Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Azt hitték traktort lopott, meztelenre vetkőztették és hajánál fogva vonszolták a juhászt

A solti férfit jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla.
Jogerősen hat év  börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy solti  férfit, aki társaival 2012-ben súlyosan bántalmazta egy juhászként  dolgozó ismerősét, mert tévesen azt feltételezte róla, hogy ő lopta  el a családja traktorját.    

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás  bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A bántalmazásban  aktívan közreműködő kollégája négy és fél évet kapott, harmadik  tárukat másfél év, a végrehajtásában három év próbaidőre  felfüggesztett börtönre ítélték.  

Az elsőrendű vádlott 2012. augusztus 2-án este kivitte a  családi tulajdonban lévő traktort az általuk bérelt lucernásba,  hogy ott másnap korán elkezdjen dolgozni. Hajnalban azonban már nem  találta ott a munkagépet. Feljelentést tett, de maga is megpróbált  információkat szerezni ismerőseitől arról, hogy tudnak-e valamit a  lopásról. Mivel birkanyomokat látott a környéken, arról is  kérdezősködött, hogy a juhásznak köze lehet-e a lopáshoz.  

A keresésbe bekapcsolódott a vádlott kollégája is, akivel  meglátták a birkanyájat őrző későbbi sértettet. Odamentek hozzá,  felelősségre vonták, felszólították, hogy közölje, kik a társai,  kik lopták el a traktort és hol van a munkagép. A férfi  mobiltelefonját követelték, hogy a hívásait ellenőrizni tudják. A  sértettnek azonban nem volt köze a traktor ellopásához, arról nem  is tudott. A faggatás közben a vádlottak bántalmazni kezdték a  férfit, akinek meztelenre kellett vetkőznie, majd a hajánál fogva  vonszolták több száz méteren keresztül.  

Időközben a helyszínre érkezett harmadik társuk, akinek a  kocsijából előkerült egy vastag kötél. Ebből az elsőrendű vádlott  hurkot készített, amelyet - akasztást imitálva - a földön ülő  sértett nyakába tett. Miután nem sikerült vallomást kicsikarniuk, a  vádlottak magára hagyták a bántalmazástól lábra állni nem tudó  sértettet. A juhász a földön csúszva próbált eljutni a közeli  majorba, este ott találtak rá. Kórházba vitték, ahol az  életveszélyes sérüléseit ellátták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már látszik az ELI agya

Már látszik az ELI agya
Az autó- és a kozmetikai ipar is érdeklődik a szegedi lézerközpont iránt, az ELI-nek már kívülről is… Tovább olvasom