Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Csárdáskirálynőket, Bóni grófokat kerestek

Szeged - Harminchárman jelentkeztek arra a meghallgatásra, amit a színház hirdetett meg a Csárdáskirálynő szerepeire. Befutott művész éppúgy próbálkozott, mint színpadi gyakorlattal nem rendelkező amatőr.

Több sikeres meghallgatást tartott már a szegedi színház: így lett a társulat tagja László Boldizsár tenorista is. Tegnap a Csárdáskirálynőhöz válogattak szereplőket – profi művészek éppúgy próbálkoztak, mint színpadi gyakorlattal nem rendelkező amatőrök. A nagyszínház Vaszy-szobájában a háromtagú zsűri, Gyüdi Sándor főigazgató, Pál Tamás első karmester és Tasnádi Csaba rendező színe előtt délelőtt 10-től délután 3-ig 10 percenként váltotta egymást a 33 jelentkező.

Elsőként Tóth Adrienne érkezett, akire a közönség a szabadtéri Marica grófnőjének dögös cigánylányaként emlékezhet. – 1995-től 2000-ig a debreceni színház tagja voltam, énekeltem operettet, operát is. Azóta szabadúszó vagyok, ami rettenetesen nehéz; a színházak először mindig a saját társulati tagjaikban gondolkodnak. Most Kerényi Miklós Gábor rendezésében a Gianni Schicchit próbálom a miskolci operafesztiválra; szóltak, hogy érdemes lenne Szegeden is szerencsét próbálnom. Szilvia belépőjét énekeltem, úgy érzem, ahhoz képest, hogy 180 kilométert utaztam, és még reggel van, egész jól sikerült – mondta Tóth Adrienne.

Gyüdi Sándor, Tasnádi Csaba és Pál Tamás Taletovics Milánt hallgatja. Fotó: Frank Yvette
Gyüdi Sándor, Tasnádi Csaba és Pál Tamás Taletovics Milánt hallgatja.
Fotó: Frank Yvette

A Madách Színház zenés produkcióiból, a Macskákból, Az Operaház fantomjából ismert Bajza Viktória megnyugtatta a zsűrit: nem Szilvia, hanem Cecília szerepére pályázik, majd a Hajmási Péter, Hajmási Pállal indított.

Élvezte a zsűri

– A túlnyomó többség jó benyomást keltett. A hiányzó szerepekre találtunk alkalmas jelölteket, de egyelőre nem döntöttük el, kit választunk – összegzett Gyüdi Sándor, aki szerint a zsűri élvezte a munkát. Tasnádi Csaba rendezésében július 8-án Triesztben mutatják be a Csárdáskirálynőt; Szegeden ősztől játsszák.

– 1977-ben a szegedi kisszínházban volt a diploma-előadásom, Léner Péter rendezésében az Egy válás történetét mutattuk be. Később is felléptem itt, most pedig gondoltam, megpróbálom, hátha eljátszhatom Cecíliát. Imádom a Csárdáskirálynőt, megnéztem a YouTube-on Honthy Hannát – számomra ő a primadonna.

Nem csak profik jelentkeztek, a Dombóvárról érkezett Kalóz Katalin soha nem énekelt még színpadon; most úgy gondolta, szerencsét próbál.

A színház tánckarából ketten is jelentkeztek: a gyerekszínészként indult Nemes Roland Bóni szerepében tudná elképzeli magát. A másik táncos, Taletovics Milán komoly alapozás után próbálkozott: Andrejcsik István növendékeként kap magánénekesi diplomát a SZTE Zeneművészeti Karán. Bóni dalát énekelte, majd a Te rongyos élet duettet kérték tőle és az Álarcosbálban Oscart éneklő Nánási Helgától. – Operettműsorokban sokszor felléptem már Helgával, így összeszokott párosnak számítunk. Hat éve vagyok a tánckar tagja, szeretném a jövőben a tánc- és énektudásomat egyszerre kamatoztatni, talán így nyerő lehet – fogalmazott Milán.

Olvasóink írták

  • 1. pocokkaa 2010. április 29. 08:39
    „Hajrá Milán!!!! Drukkolok :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombol az allergia

Virágoznak a fűfélék, egyre több ember jelenik meg az utcán kivörösödött szemekkel és kipirosodott orral. Tovább olvasom