Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Csak a klíma működik, semmi más a kerékpáros fogadóállomáson

Szeged - Károlyfalvi Zsolt sportigazgató állításával szemben nem működnek azok a szolgáltatások a kerékpáros fogadóállomáson, amelyekért létrehozták az intézményt az újszegedi Játékok kertjében.
Károlyfalvi Zsolt állítása szerint 2011. április 4-e óta üzemel a kerékpáros fogadóállomás az újszegedi Játékok kertjében, amely mintegy 50 millió forintos uniós támogatásból és ugyanennyi városi önerőből épült meg. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. április 15-én kinevezett ügyvezető igazgatója a lapunkban szerdán megjelent levelében azt is állította, hogy a közelmúltban a Vajdaságból érkezett túrázók vették igénybe a kerékpáros fogadóállomás szolgáltatásait.

A tényszerűség kedvéért ismét leírjuk, melyek ezek a szolgáltatások. A fogadóállomást ugyanis azzal a céllal hozták létre, hogy a tavasztól őszig működő intézménynek és az ott lévő szolgáltatásoknak – kerékpárszerviz és -kölcsönző, valamint csomagmegőrző, zuhanyzó és Tourinform-pont – köszönhetően fellendítsék a kerékpáros turizmust.

Nem kaptunk választ

Károlyfalvi Zsolttal elektronikus levélben osztottuk meg tapasztalatainkat. Szerettünk volna választ kapni a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatójától arra a kérdésünkre: hogyan üzemel a kerékpáros fogadóállomás úgy, hogy nem lehet igénybe venni a fenti szolgáltatásokat. Még az olyan alapvető szolgáltatást sem, mint a vécé. Még nem kaptunk választ a cégvezetőtől.

Károlyfalvi azt is írta a levelében, hogy „a tervezettel szemben a kerékpárkölcsönzés, illetve szervizszolgáltatás iránt jóval kisebb érdeklődés mutatkozik". Az ügyvezető igazgató azért ragadott tollat, hogy cáfolja a július 7-i számunkban megjelent Fogadó – vendég nélkül című cikkünkben leírtakat, amelyben egyebek mellett az szerepelt: a városháza már kétszer is felszólította Károlyfalvit, hogy üzemeltesse a kerékpáros fogadóállomást. A Játékok kertjének működtetője ugyanis a Szegedi Sport és Fürdők Kft.

– Használhatjuk a vécét? – kérdeztük szerdán délelőtt a klimatizált kerékpáros fogadóállomáson üldögélő fiatalembertől.

– Nem, mert még nem működik, nincs becsatornázva – válaszolta a férfi, akiről kiderült, hogy a biztonsági szolgálat embere.

Az intézmény üvegfalán ugyanakkor ott voltak a szolgáltatások árai: a vécé használatáért például 100 forintot, a kölcsönkerékpárért óránként 250 forintot, a csomagok őrzéséért pedig óránként 200 forintot kell fizetni. Amikor a kerékpárunk rossz fékjére panaszkodtunk, amit sürgősen meg kellene javítani, a biztonsági őr közölte: itt nincs szerviz. Sebaj, mondtuk, bérelünk biciklit a fogadóállomáson. Nem lehet kerékpárt bérelni, mert még nincs kölcsönbicikli – felelte az őr. Térképet sem kaptunk a városi kerékpáros útvonalakról. Ugyanakkor otthagyhattuk volna az épület tetején kialakított tárolóban a kerékpárunkat, de csak saját felelősségünkre. A biztonsági őr ugyanis közölte: bár kamerával őrzött terület, nem vállal felelősséget azért, ha ellopják a csengőnket, lámpánkat vagy a nyergünket.

Olvasóink írták

 • 20. IVY 2011. július 14. 15:39
  „Most tényleg?
  Volt értelme sok milliót bele feccelni ebbe az épületbe?
  Volt rá igény? (Mondjuk jobban mutat ott, mint az a torz zöld krokodilpofa.)”
 • 19. Együgyű 2011. július 14. 14:20
  „Károlyfalvi Zsolt sportigazgató úr biztos jót lubickol a Szegedi Sport és Fürdők Kft. nél.
  A bevétel is nagy lehet?
  A fogadóállomáson a klíma meg működik! Otthon is! Akkor meg ugye nincs baj? Főjön annak a feje, akik mást akar! Örüljön annak, ha pénzt takarít meg ebben a nehéz időkben!

