Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Ducikból lett szegedi edzők

Szeged - Elvégzett egy edzői képzést, és saját fogyókúrás klubot alakított Király Róbert, a Nagy Alakítás című műsor egykori szegedi résztvevője.
Két segédedzőjével, Regényi Ágnessel és Szombathelyi Katával azt tervezik: megnyitják az első olyan edzőtermet Szegeden, ahol a trénerek egykor mind túlsúlyosak voltak – így könnyebben segíthetnek a kövéreken. Edzőnek készül, vagy olyan emberekkel szeretne foglalkozni, akik hasonló problémákkal küzdenek, mint ő maga – mondta el lapunknak a szegedi Király Róbert 2004-ben, a TV2 Nagy Alakítás című műsora után. Hatvan kilót adott le, a műsorban megszabadították a felesleges bőrtől.

A 34 éves Robi azóta kilépett az élelmiszer-kereskedelemből, és saját fogyiklubot alakított. A torna mellett étkezési tanácsokat is ad, távlati terve, hogy edzőtermet nyit, ahol csak egykori kövérek tartanak órákat – és ehhez segítőtársakat is talált két segédedzője személyében.

reményi Ágnes, Király Róbert és Szombathelyi Kata karcsún és fitten az edzőteremben Fotó: Schmidt Andrea
Reményi Ágnes, Király Róbert és Szombathelyi Kata karcsún és fitten az edzőteremben Fotó: Schmidt Andrea

Regényi Ágnes 32, Szombathelyi Kata 24 kilót adott le mozgásmániássá vált edző segítségével, aki látva lelkesedésüket, biztatta őket: végezzék el a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Továbbképző Intézetének testépítő–fitneszedző képzését. – Amikor először beléptem az edzőterembe, a szemekből azt olvastam ki: szegényke, milyen kövér, de meg fogja csinálni – emlékezett vissza Ági, a 33 éves, háromgyerekes édesanya, aki egy éve jár Robi tornáira, és nemrégiben az edzői tanulmányokat is elkezdte. Soha nem felejti el azt a szeretetet és együttérzést. Hozzátette: fogcsikorgatva, de végigcsinálta az első edzést, és olyan eufórikus állapotba került, hogy elhatározta, új életet kezd.


Máktorta lapunk süteményes könyvébe
A vidám hármas – Robi, Ági és Kata az életben is jó barátok lettek –, azt vallja: sanyargatni azért nem kell magunkat, olykor becsúszhat egy kis nyalánkság – különösen, ha nem tartalmaz búzalisztet. Regényi Ágnes mézes, ananászos máktortája lapunk nagy süteményes könyvébe is bekerült, amit november 20-tól előrendelési szelvényen lehet megrendelni, illetve december 15-től lehet megvásárolni.

Abban, hogy egyáltalán elmerészkedett mozogni, nagy szerepet játszott, hogy tudta: Király Robi már megtette az utat, amelyen ő is el szeretne indulni. – Egy negyvenöt kilós, tökéletes alakú edzőnő, aki csak saját nárcizmusa miatt tart edzéseket, egy életre el tudja venni egy túlsúlyos ember kedvét mindenfajta mozgástól – erősítette meg Kata, a 28 éves némettanárnő: valóban sokat számít, hogy a segítő bele tudja-e élni magát a fogyni vágyó helyzetébe. Az edzőtermek közönsége is ludas lehet ebben – előfordult, hogy túlsúlyuk miatt kinézték őket azon helyekről, ahol a feleslegtől megszabadulhattak volna. Robi mindenesetre úgy véli: a szakmai munka mellett az empátia is nagyon fontos abban, hogy sikereket érjenek el. – Lehet, hogy az én mozdulataim nem annyira tökéletesek, mint egy olyan edzőéi, aki a sikeres sportolói karrier után kezdett el órákat tartani. De én tudom, mit bír egy kövér ember, és mit nem – világított rá a túlsúlyosakból lett edzők előnyére. Emellett a súlyfelesleggel küzdők jobban elfogadják a tanácsot attól, aki átélte már az ő helyzetüket.

Nemcsak Kata, Ágnes is pedagógus: óvónő. Mindketten hivatásuknak tekintik, hogy átadják tudásukat másoknak. – Régóta éreztem, hogy szeretnék valami mással is foglalkozni a nyelvtanítás mellett, de álmomban sem hittem volna, hogy valaha edző leszek – mesélte Kata, aki két éve tornázik Robival. Rettenetesen meglepődött, amikor trénere azt javasolta: végezze el ő is a képzést. Már 102 kilónál járt, amikor rádöbbent, nem normális, hogy egy 26 éves lánynál száz fölé billenjen a mérleg nyelve. Ma pedig akkor is ott a kezében a súlyzó, amikor németből korrepetálja a diákjait.

Robi még a diéta előtt, 132 kilósan... Fotó: DM/DV
Robi még a diéta előtt, 132 kilósan... Fotó: DM/DV

Magán kísérletezte ki az étrendet

Király Robi 5-6 diétából kísérletezte ki saját magán, mi az, ami hatásos. A búzát rizzsel helyettesítette az étrendjében, és bizonyos ételeket nem fogyaszt együtt. 800-1000 kalóriás zsírégető tornája keleti sportok, küzdősportok elemeiből és aerobikmozdulatokból áll össze, átalakított spinning edzésén pluszgyakorlatokkal a kart is alaposan megdolgoztatja.

Olvasóink írták

  • 1. hehe 2008. november 11. 08:22
    „ROBIKÁM IGY SOVÁNYAN UGY NÉZEL KI MINT EGY 60 ÉVES PEDIG CSAK 30PÁR VAGY .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baba és mama egészsége

Bizonyára hallottak már olyan kórokozókról, vírusokról, amelyekkel, ha a kismama terhessége ideje… Tovább olvasom