Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Árvízi Emléknap a Dóm téren - galéria, videó

Szeged - Ostorcsattogtatás zaja és bográcsgulyás füstje hirdette a 8. Árvízi Emléknapot szombaton a szegedi Dóm téren.
A Dömötör-torony lábánál szabadtéri kovácsműhelyet rendeztek be, ahol a gyerekek is kipróbálhatták, milyen szerencsepatkót vagy kést készíteni az izzó vasból. A téren felállított kézműves sátrakban egyebek mellett a gyertyaöntés, a fafaragás, a kavicsfestés és a papírmegmunkálás fortélyait tanulhatták meg a dolgos kezű fiatalok.

Árvízi Emléknap a Dóm téren. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Aki mozgalmasabb programra vágyott, akár egy ló hátára is felpattanhatott, de igen népszerű volt az íjászat és az élő csocsó is. Utóbbiban a játékosok maguk álltak be az óriás csocsó figuráinak helyére, és népes nézősereg közepette rúgták a bőrt. Az 1879 márciusában pusztító szegedi nagy árvíz 133. évfordulója alkalmából a Szeged-Belvárosi Római Katolikus Plébánia, a Katház Közhasznú Nonprofit Kft. és a dél-alföldi cserkészek összefogásában valósult meg az immár hagyományos rendezvény, Európai Uniós támogatással. A Dóm tér Tisza felőli oldalán hét csapat mérte össze gasztronómiai tudását: babgulyást készítettek, amelyből jóízűen falatoztak a kellemes, tavaszi napsütésben. A fogadalmi templom tornyát is megnyitották az érdeklődők előtt. A programok zöme 16 órakor fejeződött be, a legkitartóbbak viszont a hálaadó szentmise után, 19 órától tábortűzzel zárják a napot.

Árvízi Emléknap a Dóm téren 2012. március 10-én

Olvasóink írták

  • 2. vasarnap 2012. március 12. 14:07
    „Gondolom most azért harangoznak ezerrel... 14:07”
  • 1. r104 2012. március 12. 02:11
    „Korábban március 12-én hajnali kettőkor Szeged város valamennyi harangja megszólalt, emlékeztetve a város lakosságát a katasztrófára. Éjszaka dolgoztam és vártam a harangozást, de nem volt. Már erre sem futja ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi 15-i megemlékezés Sándorfalván

Tovább olvasom