Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Búcsú a sárga csekktől

Szeged - Átlagosan 20 százalékos kedvezménnyel jutalmazza egy sor biztosító azokat az ügyfeleket, akik elektronikus számlaügyintézéssel és inkasszós fizetéssel választanak maguknak kötelező biztosítást.
Jövőre akár az autósok harmadának a forgalmija mellől is eltűnhet a sárga csekk feladóvevénye, mivel a biztosítók kedvezményekkel jutalmazták az internetet és az inkasszót választó ügyfeleket. Az évi egyszeri díjfizetéssel járó kedvezmény is közrejátszott abban, hogy 14 ezer forintig zuhant az átlagdíj a kotelezo.hu oldalán eddig biztosítót váltóknál. Kétharmaduk 4 biztosítót, az Uniqát, a K&H-t, a Köbét és a Postát választotta.

Egyes biztosítók akár több száz millió forintot is spórolhatnak a papíralapú számlalevél- és csekkforgalom visszaszorításával, úgy tűnik, ezt a pluszpénzt az ügyfeleknek engedték át. Az autósoknak érdemes az éves díjfizetést választaniuk, mivel az alig féltanknyi üzemanyag árának megfelelő összeg egy összegű kifizetése további, akár 10–15 százaléknyi megtakarítást is hozhat a konyhára.

A sárga csekk feladóvevényét az autósok évtizedek óta a befizetést igazoló okmányként kezelték és tartották maguknál – erről a szokásról kell a jövőben lemondaniuk. Nem lesz nehéz, hiszen a biztosítók már évek óta küldenek külön igazolást is a befizetésről.

Olvasóink írták

 • 4. balihoho 2011. november 05. 07:26
  „Osztom mattil véleményét, de hozzá tenném, hogy interneten semmilyen számla ügyet sem intézek az internet szolgáltatás megbízhatatlansága miatt. Előfordul hogy a szolgáltatás napokra kimarad! Hát ezért! A bankkártyát is rühellem, mert ahányszor bedugják az automatába, annyiszor szedi le a bank a négyszáz forintot a műveletért.”
 • 3. ametiszt51 2011. november 04. 18:26
  „Teljesen egyet értek az előttem hozzászólókkal. Én is hasonló okok miatt mondtam le az átutalást. Így akkor fizetem, amikor én akarom, és nem úgy ahogy a bank eldönti. Már 14-én leemelte a hó végén esedékes távfűtés díját.”
 • 2. elekesani 2011. november 04. 12:10
  „mattil hozzászólóval teljesen egyet értek, én is mindenképp a csekket választom ugyanezen okok miatt. mindenesetre remélem a véleményünk nem száll el teljesen az űrben és a szolgáltatók is olvassák, és tanulságokat vonnak belőle, továbbá tisztességesen számláznak, mert nem egyszer 3 ill 4 havit kiküldenek a számítógép hibájára hívatkozva, vagy egymásután kétszer leemelik ugyanazon számlaösszeget. Persze az ügyek intézése idő, pénz, bosszúság STB amiért még elnézést sem kérnek.”
 • 1. mattil 2011. november 04. 07:39
  „Most már csak azt kellene megoldaniuk a szolgáltatóknak, hogy megkérdezzék az ügyfelüket arról, mikor lenne nekik a legmegfelelőbb, ha a számlájukról levonnák az összeget. Jópár szolgáltatónál futottam már köröket ez ügyben és talán a Démász az egyetlen, amelyik 15-e körül von, mert ezt határoztam meg nekik. Igaz itt is volt már az elmúlt hat év alatt két-háromszor, hogy egyszer csak elkezdtek a saját kényük-kedvük szerint vonogatni, de akkor személyes megjelenésem és ordításom következtében végül visszakoztak
  A többi szolgáltató akkor von, amikor éppen eszébe jut. Ez persze általában a fizetés előtti héten van, amikor már nincs pénz a számlámon, vagy ha még van, meglepve tapasztalom, hogy eltünt,(a szolgáltató leemelte) és már kenyeret sem tudok venni miattuk. Az olyan extremitásokról meg már ne is beszéljünk, amikor mondjuk két-három hónapig elfelejtenek levonni, majd egyszerre leemelnek többhavi összeget.
  Mindenki máskor kap fizetést. Van akinek a hónap elején, van akinek a közepén lenen jobb ha vonnának. 2012-ben mégsem lehet azt megoldani, hogy megkérdezze a szolgáltató erről az ügyfelet, majd ehhez tartsa is magát. Sokkal egyszerűbb nyavajogni a sajtónak, hogy a magyarok még mindíg sárga csekken fizetnek, sőt akinek egy darabig még volt átutalási megbízása, azok is inkább visszatérnek a csekkes fizetésre. Talán nem véletlenül!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lessen darut! Érdemes!

A hétvége egyik legszebb programja lehet a Fehér-tavi darules. Ha tud, mindenképpen menjen ki! Tovább olvasom