Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Barna Károlyt választották Szatymaz polgármesterének

A 1317 érvényes szavazatból 658-at szerzett meg, és lett Szatymaz polgármestere Barna Károly a faluban tartott időközi polgármester választáson vasárnap.
Barna Károly korábbi alpolgármester nyerte a szatymazi időközi polgármester választást vasárnap. A faluban azért kellett választást tartani, mert a tavaly októberben megválasztott polgármester, Kormányos László betegsége miatt kénytelen volt lemondani posztjáról. Kormányos László január 4-én elhunyt. Az időközi polgármester-választáson Barna Károly a Fidesz-KDNP színeiben indult, kihívói Márta Ferenc, Novák Pál és Fülöp Zoltán független jelöltek voltak.

A falu mintegy négyezer-egyszáz választópolgára négy szavazókörben adhatta le voksát, 1317-en életek állampolgári jogukkal. Barna Károlyra 658-an adták le voksukat. A második helyezett 396 szavazattal Novák Pál lett. Márta Ferenc 239, Fülöp Zoltán 24 szavazatot kapott. Mákos Istvánné jegyző, a helyi választási iroda vezetője lapunknak elmondta: a választás után jogorvoslatra 3 nap áll rendelkezésre, a tervek szerint az új polgármester csütörtökön délután 3-kor teszi le az esküt. Mivel Barna Károly önkormányzati képviselő volt, helyét az október 12-i önkormányzati választásokon képviselőjelöltként legtöbb szavazatot kapó, de akkor az önkormányzatba be nem kerülő független Hürkecz Klára veszi át. - Folytatódnak a dolgos tköznapok, az önkormányzatnak az elmúlt hetekben és ezután is a belvízre kell figyelnie, főleg a külterületeken lesz nehéz a dolgunk. Őstermelő vagyok, családi vállalkozásban foglalkozunk őszibarackkal és egyéb gyümölcsökkel és zöldségekkel. A gyümölcsös ezután is megmarad, de a család többi tagjára polgármesterségem miatt több teher hárul majd - mondta Barna Károly.

Korábban:

Az időközi polgármester-választáson a jelenleg a községet alpolgármesterként irányító Barna Károly, a Fidesz-KDNP jelöltje és három független jelölt, Márta Ferenc, Novák Pál és Fülöp Zoltán indul. A falu mintegy négyezer-egyszáz választópolgára négy szavazókörben adhatja le voksát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BuShow és fánkkavalkád Deszken

Ha a deszkien múlik, kijelenthetjük: vége van a télnek. Tovább olvasom