Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Boldog lett a szegedi iskola

Boldog lett a szegedi iskolaA Béke Utcai Általános Iskola nyerte el a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldog Iskola címét. Fotó: Török JánosA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A Béke Utcai Általános Iskola nyerte el a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldog Iskola címét, amelynek fővédnöke Bagdy Emőke pszichológus. Pozitív pszichológia!
– Az órák jó hangulatban telnek, tanárok és diákok összhangban dolgoznak, nem a fegyelmezés a legfontosabb szempont – foglalta össze a hetedik osztályos Szentirmay Kata, mitől boldog egy iskola.

A Béke Utcai Általános Iskola nyerte el ugyanis a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldog Iskola címét, amelynek fővédnöke Bagdy Emőke pszichológus. A tegnapi ünnepségen Bagdi Bella, az alapítvány elnöke adta át az oklevelet az intézmény igazgatójának, Mészáros Zsoltnak. A Béke utcai iskolában több mint tíz osztály vett részt a Boldogságóra programban.
Boldog lett a Béke Utcai Általános Iskola. Fotó: Török János

– 2014-ben indítottuk el Magyarországon a Boldogságóra programot, ami a pozitív pszichológia módszereire épül. Az a célunk, hogy a gyerekek pozitív szemléletmódot sajátítsanak el – mondta el Bagdi Bella.

Az ötödikes Ráczi Kamilla is részt vett a Boldogságóra programban. – Megbeszéltük, hogyan változtathatunk a problémáinkon, és mit kell tennünk, hogy a barátságot gondozzuk – mondta Kamilla, akinek évfolyamtársa, Palotás Alexa kiemelte, milyen fontos, hogy a gyerekek ne hallgassák el az érzéseiket. – Egy pszichológussal beszélgettünk arról, hogy hogyan tudjuk egymást segíteni. Ez nekem nagyon sokat jelentett, mert így jobban megismerhettem a társaimat – tette hozzá Alexa. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendhagyó tesióra tornatermi tenisszel

Rendhagyó tesióra tornatermi tenisszel
Teniszfelszerelést kap hamarosan a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola egy országos programnak… Tovább olvasom