Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

A Szeged Első Lions Klub az újszülöttekért

Csongrád megye - Hagyományos könnyűzenei koncertje teljes bevételét a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlja föl a Szeged Első Lions Klub. A jótékonykodó szervezet meghívására idén október 25-én Somló Tamás és vendégei lépnek föl a Szegedi Nemzeti Színházban.
Lapunkban olvasta a Szeged Első Lions Klub új elnöke, Lá-
zár György sebészprofesszor, hogy időnként üzemanyagra sincs pénze a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak, és 25 millió forintos hiánnyal küszködik az a civilszervezet, amely évente 1300 kisbabán segít, hazánkban a legnagyobb területet ellátva. Az alapítvány „segélykiáltása" arra indította az „oroszlánokat", hogy legközelebbi jótékonysági akciójának bevételét a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlja fel.

– Hagyományos, könnyűzenei koncertünket idén október 25-én rendezzük meg a Szegedi Nemzeti Színházban. A magyar rockzene nagyságai közül vendégül láttuk már – többek között – Presser Gábort, Koncz Zsuzsát, Demjén Ferencet. Most Somló Tamás és vendégei – köztük Charlie – mutatja be dalait a nagyérdeműnek – ajánlja a rendezvényt Lázár professzor.

Kedvezményeivel támogatja a Szeged Első Lions Klubot a koncertjeit befogadó Szegedi Nemzeti Színház is. A fellépő művészek ugyancsak hozzájárulnak ahhoz, hogy minél jelentősebb összeg maradjon a rendezéssel óhatatlanul együtt járó kiadások levonása után – adománynak. A szponzorok, a Szeged Első Lions Klub tagjai a legdrágább jegyek vásárlásával is adakoznak. Ezért Lázár György reméli, hogy milliós nagyságrendű támogatást nyújthatnak a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak. A Somló-koncertre körülbelül 7000 forintért is kínálnak belépőket, amelyeket a szegedi színház jegyirodájában vásárolhatnak meg a jótékonykodó rockrajongók.

Tízévesek

Idén tízéves a Szeged Első Lions Klub. – Minden esztendőben több gyűjtést is szervezünk. Ebben az évben például – többek között a szegedi Széchenyi téri akciónak köszönhetően – több mint 400 ezer forintot juttattunk el az árvízkárosultaknak – emlékeztet Lázár György. Az elnök ígéri: megszervezik hagyományos újévi komolyzenei koncertjüket, illetve a Lions-bált is.

Olvasóink írták

  • 1. Szocifidesz 2010. szeptember 30. 09:50
    „Nemes gesztus.
    A megmentett és mentendő gyerekek nevében köszönjük.
    Nekik is adni kell egy esélyt az életre és ne a pénzen múljon, hisz annál jóval több költ az állam értelmetlen dolgokra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedett piac épül Zsombón

Zsombó - A fedett piacot ősszel, a megújított településközpontot pedig jövő nyáron adják át Zsombón.… Tovább olvasom