet pénteken írt alá Egerben, a látássérültek cselgáncs Európa-bajnokságának helyszínén.
"Történelmi pillanat a mai az azeri parasport történetében, bizottságunk első alkalommal ír alá együttműködési szerződést egy másik ország paralimpiai szervezetével" - mondta Ilgar Rahimov, az azeri bizottság elnöke. "Az együttműködés keretében közös szakmai programokban szeretnénk részt venni az MPB-vel, úgy gondoljuk, mindkét fél számára hasznos és előremutató lesz ez az együttműködés."

Gömöri Zsolt, az MPB elnöke szintén kiemelte, hogy az általa vezetett szervezet ugyan már több stratégiai szerződést kötött, de külföldi paralimpiai bizottsággal most állapodott meg először ilyen hivatalos formában a közös munkáról.

Együttműködés a Magyar és az Azeri Paralimpiai Bizottság között. Fotó: MTI/Komka Péter (galéria)

"A londoni paralimpián egy helyen lakott a két csapat, ott kezdődött el a kapcsolatfelvétel, és az év elején kaptunk hivatalos megkeresést Azerbajdzsánból az együttműködés részleteinek kidolgozására. A megállapodás alapja egymás törekvéseinek támogatása." - tette hozzá Gömöri.

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára utalt rá, hogy Azerbajdzsán területét és eredményességét is tekintve nagyjából azonos szinten van Magyarországgal.

Együttműködés a Magyar és az Azeri Paralimpiai Bizottság között. Fotó: MTI/Komka Péter (galéria)

"Londonban az azeri paralimpikonok négy aranyat nyertek, ez több a mi kettőnknél, nekünk viszont összesen tizennégy érmünk volt, nekik tizenkettő. Van sportág, mint például a cselgáncs, amelyben sokat tanulhatunk az azeriektől, de vívásban mi tudunk segíteni a felzárkózásban" - fogalmazott Szekeres, aki hangsúlyozta azt is, hogy a magyar kormány üdvözli és a maga részéről maximálisan támogatja ezt az együttműködést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jean Todt maradt a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke

További négy évig Jean Todt marad a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke. Tovább olvasom