Délmagyar logó

2018. 07. 16. hétfő - Valter 18°C | 29°C Még több cikk.

Egyszerre túrták fel több helyszínen Szegedet - akadályok a fesztiválok, a szállodák környékén

A Kossuth Lajos sugárúti lámpás körforgalom sávjainak mai átadása után is bőven marad még feltört aszfalt és feltúrt útszakasz Szegeden. Nem könnyítik meg a turisták helyzetét.
Ma hajnaltól helyreáll a megszokott forgalmi rend a Kossuth Lajos sugárút–Rókusi körút–Vásárhelyi Pál utca csomópontjának jelzőlámpás körforgalmában, a kivitelező ugyanis addigra befejezi a garanciális javítást, amelyet június 19-e óta végez – írtuk meg tegnap az örömhírt.

A csomópont forgalmi akadályainak felszámolása után azonban még mindig marad jó pár helyszín a városban, ahol különböző vállalatok aszfaltozási vagy javítási munkálataiba futhat bele a Hungarikum Fesztiválra vagy a Szegedi Szabadtéri Játékok A notre-dame-i toronyőr című szuperprodukciójára érkező turista.
Egyszerre túrták fel több helyszínen Szegedet - GALÉRIA. Fotó: Török János

Ne autóval látogassunk ki a tegnap kezdődött Hungarikum Fesztiválra, hiszen a környéken a megszokottnál jóval kevesebb parkolót találni: az aszfaltjavítás már jó ideje elkezdődött a környéken, most szinte a teljes Feketesas utca egyik oldala és a Kígyó utca egy része is fel van marva. A Feketesas utca másik oldalán levő parkolókat így nem lehet használni, hiszen a forgalom egy sávon halad. A munkások tegnap is gőzerővel dolgoztak a kánikulában a forró aszfalton.
 

A Novotel Hotel oldalánál is fel van törve egy nagy darabon az aszfalt a Felső Tisza-part irányában: a környéken több a panzió és a szálloda, a Szegedi Vízmű szalagjával körbevett forgalmi akadály gondot okozhat a környéket nem ismerő turistának. A kordonnál tegnap ottjártunkkor senki nem dolgozott.


Ugyancsak a vízmű ásott le jó pár méter mélyen a Szilléri sugárút közepén: munkásokat itt sem találtunk tegnap, a gödör a nem éppen esztétikus látvány mellett főleg a gyalogosközlekedést érinti.

Fel van túrva a Csongrádi sugárút mindkét oldala is a Kaáli Intézetnél: itt is jó ideje folynak már a munkálatok, tegnap is több helyszínen dolgoztak egyszerre itt a munkások. A Petőfi Sándor sugárút–Bécsi körút kereszteződésében is javítási munkálatok folynak, valamint több kisebb szegedi utcában is találkozhatunk kisebb-nagyobb kordonokkal.

A Hungarikum Fesztivál környékén a Feketesas utcában zajló aszfaltmunkálatok miatt sokkal kevesebb szabad parkolót lehet majd találni. Fotó: Török János
A Zárda utcából a Novotel mellett nehezebb kihajtani a vízmű kordonja miatt a Felső Tisza-partra. Fotó: Török János
A Szilléri sugárúton kiásott gödörben levő nagy csövek nem éppen turistacsalogató látványosságok. Fotó: Török János
A Csongrádi sugárút elejének mindkét oldalán több helyen folynak munkálatok. Fotó: Török János
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ideges sofőr bukott meg Röszkén - nem a kreszvizsgán, hanem droggal

Ideges sofőr bukott meg Röszkén - nem a kreszvizsgán, hanem droggal
Több mint 30 kilónyi marihuána aggasztotta, amely az ülés alatt lapult - mosóporral borított… Tovább olvasom