Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Az egyházmegyével szerződik Szeged

Szeged - Megállapodást köt a szegedi önkormányzat a Szeged–Csanádi Egyházmegyével.
Az együttműködés lényege, hogy a Dr. Waltner Károly Otthon gyermekvédelmi feladatokat ellátó intézménye szükség esetén fogadja az egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának megye területén élő ellátottjait – olvasható a május 3-i közgyűlésre benyújtott előterjesztésben. Ilyen szegedi intézmény a Bölcsőde utcai 34 férőhelyes gyermekotthon, ahol 0-tól 6 éves korig gondoznak gyerekeket.

A segítség kölcsönös, vagyis a Szent Ágota szükség esetén fogadja a szegedi ellátottakat, és elsősorban Szegeden vagy közelében helyezi el. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a megyében jelenleg 88 megyei férőhellyel működtet gyermekotthont vagy lakásotthont. Így Szegváron, Csanádpalotán, Ópusztaszeren, Vásárhelyen és Szegeden. Nevelőszülői hálózata 501 férőhelyes, utógondozói ellátása 67 fiatal felnőtt fogadására alkalmas. – Intézmények átadásáról jelenleg nincs szó. Az egyházmegye tavaly átvette a megyei önkormányzattól a gyermekvédelmi szakellátás intézményrendszerét. Mivel a szegedi önkormányzatnak korábban a megyei önkormányzattal volt együttműködési megállapodása, ezért szükséges szerződést kötni az egyházmegyével. A jelenlegi megállapodás elvi jelentőségű, célja az egységes, magas szintű szakmai munka biztosítása – tájékoztatott Novkov Veszelinka, a szegedi polgármesteri hivatal szociális irodájának vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Armel: hat magyar a középdöntőben

Az első körből hat magyar énekes jutott tovább az idei középdöntőbe. A Balti Opera anyagi gondjai miatt kilépett Tovább olvasom