  Komoly:
  Megint egy protekciós. Azt tehet, amit akar következmény nélkül.
  Nem felelős megint senki. Csak a főnök nem akar dologgal foglalkozni, fizetés van!”
 • 18. piccola 2011. július 14. 13:08
  „biztosan vállaltak a pályázatban kötelező működtetési időszakot, amíg a vállalt szolgáltatásokat nyújtani kell - különben vissza kell csengetni a támogatást”
 • 17. kowalsky 2011. július 14. 11:35
  „16. ifj. Nagy Gábor 2011.07.14. 10:39
  A többi tevékenység elvileg megoldható 1 akármilyen emberrel nem? Bicajt kiad, térképet átad, bicajra figyel, tust elzár. Azok már nem kívánnak különösebb szakértelmet. Kvázi szerviz nélkül üzemelhetne vígan és akkor végre kiderülhetne, hogy van-e létjogosultsága a beruházásnak, mert így még az kérdés szerintem is.”
 • 16. ifj. Nagy Gábor 2011. július 14. 10:39
  „15. kowalsky
  "Gondolom a szerviz azért nem működik, mert az üzemeltető nem talált rá vállalkozót, ne mis életszerű, hogy valaki ott üljön 8 órában egy villáskulccsal a kezében."

  Meg úgy tűnik, a többi tevékenységre sincs vállakozó és nem életszerű...

  A kérdés csak az, ezt a pályázat megírásakor miért nem sikerült előre felmérni, látni stb.”
 • 15. kowalsky 2011. július 14. 10:32
  „Nekem nem az tűnik ki a cikkből, hogy semmi nem valósult meg, hanem az, hogy semmit nem üzemeltetnek. AZ EU tuti ellenőrizte, hogy minden elkészült-e a terveknek megfelelően, az üzemeltetés egy városi cég hatásköre, de mint látjuk nem törik nagyon magukat, itt bukhat el a dolog. Ott a ház, benne a tusoló, WC, a csomagmegőrző, de ki sem nyitják. Gondolom a szerviz azért nem működik, mert az üzemeltető nem talált rá vállalkozót, ne mis életszerű, hogy valaki ott üljön 8 órában egy villáskulccsal a kezében.”
 • 14. Roxy08 2011. július 14. 10:22
  „Kíváncsian várom az oknyomozó riport folytatását! Ezek a dolgok verik ki nálam a biztosítékot. Hol a pénz? Mire ment el, ha a cikk szerint semmi ( szinte semmi) nem valósult meg. Azaz........., egy embert foglalkoztatnak, akit senki nem világosított fel, mit kell " mondani" adott helyzetben. Szegény! Úgyis Ő lesz az oka mindennek! Pünkösdi biztonsági őrködés lett!”
 • 13. skyzo50 2011. július 14. 09:48
  „És ráadásul körbekerítették az egészet, éjszakára bezárják, így reggel 8 előtt már nem tudunk bejárni még a szomszédos kosárlabda-pályákra sem. Akkor jön a biztonsági őr, és kinyitja.
  Nem értem a rendszert: ha az őr egész éjszaka ott van, akkor minek bezárni? (Úgyis meghallja, ha valaki töri össze a játékokat.) Ha meg csak reggel jön ő is, akkor meg semmi értelme az egésznek, mert azon az alacson kerítésen egyszerűen be tud menni, aki be akar. Így az egészből mi annyit veszünk észre, hogy már nem tudunk munka (és a nappali hőség) előtt úgy játszani, mint régebben. Legalább nyitnák ki korábban...”
 • 12. KamuNeni 2011. július 14. 09:40
  „Ha-Ha-Ha.
  Ilyenre mar nem is lehet mit mondani. Nins piac kutatas, nincs infrastruktura, nincs penz, nincs akarat. Ego az van!!!”
 • 11. na_mit_talaltam 2011. július 14. 09:05
  „Pedig itt még minden szép volt és boldog jövőt vetítettek előre. Vagy ez csak a választások miatt volt? :-)
  http://www.360cities.net/image/the-garden-of-games-cycling-centre-szeged”
 • 10. szpirigonzálesz 2011. július 14. 08:03
  „Nem is hallottam róla:

