Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Labdarúgás: hamarosan bemutatják a ZTE új főszponzorát

Még tartanak a tárgyalások a ZTE lehetséges főszponzorával, megállapodás a közeljövőben várható - mondta el a Független Hírügynökségnek Nagy Ferenc a klub többségi tulajdonosa.
Mint ismeretes, a felnőtt csapat főszponzora, az E.oN tavaly nyáron jelentette be, hogy a jövőben csak az utánpótlást segíti. Ez azt jelentette, hogy az évi 400 millióból gazdálkodó klub támogatásának egynegyedét elvesztette. Az új főszponzornak is legalább ezt az összeget kell nyújtania, emellett olyan tevékenységgel kell foglalkoznia, amely etikai szempontból is vállalható a focicsapat számára - mondta az elnök.

Az új főszponzor a pénzéért reklám és marketingjogokat kap - közölte az elnök. Az egyelőre nem publikus, hogy melyik céggel tárgyalnak, a sajtóban és a szurkolók között felreppent nevek csak árthatnak a csaknem 1 éve tartó tárgyalásoknak és a közeli üzleti megállapodásnak - fogalmazott Nagy Ferenc. Ez pedig komoly következményekkel járhat, hiszen a korábbi főszponzortól kapott évi 100 millió nagyon hiányzik, igaz, szorosabb gazdálkodással, a reklám és marketingtevékenység fokozásával sikerült az összeg egy részét pótolni. A megfelelő időpontban megtesszük a bejelentést - tette hozzá.

A klub egyúttal egy lehetséges főtámogatóval is tárgyal, akinek szerepe annyiban különbözik a főszponzorétól, hogy elsősorban szimpátia alapján kell támogatnia a csapatot. Természetesen kaphat reklámjogokat is, de a támogatásként adott pénzért nem elsősorban üzleti ellenszolgáltatást vár el - mondta Nagy Ferenc. Itt nincs meghatározva, hogy mennyi a minimum összeg, amit a klub rendelkezésére kell bocsátani - tette hozzá.

A csapat honlapján közli, hogy egy bolgár válogatott játékossal és egy francia bal oldali védővel egyelőre csak tapogatózó tárgyalások folytak, megegyezésről még korai nyilatkozni.

Közben csütörtökön az ország IBUSZ-kirendeltségeiben megkezdődik a jegyek árusítása a március 26-i Magyarország-Szlovénia barátságos válogatott mérkőzésre. A Zalaegerszegen rendezendő találkozókra a belépőket 1500, 2000 és 3500 forintos áron vásárolhatják meg a szurkolók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vívás: Nagy Tímea a vetélytársnak drukkol

Nagy Tímea biztos benne, hogy a hétvégén Franciaországban Grand Prix versenyt nyerő Mincza-Nébald… Tovább olvasom