Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Törvényt sért az MLSZ a Legfőbb Ügyészség szerint

Törvénysértőnek találta a Legfőbb Ügyészség a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályzatának több pontját. A törvényességi felülvizsgálatot azért rendelték el, hogy a Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) tavaly levélben fordult hozzájuk.
Az ügyészség a kifogásolt részek törlését vagy módosítását rendelte el - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Boros Bánk Levente, a szurkolói szervezet alelnöke.

A drukkerek egyebek mellett kifogásolták az MLSZ egyik tavaly nyári felhívását, amely a hivatalos honlapjukon "Az MLSZ közleménye a bajnoki rajt előtt" címmel jelent meg. Ebben különösen súlyosnak tartották a szövetség azon törekvéseit, hogy a szurkolók szabad véleménynyilvánításhoz való alkotmányos jogát közvetlenül korlátozzák. Véleményük szerint az MLSZ részéről nem szankcionálható a "szidalmazás" és "becsmérlés", különösen abban az esetben nem, ha azt a szurkoló, azaz nem sportszervezethez tartozó személy követi el. Ráadásul ezek a magatartások a szabályzatban nincsenek is pontosan definiálva.

A szurkolók megkérdőjelezték továbbá az MLSZ azon rendelkezéseit, amelyekben jogot formál arra, hogy saját hatáskörben és önállóan akár szurkolókat közvetlenül, akár a szurkolók bizonyos viselkedései miatt tagjait, azaz a sportszervezeteket fegyelmi eljárás alá vonja és büntetésben részesítse.

Sérelmezték végül a labdarúgó szövetség alapszabályában azt is, hogy az MLSZ arra kötelezi tagjait, hogy hazai vitás ügyekben csak a Sport Állandó Választó Bíróságához fordulhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világbajnokkal egy csoportban női kézilabdázóink

A magyar női kézilabda-válogatott, a világbajnok orosz csapattal együtt, a B-csoportban szerepel… Tovább olvasom