Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

20 éve tagok a helyi választási bizottságban

Szeged - Esküt tett, és átvette megbízólevelét tegnap a városházán a helyi választási bizottság. A névsort a legutóbbi közgyűlés Mózes Ervin címzetes főjegyző előterjesztése nyomán egyhangúlag fogadta el.
A három tagból és ugyanannyi póttagból álló testület feladata többek között a jelölőszervezetek regisztrálása, az önkormányzati választás eredményének megállapítása, a kisebbségi választás kiírása, eredményének megállapítása. A három tag – Eszik Imre, Könczöl László és Lajkó Lajos – számára ez már a hatodik ciklus: 20 éve dolgoznak a helyi választási bizottságban. A három póttag – Szabó Imre, Kovács László és Maróti Ernőné – is a második, harmadik ciklusban látja el feladatát.

Mózes Ervin, Maróti Ernőné, Kovács László, Szabó Imre, Lajkó Lajos és Könczöl László az eskütétel után. Fotó: Schmidt Andrea
Mózes Ervin, Maróti Ernőné, Kovács László, Szabó Imre, Lajkó Lajos és Könczöl László az eskütétel után.
Fotó: Schmidt Andrea

Az eskütétel után Botka László polgármester elmondta: az országban egyedülálló, hogy olyan személyeket bízott meg Szeged, akiknek évtizedes tapasztalatuk van. Hozzátette: a városban az eredményektől függetlenül szabályosan zajlottak a választások az elmúlt 20 évben. Az önkormányzati választást és a kisebbségi önkormányzati választást október 3-án tartják.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2010. augusztus 19. 12:46
    „Van olyan település ahol az összesen kb2 800 főre 12 képviselő jut.De az arány 4fő a cigány,4fő a nemzetiségi,és a "maradék"4 képviseli a kb 2 500at! <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen jegyet a delmagyar.hu moziklubjába!

Nyerjen jegyet a delmagyar.hu és a Belvárosi mozi közös filmklubjába, Antal Nimród új filmje, a… Tovább olvasom