Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Amatőr költők találkozója Szegeden

Szeged - Magyarország legnagyobb amatőr költőit összefogó portálja, a Poet.hu idén ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból antológiát adtak ki, amelynek bemutatóját szombaton 17 órától tartják a szegedi Horthy Csónakházban.
A Poet.hu egy verses irodalmi portál, amelyet öt esztendővel ezelőtt, 2007-ben Kövesdy Márton főmoderátor és koordinátor hozott létre. Az elektronikus felület célja, hogy az amatőr verselni vágyókat egy közösségi portál keretein belül fogja össze és támogassa. – A Poet eredetileg a Citatum idézetes oldalból nőtte ki magát. A Citatum híres emberektől származó idézeteket, gondolatokat gyűjt, mégis rendszeresen érkeztek be hozzánk saját versek. Innen jött a verses társoldal ötlete – fogalmaz Kövesdy Márton. A regisztrált tagoknak moderálás után lehetőségük van verseiket feltölteni, illetve saját blogokat indítani. A felhasználók hozzászólhatnak a versekhez, így gyakran termékeny poétikai eszmecsere is kialakul. Ugyanezt az interaktív közösségi életet szolgálja a fórum rendszere is.

A jubileum alkalmából antológiát adtak ki, amelynek bemutatóját szombaton délután 5 órától tartják a szegedi Horthy Csónakházban. A publikált 70 ezer versből a legjobbakat választották ki és emelték be a kötetbe.

– Szakmai szempontok, illetve a sokszínűségre való törekvés képezte a versek és a szerzők kiválasztását, tehát meghívásos alapon állt össze a lista – magyarázza Jagos István Róbert, a Dél-alföldi Művészeti Kör (DMK) elnöke, az antológia főszerkesztője. A kötet egyfajta keresztmetszetet ad a 2007 óta eltelt időszak változatosságáról, valamint bemutatja a poetes alkotók gondolatvilágát. A tagok rendszeresen tartanak találkozókat az ország különböző pontjain, Szegeden immáron ötödször. A Poet és a 2010-ben belőle kialakult regionális irodalmi-művészeti csoport, a DMK közösen rendezi a szombati eseményt, amelynek programjában a kötet bemutatója mellett felolvasások és szerkesztői-írói beszélgetések is szerepelnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már látható az új klinikai tömb mérete

Nagy lendületet vett a májusi alapkőletétel óta a szegedi egyetem új klinikai tömbjének építése. Tovább olvasom