Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A kisebb határátkelőket válassza, ha útnak indul

Az ásotthalmi, tiszaszigeti és bácsalmási határátkelők 19 órakor bezártak, Hercegszántó felé kerüljenek.


Az ásotthalmi, tiszaszigeti és bácsalmási határátkelők 7 és 19 óra között vehetők igénybe. Hercegszántó és Tompa 24 órában elérhető.

A Nyugat-Európából szabadságra induló vendégmunkások rohama miatt jelentős torlódás alakult ki a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán 2015. augusztus 1-jén a reggeli órákban. A folyamatos utánpótlás miatt a várakozási idő továbbra sem csökken, ezért a rendőrök napnyugtáig szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat.

Erős forgalom várható a röszkei határátkelőhely belépő oldalán is a nap folyamán.

A rendőrség azt javasolja az európai uniós és a szerb állampolgároknak, hogy a kisebb átkelők (Ásotthalom, Tiszasziget, Bácsalmás) felé kerüljenek. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Hercegszántó és Tompa 24 órában elérhető, azonban utóbbinál napközben szintén várakozás alakulhat ki.

Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak! Az aktuális várakozási idő elérhető a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén is érdeklődhetnek: 30/466-1026.

Továbbra is jelentős a torlódás Röszkén és Tompán

A rendőrök folyamatosan léptetik ki az autósokat az országból Röszkén és Tompán, azonban továbbra is jelentős a várakozás mindkét határátkelőhelyen.

A kisebb átkelők (Ásotthalom, Tiszasziget és Bácsalmás) 19 órakor bezártak, ezért azok nyitásáig, reggel 7 óráig Hercegszántó felé lehet kerülni. Az éjszakai órákban vélhetően enyhül majd a torlódás a tompai átkelőnél is.

Tiszasziget vagy Bácsalmás felé menjen!

Továbbra is jelentős a várakozás a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, ezért a rendőrök napnyugtáig szakaszosan Tompa felé terelik a forgalmat az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. A kora délutáni órákban a tompai határátkelőhelyen is torlódás alakult ki, így az egyenruhások Bácsalmás felé terelik a kilépő forgalmat.

Napközben az ásotthalmi határátkelőhelyen is kialakulhat várakozás. A gyorsabb átlépés érdekében javasoljuk, hogy a 7 órától 19 óráig nyitva tartó tiszaszigeti vagy bácsalmási határátkelőhely felé kerüljenek. A Bács-Kiskun megyei Hercegszántó a nap 24 órájában igénybe vehető.

Útnak indulás előtt tájékozódjanak! Az aktuális várakozási idők elérhetők a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n.


Ne induljon Röszkének

A Nyugat-Európából szabadságra induló és az oda visszatérő vendégmunkások rohama miatt jelentős a torlódás a Röszke Autópálya-határátkelőhely ki- és belépő oldalán egyaránt. A rendőrök a várakozási idő csökkentése érdekében 2015. augusztus 1-jén 9 óra 45 perctől napnyugtáig szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. A közlekedőket az egyenruhások segítik.

A röszkei határátkelőhelyen várhatóan egész hétvégén erős lesz a forgalom, ezért útnak indulás előtt tájékozódjanak! Az aktuális várakozási idők elérhetők a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n. Telefonon a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletét hívhatják: 30/466-1026.

Napközben a tompai és az ásotthalmi határátkelőhelyen is kialakulhat torlódás. A gyorsabb átlépés érdekében javasoljuk, hogy a 7 órától 19 óráig nyitva tartó tiszaszigeti vagy bácsalmási határátkelőhely felé kerüljenek. A Bács-Kiskun megyei Hercegszántó a nap 24 órájában igénybe vehető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búzából sok termett

Váratlanul sok búza termett idén, az étkezési minőségű termés aránya is jobb lett. Tovább olvasom