  A Játékok Kertjében található kerékpáros akadálypálya felújításával és a használaton kívüli csónakázó medence akadálypályává történő átalakításával Magyarország egyik legszínvonalasabb extrém kerékpáros tere jön létre. A terület így alkalmassá válik nemzetközi szintű versenyek megrendezése, de mint önálló turisztikai attrakció is komoly vonzerőt jelent majd a kerékpárosok számára.
  Ujhelyi István országgyűlési képviselő elmondta: a projekt nagyon fontos az itt élőknek, hiszen egy olyan kerékpáros fogadóállomás és akadálypálya épül, ahol nagyon sok gyereknek tölti el majd szabadidejét. Szeged az Eurovelo nemzetközi kerékpárhálózatnak része, ezért is van szükség erre beruházásra, hisz így európai körülmények között fogadhatók a két keréken közlekedők. Az építkezés költsége 111 millió forint, ennek felét uniós pályázati forrásból biztosítja a város. A képviselő hozzátette, hogy a felmérések és a tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai ágazat a kerékpáros turizmus. Nagyon sokan kerekednek fel úgy, hogy viszik magukkal a kerékpárjukat és helyben azt használják. Ezért is fontos, hogy számukra megfelelő körülményeket biztosítsunk és kielégítsük ezeket az igényeket.
  Szeged ebben évek óta élen jár.

  Nahát...”
 • 9. ifj. Nagy Gábor 2011. július 14. 07:56
  „8. kowalsky

  Akkor erről már csak a biztonsági őröket kellene tájékoztatni...”
 • 8. kowalsky 2011. július 14. 07:47
  „Az sem igaz, hogy nincs kölcsönözhető bicaj, mert van 8-10 full felszerelt férfi és női is gyereküléssel stb.”
 • 7. jq 2011. július 14. 07:37
  „Az új igazgatónak ezek után egyetlen mondanivalója lehet: Viszontlátásra! Azután eltolhatja a biciklit (Hogy stílszerű legyek)”
 • 6. szpirigonzálesz 2011. július 14. 07:25
  „Száz millából létrehozni egy üres léggömböt...?”
 • 5. morzso 2011. július 14. 07:23
  „Egy másik szegedi portálon cáfolták ezt az állítást és ott is kommenteltem pontosan ugyanezeket a tapasztalatokat, amit Önök is tapasztaltak ... sajnálatos módon hatalmas lehurrogást kaptam és váltig állította ott valaki, hogy minden rendben van. Fogtam magam és kitekertem utána újra arra - úgy voltam vele biztos én értettem valamit félre - de semmi ... szintén azt a választ kaptam, hogy a bicajomat ott hagyhatom, de semmi más szolgáltatás nem működik ... Csak megjegyezném, hogy azt mondják, hogy a szervizre kevés az érdeklődő könyörgöm ami nincs arra egyáltalán hogy is lehetne érdeklődni? ... Én szívesen igénybe venném még csak annyira is, hogy néha ott pumpáltatnám a kerómat, vagy a váltómat beállíttassam, mert a környéken benzinkút sincsen ....”
 • 4. Hell-icon 2011. július 14. 07:19
  „Röhej... egyszerűen nem találok jobb kifejezést erre a helyzetre, de ez elég gyakran eszembe jut az állomással kapcsolatban.”
 • 3. ivando 2011. július 14. 07:15
  „Azt gondolom ezzel meg is érett a vezetőnek a jogosultsága arra kis A/4 es papírra, amelyre az van írva: munkaszerződés megszüntetése. Az ilyen hazugláda embert azonnal el kell távolítani.”
 • 2. palimadar 2011. július 14. 06:39
  „Nyilvánvalóan felmerül azok felelőssége is, akik odaültették, ugyanis nem arról van szó, hogy tényszerűen ismerteti a helyzetet, hanem amit mond, szöges ellentétben áll a valósággal. Akár tudatosan teszi, akár azért, mert nincs információja, posztján nem maradhat.”
 • 1. palimadar 2011. július 14. 06:37
  „Olyan vezetőt, aki a mi pénzünkért hazudik a képünkbe, talán nem kellene posztján tartani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig a 47-es a legveszélyesebb

Csongrád megyében a Magyar Közút 1357 kilométernyi út üzemeltetője: tavaly az úthálózat közel felét találták rossznak a szakértők. Tovább olvasom