Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Milliókkal tartoznak Annusék a Nemzetközi Sportbíróságnak

Milliókkal tartozik a Nemzetközi Sportbíróságnak Annus Adrián és Fazekas Róbert, a két sportoló ugyanis még nem törlesztette a perköltséget. Az athéni olimpián doppingvétségen ért és eltiltott két magyar atléta az ügy miatt fordult két éve a bírósághoz, a pert azonban elvesztették, így a perköltséget nekik kellett állniuk.
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége október 19-i ülésén foglalkozott utoljára Annus Adrián és Fazekas Róbert ügyével. Akkor nyolc napos határidőt szabott a tartozás kiegyenlítésére. Annus és Fazekas ezután törlesztett egy-egy részletet, azonban továbbra is jelentős összeggel tartoznak. Annusnak még 1,4 milliót, míg Fazekasnak 2,2 millió forintot kell befizetnie.

Csurka Gergely a MOB sajtófőnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az elnökség pénteken ül össze, ahol várhatóan napirendi pont lesz a két atléta ügye. Elképzelhető ugyanis, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem fizetés esetén a MOB-nak járó támogatásból vonja le a kérdéses összeget. Ebben az esetben a MOB kérheti az atlétikai szövetségtől a sportolók felfüggesztését, illetve a szövetséget is megbüntetheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letartóztatták a Horvát Labdarúgó Szövetség elnökét

Bolti lopás miatt letartóztatták a Horvát Labdarúgó Szövetség elnökét Angliában. Horvátország szerda… Tovább olvasom