Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

A kormányhivatal és a POFOSZ is megemlékezett október 23-ról

A kormányhivatal ünnepségét a megyeházán tartották, majd megkoszorúzták a Nagy Imre szobrot csütörtök délután Szegeden. A POFOSZ a Rerrich Béla téren koszorúzott.
A Csongrád Megyei Kormányhivatal ünnepségén hagyományteremtő módon a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola és Művészeti iskola diákjainak zenés műsorát láthatták az érdeklődők.

A megyeházán tartott megemlékezésen Juhász Tünde hivatalvezető mondott ünnepi beszédet, amelyben az egyén és a közösség fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, 1956-ban ráébredtek a magyarok arra, hogy a szabadságukat csak közösen, együtt tudják megélni. Az ünnepi beszéd végén úgy fogalmazott, hogy amikor nemzeti egységet kellett teremteni, akkor az életük árán is összefogtak a magyarok a nekik járó szabadságért. A nemzeti egység tenni akaró emberekből áll össze - mondta.

A kormányhivatal és a POFOSZ is megemlékezett október 23-ról. Fotó: Karnok Csaba (Galéria)

Az ünnepség végén a kormányhivatal részéről Juhász Tünde hivatalvezető és Balogh Zoltánné főigazgató helyezett el koszorút a Nagy Imre szobornál. Majd egy-egy koszorút tettek a szoborhoz a megyei közgyűlés, a pártok, valamint a civil szervezetek képviselői is.

A Magyar Politikai foglyok Szövetsége (POFOSZ) a Rerrich Béla téri '56-os szobornál helyezte el az emlékezés virágait. Az ünnepi beszédek az eső miatt elmaradtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskutyákat dobtak ki a panelek közé a zuhogó esőben

A lelketlen rókusi tett állatkínzás, ami börtönnel sújtható bűncselekmény – a rendőrség nyomoz, a kutyusok örökbefogadókra várnak. Fotók. Tovább olvasom