Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Az eddigieknél is több román beteg jöhet hazánkba

Csongrád megye - Egy új szabályozás miatt ősztől megtöbbszöröződhet a román betegek száma hazánkban. Ezentúl több külföldi kezelést finanszíroz majd az ottani biztosító. Szeged eddig is kedvelt célpontja volt déli szomszédainknak.
Szegeden nem nehéz belefutni román betegekbe a klinikákon – annak ellenére jönnek, hogy legtöbbjüknek fizetnie kell az ellátásért. Ősztől az eddiginél jóval több külföldi ellátást finanszíroz majd a román egészségbiztosító, így számuk vélhetően emelkedik. Mennyien veszik most igénybe a szegedi klinikák ellátórendszerét? Miért jönnek Magyarországra gyógyulni? Mindezért mennyi pénzt hagynak nálunk? Hogyan lehetne kihasználni ezt a fajta egészségturizmust?

Írásunkat keresse a szombati Délmagyarországban/Délvilágban!

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 8. tol 2013. január 27. 13:16
  „nem azt mondtam, h szép álmokat...”
 • 7. tol 2013. január 27. 11:05
  „a fogászok a hetvenes évek végén meglépték a teljesítményszabályozásukat, amin akkortájt igen fel volt háborodva a köagyú orvorstársadalom is, de aztán elültek a hullámok és most a kutya se kapja fel a fejét, hogy fél Európa idejár az agyarait renováltatni. Itt az ideje, hogy a magyar egészségügyet használható szintre modernizáljuk, különben a katasztrófa elkerülhetetlen. Fog nélkül lehet élni, de élet nélkül nem lehet rágni. ÉBRESZT? Magyarország!!!!”
 • 6. mackópajtás 2013. január 26. 14:10
  „Nekem semmi problémám azzal ,ha jön a külföldi, fizet az ellátásért és el is látják. A problémám az, hogy én is fizetek érte TB formájában, de engem meg betesznek a kilóméter hosszú várólista végére, pedig ugyanúgy fizetek érte...”
 • 5. nobody13 2013. január 26. 09:33
  „De jó :-((( Tovább nyúlnak a hazai várakozási listák :-(((”
 • 4. RádyJóska 2013. január 25. 22:36
  „Én csak azt kívánnám mindenkinek, hogy ok híján fosztassék meg attól az örömtől, hogy román, magyar, vagy bármely más nemzetiségű beteggel találkozzon az orvosi rendelőben. E kívánalmam vonatkozik a szellemi állapotra is.
  Na jóccakát.”
 • 3. ValakiaSOKKözül 2013. január 25. 16:50
  „a baj az, hogy a románok most is tömik az orvosok zsebét....akik őket részesítik korrekt ellátásba, míg azon magyarok akik egész életükben dolgoztak és adóztak, ők a sor végére kerültek és a kutya nem foglalkozik velük...”
 • 2. szatyi 2013. január 25. 16:15
  „Mi meg majd besorolunk a várólista végére! Köszönjük, -Emese!”
 • 1. zehn 2013. január 25. 16:12
  „Ok, de hozzák magukkal az orvosaikat is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ELI: nyáron indulhat az építkezés

A 47 milliárd forintos támogatással 2015 végére készülhet el a nagyberuházás első fázisa: a kutatóközpont és a lézertechnológia beépítése. Tovább olvasom