Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Bérlőkre vár a fertőzőkórház

Szeged - Kívülről teljesen megszépült a másfél éve eladott egykori szegedi fertőzőkórház, a belső felújítás még tart. Az érdeklődők egészségügyi központot, nyugdíjas- vagy irodaházat terveznek benne.
Másfél éve 85 millió 200 ezer forintért vette meg az IKV Zrt.-től a Pulz utcában lévő, addigra már erősen lepusztult állapotú egykori fertőzőkórházat a B&B Budapest Zrt. A megállapodás értelmében a vevőnek négy éven belül fel kell újítania az épületet – vagy ha lebontaná, a területet ugyanennyi idő alatt kell beépítenie.

A bontás fel sem merült a beruházó cég vezetőiben: az elmúlt egy évben teljesen felújították, szigetelték, átfestették az épületet, és kicserélték a nyílászáróit – de csak kívülről. A cégtől azt a tájékoztatást kaptuk: a kívülről megszépült egykori fertőzőkórház belső tereiben még számos feladat vár rájuk, többek közt most folynak a közműcserék, illetve -felújítások. Ezért nem népesült be még eddig az épület. Hogy a felújításra eddig mennyit költöttek, illetve mennyi lesz a teljes költsége és mikorra fejeződik be, azt még nem tudják. Mint közölték, anyagi lehetőségeikhez mérten haladnak a munkákkal.

Nyugdíjasházat, egészségügyi központot, iroda- vagy szolgáltatóházat szeretnének benne kialakítani. Fotó: Frank Yvette
Nyugdíjasházat, egészségügyi központot, iroda- vagy szolgáltatóházat
szeretnének benne kialakítani. Fotó: Frank Yvette

Konkrét terveik nincsenek az épület hasznosítására, de már többen érdeklődtek az ingatlan iránt: nyugdíjasházat, egészségügyi központot, iroda- vagy szolgáltatóházat szeretnének benne kialakítani. Az ingatlan tulajdonosai elsősorban nem eladni, hanem bérleti konstrukcióban kiadni szeretnék az épületet.

Fejlesztés a kórházpénzből

A városi kasszába befolyt összeget már másfél éve elköltötte az önkormányzat: egészségügyi fejlesztésre fordították. Mivel az ÁNTSZ többször kifogásolta az egykori városi kórházak étkeztetési körülményeit, korszerű, tálcás menürendszert alakítottak ki a vételárból.

Olvasóink írták

 • 4. csanyiv 2008. szeptember 24. 19:26
  „Géza, fuss neki újra! Szövegértelmezési és helyesírási problémák miatt gyakorlatilag értelmezhetetlen a hozzászólásod. :) Emberek pénzén újították fel nyilván - az állatvilágban nem annyira elterjedt dolog ugye -, de nem állami pénzen, ha ezt akartad sugallni. Most meg kótya-vetye? Ezzel meg az a baj, hogy nem most adták el és nem is ilyen állapotban...”
 • 3. geza 2008. szeptember 24. 10:28
  „Állam-emberek- pénzén felújitották, most meg kótya-vetye.”
 • 2. Piki 2008. szeptember 24. 09:54
  „Nyugdíjasház? Eü. központ.....ect.ect.......
  Miért nem maradhat fertőzőkórház????!!!!
  Egyébként abszurd ízléstelen ez a homlokzat. Soha nem láttam még hasonlót. Nem jó szívvel lépnék be a kapuján. Flusztrál az egész......A hatalmas vörös keresztről pedig a I-II.világháborúban, az óceánon közlekedő kórházhajók jutnak az eszembe.”
 • 1. SP 2008. szeptember 24. 08:49
  „Jaj de vörös ez a ház!
  Ízlésficam a köbön. Ezt a kinézetet legfeljebb tűzoltóság épületként tudom elképzelni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvágtak egy gázvezetéket Ruzsán

Ruzsa - Elvágtak egy gázvezetéket tegnap kora délután Ruzsán, a Felszabadulás és a Ságvári utca… Tovább olvasom