Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A sorozatgyilkos szabadon engedéséről döntött a bíró: Bene László első fokon szabad!

A sorozatgyilkos szabadon engedéséről döntött a bíró: Bene László első fokon szabad!
Az ügyész fellebbezett, a férfi végleges szabadon engedéséről napokon belül a Szegedi törvényszék dönt majd. A Bv az ügyészséghez hasonlóan nem támogatta Bene László szabadon engedését.
Első fokon szabadon engedte a büntetés-végrehajtási bíró Bene Lászlót. Az ügyész fellebbezett, a férfi végleges szabadon engedéséről napokon belül a Szegedi törvényszék dönt majd. Információink szerint a döntés meghozatala előtt a büntetés-végrehajtási intézet által adott véleményt is bekérték. A Bv az ügyészséghez hasonlóan nem támogatta Bene László szabadon engedését.

A bírósági indoklás szerint - amelynek teljes változatát itt találja -  a büntetés-végrehajtási bíró az életfogytig tartó fegyház fokozatú szabadságvesztésből nem jogerősen feltételes szabadságra bocsátotta annak megállapítása mellett, hogy a feltételes szabadság ideje 10 év, amely idő alatt az elítélt pártfogó felügyelet alatt áll. A bíróság emellett az elítélt részére külön magatartási szabályokat írt elő, figyelmeztetve az elítéltet, hogy ezek megszegése esetén erre irányuló ügyészi indítványra a feltételes szabadság megszüntetésének lehet helye.

Korábban

A most 66 éves férfit és társát 1994-ben fogták el a rendőrök. Egy egyetemista és két vadász meggyilkolása szárad a lelkükön, Bene társa korábban öngyilkos lett a börtönben. A  TÉSZ-t Magyarországon 1999-ben vezették be, így Benét 1996-ban szimpla életfogytiglannal sújtották. Akkoriban ez 20 év szabadságvesztést jelentett úgy, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátását 5 évvel meghosszabbíthatják. Tavaly nem engedték ki, de 2019-ig - amikor mindenképpen szabad ember lesz - évente felül kell vizsgálni ezt a döntést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Unokája miatt segít a csontvelő-átültetésen átesett Patriknak egy szegedi nyugdíjas

Unokája miatt segít a csontvelő-átültetésen átesett Patriknak egy szegedi nyugdíjas
Mihály unokája, Jusztina hasonló betegséggel küzdött, mint a székkutasi fiú. - Szívem, lelkem az… Tovább olvasom