Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Mesterházy Attila maradt a SOSZ elnöke

A következő négy évben is Mesterházy Attila vezeti elnökként a Sportegyesületek Országos Szövetségét (SOSZ), mivel a pénteki küldöttgyűlésen a tagok megerősítették tisztében.
Az immár harmadik ciklusát megkezdő elnök a SOSZ közleménye szerint a szakmai beszámolójának kiegészítésében úgy fogalmazott, hogy "a sport érdekeinek felül kell írniuk a napi politikai vitákat, mert az szolgálja a magyar sikerágazat érdekeit".

Mesterházy - az ellenzékben levő MSZP elnök-frakcióvezetője - kijelentette, helyesnek tartja, hogy a kormány jelentős összegeket szán sportcélokra, ugyanakkor SOSZ-elnökként és magánemberként is másképp képzelné az elosztást, s a sportegyesületeket kezelné kiemelten, szerinte ugyanis azok a remélt, tartós sikerek igazi letéteményesei.

A közleményben az áll, hogy az elnök "az elosztás gyakorlatában a SOSZ által korábban kialakított és alkalmazott, komplex értékelést tartja üdvözítőnek", ebben ugyanis nemcsak az olimpiai pontok, hanem az egyesületi élet más, fontos jellemzői is jelentős súllyal esnek latba.

Mesterházy hozzátette, az országnak nemcsak a nemzetközi sikerek, hanem a sport kedvező népegészségi hatásai is fontosak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roland Garros: Marosiék búcsúja párosban

Marosi Katalin a kolumbiai Catalina Castanóval az oldalán két sima szettben vereséget szenvedett az… Tovább olvasom