Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

A jó reggel pálinkás

Szeged - Rágó a gitár végére, esernyő a sarokba, tapsgép (jobb és bal kéz) bekészítve - így indult a Szent István téren a Konyha zenekar múlt heti klipforgatása.

A saját bevallása szerint garázsrockot játszó együttes a víztoronynál készített klipet szegedi rajongók bevonásával, egy helyi csoport, a Soundcity: Szeged felkérésére. A fiatal filmesek célja a saját szemüvegükön keresztül bemutatni Szegedet, a városba érkező hazai és külföldi zenekarok segítségével.
 


Így forgattak már mások mellett a 30Y zenekarral a Dóm téren, a Magna Cum Laudéval a Hattyas sori laktanyában, Harcsa Veronikával a Reök-palota átriumában, és Petruska Andrással az Anna-kútnál. A Konyha zenekarral a Cukor, só című nótát vették fel – esőben ugyan, ám annál nagyobb szerencsével: a neten jelentkező szereplőgárdájukból senki nem volt a dalcímben jegyzett édesítőből.
 

A Konyha zenekar és kitartó szegedi rajongóik esőben forgattak a Szent István téren. A Soundcity: Szeged nevű csapat a legnagyobb videomegosztóra tölti majd fel a végeredményt. FOTÓ: Kuklis István
A Konyha zenekar és kitartó szegedi rajongóik esőben forgattak a Szent István téren. A Soundcity: Szeged nevű csapat a legnagyobb videomegosztóra tölti majd fel a végeredményt. Fotó: Kuklis István


– Tizenéve játszom rendszeresen Szegeden – magyarázta védjegyévé vált fekete keménykalapja alól a zenekar frontembere, Szepesi Mátyás. – Bár rokonom nem él a városban, csak olyan lányokkal jártam eddig, akiknek volt legalább egy szegedi nagymamája. Nagyon szeretek itt lenni, remélem, fogok még egyszer a Virág cukrászda teraszán reggelizni, mert az felejthetetlen, szuper kezdése voltak a napnak – árulta el a Magashegyi Undergroundból ismert gitáros, akit az egyik résztvevő, Gerda és barátnője nagyfröccsel – az esőnek hála már-már viceházmesterrel – a kezében hallgatott. – Egyedülálló a hangulat – kortyolt egyet Eszti is.
 


Mellettük Krisztián és Roland sörözésből érkezett, már megkezdték a hangolást a zenekar esti koncertjére. Így állt össze a tizenkét fős kórus. A víztorony, az Öreg Hölgy pedig szelíden hallgatta, ahogy a fiatalok tapsolva éneklik: „a jó reggel pálinkás, nincsen csalás, ámítás". 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aperitif: De Sade úrtól Shaw-ig

A MASZK Egyesület ötödször rendezi meg Szegeden a fiatalokra fókuszáló THEALTER U21 plusz kisfesztivált. Tovább olvasom